guia de vins de catalunya

Abans del vi; què passa abans que compreu una ampolla?

La Guia de Vins de Catalunya editarà una sèrie de píndoles informatives d’uns cinc minuts per aprofundir en els aspectes previs a la compra de l'ampolla

Vi D’Altura Les Manyes, millor vi català segons la Guia de Vins de Catalunya 2018

| 10/03/2018 a les 09:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, guia de vins de catalunya
Hi ha molta feina a fer i molt de temps que ha de passar abans que una ampolla arribi a les botigues. Quan us acosteu al prestatge per agafar-ne una, probablement no ho teniu en compte perquè el mercat té aquestes coses: un producte acabat demana un preu pel qual es fa valer, però no explica tot allò que és necessari fer per tal que estigui allà, a la disposició de qualsevol que el necessiti.

La Guia de vins de Catalunya ha pensat a fer un recordatori, o més aviat una exposició de tot el que cal fer per poder oferir un vi al consumidor. Els capítols, que són independents, s’aniran penjant al web de La Guia: es tracta de píndoles informatives d’uns cinc minuts de durada que volen aprofundir en cada procés, des de la poda fins la comercialització de l’ampolla ja acabada.

Cada capítol comptarà amb l’ajut d’una empresa catalana vinculada al sector, per tal d’estimular la creació d’una xarxa de col·laboració que tendeixi a interactuar entre els seus components tot cobrint el màxim de necessitats amb criteris de país i de kilòmetre zero.

A més de l’evident intenció didàctica hi ha un propòsit afegit; donar un contingut de valor al preu que pagareu per qualsevol ampolla de vi, atès que si teniu coneixement de tot el que ha de passar per que la gaudiu, vosaltres mateixos entendreu els motius que el justifiquen. 

Podeu veure el primer vídeo

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Us proposem cinc escumosos d'alta qualitat per acompanyar els àpats de les festes
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
24 propostes d'escumosos blancs, rosats, amb més i menys criança, amb DO Cava, amb DO Penedès i sense DO
Imatge il·lustrativa
El conegut rotatiu nord-americà escull el cava Bohigas Brut Reserva com un dels 5 millors caves i xampanys del món per al Nadal | El setembre, el Wall Street Journal també va destacar la “remarcada qualitat” del cava Bohigas