guia de vins de catalunya

Abans del vi; què passa abans que compreu una ampolla?

La Guia de Vins de Catalunya editarà una sèrie de píndoles informatives d’uns cinc minuts per aprofundir en els aspectes previs a la compra de l'ampolla

Vi D’Altura Les Manyes, millor vi català segons la Guia de Vins de Catalunya 2018

| 10/03/2018 a les 09:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, guia de vins de catalunya
Hi ha molta feina a fer i molt de temps que ha de passar abans que una ampolla arribi a les botigues. Quan us acosteu al prestatge per agafar-ne una, probablement no ho teniu en compte perquè el mercat té aquestes coses: un producte acabat demana un preu pel qual es fa valer, però no explica tot allò que és necessari fer per tal que estigui allà, a la disposició de qualsevol que el necessiti.

La Guia de vins de Catalunya ha pensat a fer un recordatori, o més aviat una exposició de tot el que cal fer per poder oferir un vi al consumidor. Els capítols, que són independents, s’aniran penjant al web de La Guia: es tracta de píndoles informatives d’uns cinc minuts de durada que volen aprofundir en cada procés, des de la poda fins la comercialització de l’ampolla ja acabada.

Cada capítol comptarà amb l’ajut d’una empresa catalana vinculada al sector, per tal d’estimular la creació d’una xarxa de col·laboració que tendeixi a interactuar entre els seus components tot cobrint el màxim de necessitats amb criteris de país i de kilòmetre zero.

A més de l’evident intenció didàctica hi ha un propòsit afegit; donar un contingut de valor al preu que pagareu per qualsevol ampolla de vi, atès que si teniu coneixement de tot el que ha de passar per que la gaudiu, vosaltres mateixos entendreu els motius que el justifiquen. 

Podeu veure el primer vídeo

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Presentació del Cavatast 2018
Presentació del Cavatast 2018 | Cavatast
01/01/1970
La mostra de caves i gastronomia tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 d'octubre
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’ajuntament de l’antiga Egara llogarà autocars des de la capital vallesana fins a Vilafranca perquè els veïns puguin participar el pròxim 28 d’octubre en la iniciativa que organitza la Confraria del Cava a favor de la Marató de TV3