clos galena - premis nobel

Clos Galena, el primer vi català servit al banquet dels Premis Nobel

Formiga de Vellut de Clos Galena és un dels tres vins que es van servir al banquet dels Premis Nobel 2017

Va compartir taula amb el champagne Taittinger Brut Réserve i el vi blanc Viña Errázuriz Late Harvest sauvignon blanc 2016

Un passeig per les denominacions d'origen catalanes; 11 vins negres pels àpats d'hivern

| 05/03/2018 a les 21:56h
Arxivat a: Actualitat, Premis Nobel i vi català, DO Priorat, Formiga de vellut, Clos Galena

Formiga de Vellut del celler Clos Galena és un dels tres vins que es van servir al banquet dels Premis Nobel 2017 celebrat el darrer 10 de desembre de 2017 a Estocolm (Suècia). Formiga de Vellut és el primer vi català que es serveix al sopar del Nobel durant tota l’història dels premis i ha estat compartit a taula juntament amb el champagne Taittinger Brut Réserve i el vi blanc Viña Errázuriz Late Harvest sauvignon blanc 2016.

Formiga de vellut és un vi elaborat de garnatxa negra (60%), carinyena (20%) i sirà (20%), un vi ecològic ple i potent amb final carnós i vellutat, amb tanins madurs i frescos. Destaquen els aromes de fruita vermella i negra, amb notes balsàmiques i especiades.  El vi fa la criança durant 9 mesos en bótes de roure francès majoritàriament (80%) i la resta en botes de roure americà (20%).

La propietària i gerent de Clos Galena, Merche Dalmau, assegura que “és un gran honor que s’hagi servit el vi formiga de Vellut 2014 per harmonitzar el sopar dels Nobel, un fet que no només contribueix a reconfirmar la qualitat del vi, sinó també a posar en valor el conjunt dels vins del Priorat en un mercat madur com és el suec que presta especial atenció als vins ecològics i respectuosos amb el medi ambient”. 

Clos Galena celebra que s’hagi triat un vi negre de la DOQ Priorat per festejar els Nobel i acompanyar un àpat firmat per Stadshusrestauranger en col·laboració amb el xef tom Sjöstedt.  Merche Dalmau celebra també que la premsa l’hagi qualificat el vi de “fantàstic”, un fet que pot contribuir a estendre la seva presència al mercat suec.
 
Formiga de Vellut és un vi per gaudir de la personalitat de la DOQ Priorat que, en els últims anys, ha rebut bones crítiques i puntuacions a les guies i premsa especialitzada. És especialment interessant remarcar que les anyades 2012 i 2013 han obtingut medalla d’or al Mundus Vini Biofach, el concurs internacional de vins orgànics.

Clos Galena és el somni fet realitat del seu fundador Miguel Pérez, apassionat del món del vi juntament amb la seva esposa Merche Dalmau. Quan van conèixer el Priorat, es van enamorar del territori i allí va ser on es va fer realitat: construir un celler sostenible i ecològic, i produir vins d’una elevada qualitat, tota una aposta innovadora a la DOQ Priorat a l’any 1999.  

Les primeres anyades que van sortir al mercat van ser al 2002, vins ecològics des del principi, certificats pel CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).

Per visitar el celler del Priorat, adquiriu un tour per la zona a Wine Tour Barcelona.

Els vins de la DOQ Priorat són valorats entre els millors vins del món pels prescriptors i crítics  tan nacionalment com internacionalment. Els vins de Clos Galena han obtingut un gran reconeixement des del seus inicis fins a dia d’avui. Actualment Clos Galena exporta a 30 països d’arreu del món, amb les referències Clos Galena, Galena, Formiga de Vellut i Formiga de Seda.



 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatges de la passada edició del Cava Market
Imatges de la passada edició del Cava Market
Una vintena d'expositors entre cellers i representants de la gastronomia local promocionaran els seus productes | La tercera edició serà el pròxim diumenge 15 de desembre, d'11 a 14.30h
Imatge il·lustrativa
La DO Montsant ha promogut l’elaboració d’un vi solidari que s’entregarà al celler perquè el pugui vendre i els ajudi en la reconstrucció d’un nou projecte familiar
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i el de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i el de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné
Sergi Cortés
Els restaurants Malena i La Boscana, amb els seus xefs Josep Maria Castaño i Joel Castanyé, van elaborar un menú per harmonitzar els vins de la denominació d'origen