Món del vi

El festival Vívid consolida la Costa Brava com a referent enoturístic

El proper 1 d'abril arrenca la cinquena edició d'un dels esdeveniments més importants del país pel que fa al sector vitivinícola

Andrew Jefford, articulista de Decanter, lloa els vins de la DO Empordà

| 13/03/2018 a les 20:25h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Enoturisme, Costa Brava, vi, Vïvid, Empordà, enoturisme

Presentació del Vívid 2018 Foto: Esteve Plantada


El proper 1 d'abril arrenca la cinquena edició del Vívid, un dels esdeveniments més importants de Catalunya pel que fa al sector vitivinícola. En total, un mes sencer d'activitats al voltant del vi i amb l'enoturisme com a divisa, en un festival que "no busca la quantitat, sinó la qualitat de visitants", tal com ha explicat en roda de premsa Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. "Hem trobat l'equilibri just –subratlla–, amb l'objectiu principal de crear noves activitats d'enoturisme que s'acabin convertint en productes turístics consolidats".
 
Les cinc edicions de festival demostren la bona salut d'una iniciativa que es programa durant l'abril, un mes fora del circuit habitual d'aquesta mena d'esdeveniments. L'any 2017, el festival va vendre 1.635 entrades, amb una ocupació del 83,2% i 46 activitats, amb 30 d'elles amb les entrades esgotades. L'edició d'enguany ha reduït el nombre d'activitats –44– amb la intenció de millorar, en la mesura del possible, la qualitat de l'oferta programada.
 
El Vívid manté el sistema de venda en línia mitjançant el web vívid.costabrava.org. El tret de sortida tindrà lloc amb la segona edició de la Marxa Popular entre Vinyes, que es farà a la localitat de Vilajuïga. Els participants recorreran cinc quilòmetres a peu entre vinyes i cellers i, en acabat, degustaran vins de la localitat en el marc d'un esmorzar popular. Aquesta proposta inaugural també acollirà la trobada d'instagramers #InstaVivid.
 
Activitats "amb personalitat"
 
La cinquena edició compta amb diverses novetats destacades, com ara el cicle teatre Escenes entre vinyes, amb píndoles de microteatre fora del teatre, que tindran lloc a Capmany i Garriguella. Una altra de les grans novetats són els Tastos amb personalitat, protagonitzats per Empar Moliner, Martí Gironell, Marcel Gorgori i Carles Xuriguera, que faran una tria dels vins de l'Empordà que més els agraden i els compartiran amb els participants. També hi haurà un monòleg sobre el vi de l'escriptor Jair Domínguez, activitats d'enocaiac i enpsenderisme.
 
"El món del vi no pot ser del vi i prou, ha de ser de la gent, ha de ser el nostre món", ha explicat en la presentació Carles Xuriguera. "Necessitem obrir el món del vi a la gent i a les famílies, perquè el món del vi és família, és amistat, és parella". En aquest sentit, l'actor ha subratllat que "el vi té la capacitat de concentrar en una ampolla paisatge, cultura i personalitat, la de l'enòleg, dels pagesos que fan el producte, del clima o l'anyada".
 
La iniciativa és impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i per la Diputació de Girona, i compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà i diversos cellers, ajuntaments, empreses turístiques i més d'un centenar de socis que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.
 

Una de les activitats del Vívid Foto: Festival Vívid

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Caves Vilarnau explica, amb un toc irònic i planer, com s'elabora el cava en deu fases
Imatge il·lustrativa
Us proposem 9 caves de diferents preus, criançes i nivells de sucre. Perquè gaudiu de la tardor amb bombolles.
Imatge il·lustrativa
Amb les Signature Wine Experiences, Família Torres busca atraure a l’enoturista exigent, oferint propostes memorables en grups reduïts de fins a 10 persones