​Sopars Empordanesos a 4 mans, una nova experiència enogastronòmica

S’uneixen 4 restaurants de l’Empordà, Sa Punta, Casamar, Bo.Tic i La Calèndula amb 4 restaurants de Barcelona, Restaurant Gaig, Fermí Puig, Petit Comitè i Semproniana per crear un experiència enogastronòmica conjunta

Andrew Jefford, articulista de Decanter, lloa els vins de la DO Empordà

| 07/03/2018 a les 18:39h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Actualitat, *laVinyeta, Castell de Perelada, Celler Espelt, Semproniana, Experiència enogastronòmica, Sopars empordanesos a 4 mans, Clos d'Agon, Vinyes d'Olivardots, Vinyes dels Aspres, Arché Pagès

Carles Gaig, Fermí Puig, Nandu Jubany i Ada Parellada obren les portes dels seus restaurants per crear una experiència 100% empordanesa. Els xefs han convidat a Jaume Font, Quim Casellas, Albert Sastregener i Iolanda Bustos dels restaurants Sa Punta, Casamar, Bo.tic i La Calèndula a elaborar dins dels seus fogons un menú inspirat en els millors productes de la gastronomia de mar i muntanya de l’Empordà. 

I com no hi ha sopar que es presti sense vi, els enòlegs també són part important d’aquesta iniciativa. A cada experiència enogastronòmica se li suma una proposta vinícola àdhuc creada per dos cellers de l’Empordà. Per aquesta primera edició comptem amb la veu de Delfí Sanahuja de Castell de Perelada, Josep Serra de *lavinyeta, Anna Espelt de Cellers Espelt, David Molas de Vinyes dels Aspres, Carme Casacuberta de Vinyes d’Olivardots, Miguel Coronado del celler Clos d’Agon, Bonfill d’Arché Pagès i Eduard del Celler Hugas de Batlle. 

El tret de sortida tindrà lloc avui dijous 8 de març al Restaurant Gaig amb el restaurant Sa Punta com a convidat. *laVinyeta i Vinyes d’Olivardots amb els seus vins de varietats ancestrals seran els companys d’aquesta primera vetllada. Més informació.

El dijous 15 de març la cita serà al restaurant Fermí Puig amb el restaurant Casamar. Els vins elaborats a partir de vinyes arran de mar de Clos d’Agon i Castell de Perelada harmonitzaran amb la proposta gastronòmica. Mes informació.

El dijous 5 d’abril serà una trobada de dones amb l’Ada Parellada i la Iolanda Bustos unides per la cuina. Els seus plats es combinaran amb els vins d’Hugas de Batlle i Arché Pagès. Més informació.

Es tancarà el cicle el dijous 12 d’abril amb el sopar al Petit Comitè del Nandu Jubany. Un final de festa amb doble celebració que comptarà amb el restaurant Bo.tic i els vins del Celler Espelt i Vinyes dels Aspres. Més informació.

El preu d’aquests sopars-maridatge van de 55€ a 70€/persona i les entrades es venen trucant directament als restaurants de Barcelona.

Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració de la Cuina de l’Empordanet i la DO Empordà a través del projecte B de l’Empordà. Un projecte que arrenca l’any passat a Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la cultura vinícola de l’Empordà a la ciutat comtal. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000m2 al llarg de 21 mesos, és d’una sola planta, i consta de 6.000m2 dedicats exclusivament a l’elaboració d’ampolles de cava | Té una capacitat de producció de 3 milions d’ampolles en criança.
Imatge il·lustrativa
Rússia, de la mà d’una de les millors cadenes de supermercats d’alimentació, és el primer país que rebrà els escumosos etiquetats amb el segell Corpinnat
Imatge il·lustrativa
Els 30.000 euros del primer premi són per a Juan Munné i Àlex Peris, els 7.000 euros del segon lloc són per Félix Crespo i Manuel Cantalapiedra, i els 3.000 euros del tercer premi se'ls emporten Juan Antonio García i Jaume Cuscó