Pimecava

​Nous projectes a una Pimecava que torna a presidir Pere Guilera

Pimecava continuarà potenciant els caves Premium -Reserva i Gran Reserva- i desenvolupant la central de compres vitivinícoles

La patronal vol repetir el juny, l’Experiència Gran Reserva

Novetats del 2017. Volum I, escumosos

| 07/03/2018 a les 18:52h
Arxivat a: Actualitat, Pere Guilera, Pimecava, Cava, cava
Imatge il·lustrativa
Pere Guilera, el president de les caves familiars Guilera de Subirats, ha estat reescollit president de la patronal Pimecava, en substitució de Xavier Nadal, que, a la vegada, havia rellevat a Pere Guilera l’abril del 2016. La nova junta directiva també la integren els cavistes Xavier Nadal, Toni Rossell, Guillem Carol, Marta Giró, Sergi Sardà, Joan Pagès, Josep Elías, Jordi Casanovas, Ramon Canals i Josep Cusiné. Amb la nova junta s’han volgut diversificar els responsables en els diferents apartats de treball. Tal com havia anunciat, Xavier Nadal va deixar la presidència el passat 31 de desembre, rellevant-lo qui ocupava aleshores la vicepresidència: Pere Guilera.

En aquesta nova etapa, l’associació patronal de petits i mitjans elaboradors de cava està liderant la creació a Espanya de la organització Confederació Europea d’Elaboradors Independents (CEVI), un lobby davant la CE i el Parlament Europeu per a defensar els interessos dels vitivinicultors amb vinya, elaboració i comercialització pròpia. Aquest lobby representa actualment 5.000 cellers de 13 països europeus.

El motiu de la creació de la CEVI l’any 2002 va ser donar veu als petits i mitjans viticultors en els espais de decisió de la legislació agrícola. El 60% de les lleis d’aquest sector es decideixen a Brussel·les. Actualment, és una de les organitzacions vitivinícoles més potents dins de les institucions de la Unió Europea. Les seves línies de treball se centren en aspectes com l’enoturisme, programes d’ajuts al sector del vi, la regulació de l’etiquetatge, les simplificacions administratives o els monopolis. Segons s’ha informat des de Pimecava, “el perfil dels nostres membres és molt similar als de la CEVI: empreses amb pocs treballadors, normalment familiars, on un grup reduït de persones s’encarrega de tots els processos d’elaboració”.

D’altra banda, Pimecava continuarà potenciant els caves Premium, és a dir, els Reserva i Gran Reserva; i desenvolupant la central de compres vitivinícoles. L’any passat la central de compres ja va abraçar 1.500 hectàrees de vinya i aquest any volen arribar a les 2.000 (un 10% de les que hi ha al Penedès).

El 2017 van assolir un estalvi mig de l’11,5% (en compres que van des de la vinya a la comercialització). Van fer compres de matèries primes i serveis vitivinícoles per valor de més de 700.000 euros. A totes les empreses de Pimecava, independentment que estiguin o no afiliades a la central de compres, se’ls ofereix de forma gratuïta el servei de negociació de l’electricitat, els carburants i la logística. 

Així mateix, aquesta patronal vol repetir aquest any, el dissabte 9 de juny, l’Experiència Gran Reserva, un acte dedicat a la degustació dels caves Premium de petits i mitjans elaboradors que es va estrenar l’octubre de l’any passat. Segons Pimecava, “aquest esdeveniment era una demanda dels petits i mitjans elaboradors que volien crear un acte potent al territori. L’èxit de la primera edició amb més de 400 assistents, demostra que el públic final s’està iniciant en el consum i apreciació d’aquests tipus de vins escumosos”.

En finalitzar la primera edició Xaver Nadal va manifestar que “el producte ja el tenim, ara el que cal és treballar l’estratègia comunicativa per a que el gran volum del consumidor final conegui les propietats i singularitats dels caves d’alta qualitat (llargues criances, qualitat del raïm, reivindicar el Penedès com a bressol del cava...)”.

Pimecava és una organització patronal i professional privada de lliure associació que va néixer el 8 de febrer de 2006 a Sant Sadurní d’Anoia. Representa 51 empreses familiars dedicades a l’elaboració i criança del cava, que no superen la producció d’1,5 milions d’ampolles a l’any. Segons s’afirma des d’aquesta patronal, “són empreses que elaboren un producte de proximitat, que garanteix la qualitat, familiaritat, artesania i tradició”.

Pimecava, que l’any passat es va adherir al Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI), entén la vinya com “el punt de partida d’on neixen els seus caves. L’herència vitivinícola i la tradició amb la que treballen diàriament els seus cellers, també es mostra en el respecte per la natura, un element clau per a aconseguir l’alta qualitat dels seus productes”.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

fantàstic
ton c., 08/03/2018 a les 16:48
+0
-0
Crec que us hauríeu de fer més visibles, d´entrada quins son els caves d´aquesta associació, on comprar-los, etc.i anem fent camí, enhorabona.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
01/01/1970
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El projecte WineMakers Lab utilitza el vi com a eina d'apoderament ciutadà | Qualsevol podrà, utilitzant tecnologies de fabricació digital, fer el seu propi vi assolint també coneixement tecnològic | Barcelona és la ciutat del renaixement digital i alhora la capital d'un país de vins