Clos Pons

Clos Pons Roc Nu 2011, un vi de tall clàssic reflex del seu terrer

Complex, ple de matisos, amb aromes intenses de fruites madures i compotades

El vi català es fa fort al mercat interior i ja exporta el 60%

| 19/03/2018 a les 09:01h
Arxivat a: Vins, Clos Pons, Roc Nu 2011

El celler Clos Pons culmina el projecte vitivinícola iniciat l'any 2005. Una costrucció de pedra i fusta, perfectament integrada al paisatge de Les Garrigues, a una població, L'Albagés, de menys de 400 habitants, a 20 kilòmetres de Les Borges Blanques i a 30 de Lleida.

Amb 91 punts Parker, el Roc Nu és una de les estrelles del celler. El seu artífex, Martí Magriñá i Poblet, un dels primers enòlegs titulats en la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, és encara avui un referent dins del món vitivinícola català.
 
En Martí Magrinyà diu del vi que "l'exclusiu caràcter de les roques donen forma a Roc Nu, un vi poderós, de marcada tanicitat i d'agricultura ecològica”. I és que la "roca nua" de la part alta de les Garrigues és la que imprimeix caràcter als ceps que s’hi conreen i origina el nom d’aquest vi ecològic. Un vi que, sobretot, és l'expressió de la terra de la qual prové.

Elaborat amb Cabernet Sauvignon, Garnatxa i Ull de Llebre, es cria durant 14 mesos en bótes noves de roure francès. El Roc Nu és un vi de color vermell cirera picota, amb llàgrima abundant i densa que tinta la copa. Molt net i brillant.

Té un nas complex, ple de matisos, amb aromes intenses de fruites ben madures i compotades, prunes, cireres i maduixes acompanyades de notes d’espècies dolces com la vainilla i el clau. Notes torrades i balsàmiques. 

En boca té una entrada potent, amb una bona acidesa que li aporta frescor tot i conservar un tacte càlid. Ampli i sedós, amb un tanins presents però ben polits, amb una bona càrrega de fruita, espècies dolces, subtils tocs vegetals i notes torrades. Rodó i ben estructurat, té un final llarg i persistent.

Una molt bona opció per àpats amb certa contundència i amb coccions llargues. El trobareu al mercat al voltant dels 24€.
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien