clos galena - premis nobel

Clos Galena, el primer vi català servit al banquet dels Premis Nobel

Formiga de Vellut de Clos Galena és un dels tres vins que es van servir al banquet dels Premis Nobel 2017

Va compartir taula amb el champagne Taittinger Brut Réserve i el vi blanc Viña Errázuriz Late Harvest sauvignon blanc 2016

Un passeig per les denominacions d'origen catalanes; 11 vins negres pels àpats d'hivern

| 05/03/2018 a les 21:56h
Arxivat a: Actualitat, Formiga de vellut, DO Priorat, Premis Nobel i vi català, Clos Galena

Formiga de Vellut del celler Clos Galena és un dels tres vins que es van servir al banquet dels Premis Nobel 2017 celebrat el darrer 10 de desembre de 2017 a Estocolm (Suècia). Formiga de Vellut és el primer vi català que es serveix al sopar del Nobel durant tota l’història dels premis i ha estat compartit a taula juntament amb el champagne Taittinger Brut Réserve i el vi blanc Viña Errázuriz Late Harvest sauvignon blanc 2016.

Formiga de vellut és un vi elaborat de garnatxa negra (60%), carinyena (20%) i sirà (20%), un vi ecològic ple i potent amb final carnós i vellutat, amb tanins madurs i frescos. Destaquen els aromes de fruita vermella i negra, amb notes balsàmiques i especiades.  El vi fa la criança durant 9 mesos en bótes de roure francès majoritàriament (80%) i la resta en botes de roure americà (20%).

La propietària i gerent de Clos Galena, Merche Dalmau, assegura que “és un gran honor que s’hagi servit el vi formiga de Vellut 2014 per harmonitzar el sopar dels Nobel, un fet que no només contribueix a reconfirmar la qualitat del vi, sinó també a posar en valor el conjunt dels vins del Priorat en un mercat madur com és el suec que presta especial atenció als vins ecològics i respectuosos amb el medi ambient”. 

Clos Galena celebra que s’hagi triat un vi negre de la DOQ Priorat per festejar els Nobel i acompanyar un àpat firmat per Stadshusrestauranger en col·laboració amb el xef tom Sjöstedt.  Merche Dalmau celebra també que la premsa l’hagi qualificat el vi de “fantàstic”, un fet que pot contribuir a estendre la seva presència al mercat suec.
 
Formiga de Vellut és un vi per gaudir de la personalitat de la DOQ Priorat que, en els últims anys, ha rebut bones crítiques i puntuacions a les guies i premsa especialitzada. És especialment interessant remarcar que les anyades 2012 i 2013 han obtingut medalla d’or al Mundus Vini Biofach, el concurs internacional de vins orgànics.

Clos Galena és el somni fet realitat del seu fundador Miguel Pérez, apassionat del món del vi juntament amb la seva esposa Merche Dalmau. Quan van conèixer el Priorat, es van enamorar del territori i allí va ser on es va fer realitat: construir un celler sostenible i ecològic, i produir vins d’una elevada qualitat, tota una aposta innovadora a la DOQ Priorat a l’any 1999.  

Les primeres anyades que van sortir al mercat van ser al 2002, vins ecològics des del principi, certificats pel CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).

Els vins de la DOQ Priorat són valorats entre els millors vins del món pels prescriptors i crítics  tan nacionalment com internacionalment. Els vins de Clos Galena han obtingut un gran reconeixement des del seus inicis fins a dia d’avui. Actualment Clos Galena exporta a 30 països d’arreu del món, amb les referències Clos Galena, Galena, Formiga de Vellut i Formiga de Seda.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Vídeo amb les impressions dels participants
Vídeo amb les impressions dels participants
01/01/1970
Resum en vídeo de la Cavacursa de Giró Ribot | Enguany ha comptat amb més de 360 participants, que van gaudir d’una jornada festiva tot i el mal temps
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Llopart obté el reconeixement de les Flandes dels Casots com a Paratge Qualificat dins la DO Cava
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El vi icona de Domènech.Vidal, reconegut amb el Spanish Wine Trophy del concurs International Wine Challenge