Advertisement

guia de vins de catalunya

Abans del vi; què passa abans que compreu una ampolla?

La Guia de Vins de Catalunya editarà una sèrie de píndoles informatives d’uns cinc minuts per aprofundir en els aspectes previs a la compra de l'ampolla

Vi D’Altura Les Manyes, millor vi català segons la Guia de Vins de Catalunya 2018

| 10/03/2018 a les 09:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, guia de vins de catalunya
Hi ha molta feina a fer i molt de temps que ha de passar abans que una ampolla arribi a les botigues. Quan us acosteu al prestatge per agafar-ne una, probablement no ho teniu en compte perquè el mercat té aquestes coses: un producte acabat demana un preu pel qual es fa valer, però no explica tot allò que és necessari fer per tal que estigui allà, a la disposició de qualsevol que el necessiti.

La Guia de vins de Catalunya ha pensat a fer un recordatori, o més aviat una exposició de tot el que cal fer per poder oferir un vi al consumidor. Els capítols, que són independents, s’aniran penjant al web de La Guia: es tracta de píndoles informatives d’uns cinc minuts de durada que volen aprofundir en cada procés, des de la poda fins la comercialització de l’ampolla ja acabada.

Cada capítol comptarà amb l’ajut d’una empresa catalana vinculada al sector, per tal d’estimular la creació d’una xarxa de col·laboració que tendeixi a interactuar entre els seus components tot cobrint el màxim de necessitats amb criteris de país i de kilòmetre zero.

A més de l’evident intenció didàctica hi ha un propòsit afegit; donar un contingut de valor al preu que pagareu per qualsevol ampolla de vi, atès que si teniu coneixement de tot el que ha de passar per que la gaudiu, vosaltres mateixos entendreu els motius que el justifiquen. 

Podeu veure el primer vídeo

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Descobrir o redescobrir l'Empordà vinícola és una experiència que va molt més enllà d'una visita i un tast | T'ajudem a triar algunes de les millors experiències
Imatge il·lustrativa
La vinya a Catalunya s'encamina cap a ser majoritàriament ecològica | Les dades del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) mostren que més d'un terç de les vinyes catalanes ja són ecològiques
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi