​Sopars Empordanesos a 4 mans, una nova experiència enogastronòmica

S’uneixen 4 restaurants de l’Empordà, Sa Punta, Casamar, Bo.Tic i La Calèndula amb 4 restaurants de Barcelona, Restaurant Gaig, Fermí Puig, Petit Comitè i Semproniana per crear un experiència enogastronòmica conjunta

Andrew Jefford, articulista de Decanter, lloa els vins de la DO Empordà

| 07/03/2018 a les 18:39h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Actualitat, *laVinyeta, Castell de Perelada, Celler Espelt, Semproniana, Experiència enogastronòmica, Sopars empordanesos a 4 mans, Clos d'Agon, Vinyes d'Olivardots, Vinyes dels Aspres, Arché Pagès

Carles Gaig, Fermí Puig, Nandu Jubany i Ada Parellada obren les portes dels seus restaurants per crear una experiència 100% empordanesa. Els xefs han convidat a Jaume Font, Quim Casellas, Albert Sastregener i Iolanda Bustos dels restaurants Sa Punta, Casamar, Bo.tic i La Calèndula a elaborar dins dels seus fogons un menú inspirat en els millors productes de la gastronomia de mar i muntanya de l’Empordà. 

I com no hi ha sopar que es presti sense vi, els enòlegs també són part important d’aquesta iniciativa. A cada experiència enogastronòmica se li suma una proposta vinícola àdhuc creada per dos cellers de l’Empordà. Per aquesta primera edició comptem amb la veu de Delfí Sanahuja de Castell de Perelada, Josep Serra de *lavinyeta, Anna Espelt de Cellers Espelt, David Molas de Vinyes dels Aspres, Carme Casacuberta de Vinyes d’Olivardots, Miguel Coronado del celler Clos d’Agon, Bonfill d’Arché Pagès i Eduard del Celler Hugas de Batlle. 

El tret de sortida tindrà lloc avui dijous 8 de març al Restaurant Gaig amb el restaurant Sa Punta com a convidat. *laVinyeta i Vinyes d’Olivardots amb els seus vins de varietats ancestrals seran els companys d’aquesta primera vetllada. Més informació.

El dijous 15 de març la cita serà al restaurant Fermí Puig amb el restaurant Casamar. Els vins elaborats a partir de vinyes arran de mar de Clos d’Agon i Castell de Perelada harmonitzaran amb la proposta gastronòmica. Mes informació.

El dijous 5 d’abril serà una trobada de dones amb l’Ada Parellada i la Iolanda Bustos unides per la cuina. Els seus plats es combinaran amb els vins d’Hugas de Batlle i Arché Pagès. Més informació.

Es tancarà el cicle el dijous 12 d’abril amb el sopar al Petit Comitè del Nandu Jubany. Un final de festa amb doble celebració que comptarà amb el restaurant Bo.tic i els vins del Celler Espelt i Vinyes dels Aspres. Més informació.

El preu d’aquests sopars-maridatge van de 55€ a 70€/persona i les entrades es venen trucant directament als restaurants de Barcelona.

Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració de la Cuina de l’Empordanet i la DO Empordà a través del projecte B de l’Empordà. Un projecte que arrenca l’any passat a Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la cultura vinícola de l’Empordà a la ciutat comtal. 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Vinyes a la finca d'Abadal, de la DO Pla de Bages
Vinyes a la finca d'Abadal, de la DO Pla de Bages | Abadal
Jordi Bes
Catalunya és dels indrets del món on les temperatures pugen més ràpidament i a la DO Pla de Bages els pitjors pronòstics vaticinen fins a 6 graus d'increment el 2100 | Els experts avisen que els efectes de la transformació climàtica van molt més enllà de si es podrà seguir elaborant vi i urgeixen a adaptar-s'hi
Imatge il·lustrativa
Estands separats i concerts només amb cadira i amb aforament limitat | Carles Benavent amb el seu trio seran un dels caps de cartell
Imatge il·lustrativa
Des del mes de juliol i durant un any, Vilarnau oferirà visites gratuïtes als professionals sanitaris i a les Forces i Cossos de Seguretat