Món del vi

El festival Vívid consolida la Costa Brava com a referent enoturístic

El proper 1 d'abril arrenca la cinquena edició d'un dels esdeveniments més importants del país pel que fa al sector vitivinícola

Andrew Jefford, articulista de Decanter, lloa els vins de la DO Empordà

| 13/03/2018 a les 20:25h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Enoturisme, Costa Brava, vi, Vïvid, Empordà, enoturisme

Presentació del Vívid 2018 Foto: Esteve Plantada


El proper 1 d'abril arrenca la cinquena edició del Vívid, un dels esdeveniments més importants de Catalunya pel que fa al sector vitivinícola. En total, un mes sencer d'activitats al voltant del vi i amb l'enoturisme com a divisa, en un festival que "no busca la quantitat, sinó la qualitat de visitants", tal com ha explicat en roda de premsa Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. "Hem trobat l'equilibri just –subratlla–, amb l'objectiu principal de crear noves activitats d'enoturisme que s'acabin convertint en productes turístics consolidats".
 
Les cinc edicions de festival demostren la bona salut d'una iniciativa que es programa durant l'abril, un mes fora del circuit habitual d'aquesta mena d'esdeveniments. L'any 2017, el festival va vendre 1.635 entrades, amb una ocupació del 83,2% i 46 activitats, amb 30 d'elles amb les entrades esgotades. L'edició d'enguany ha reduït el nombre d'activitats –44– amb la intenció de millorar, en la mesura del possible, la qualitat de l'oferta programada.
 
El Vívid manté el sistema de venda en línia mitjançant el web vívid.costabrava.org. El tret de sortida tindrà lloc amb la segona edició de la Marxa Popular entre Vinyes, que es farà a la localitat de Vilajuïga. Els participants recorreran cinc quilòmetres a peu entre vinyes i cellers i, en acabat, degustaran vins de la localitat en el marc d'un esmorzar popular. Aquesta proposta inaugural també acollirà la trobada d'instagramers #InstaVivid.
 
Activitats "amb personalitat"
 
La cinquena edició compta amb diverses novetats destacades, com ara el cicle teatre Escenes entre vinyes, amb píndoles de microteatre fora del teatre, que tindran lloc a Capmany i Garriguella. Una altra de les grans novetats són els Tastos amb personalitat, protagonitzats per Empar Moliner, Martí Gironell, Marcel Gorgori i Carles Xuriguera, que faran una tria dels vins de l'Empordà que més els agraden i els compartiran amb els participants. També hi haurà un monòleg sobre el vi de l'escriptor Jair Domínguez, activitats d'enocaiac i enpsenderisme.
 
"El món del vi no pot ser del vi i prou, ha de ser de la gent, ha de ser el nostre món", ha explicat en la presentació Carles Xuriguera. "Necessitem obrir el món del vi a la gent i a les famílies, perquè el món del vi és família, és amistat, és parella". En aquest sentit, l'actor ha subratllat que "el vi té la capacitat de concentrar en una ampolla paisatge, cultura i personalitat, la de l'enòleg, dels pagesos que fan el producte, del clima o l'anyada".
 
La iniciativa és impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i per la Diputació de Girona, i compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà i diversos cellers, ajuntaments, empreses turístiques i més d'un centenar de socis que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.
 

Una de les activitats del Vívid Foto: Festival Vívid

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Una zona de vinyes del Priorat
Una zona de vinyes del Priorat | ACN
Crearan u banc de terres, que tingui una base de dades de les finques per recuperar i una altra d'interessats a explotar-les mitjançant acords
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola