enoturisme

Creix un 70% el nombre d’enoturistes a la Costa Brava

Els mesos d’estiu van ser els mesos amb més afluència de visitants, coincidint amb la temporada turística alta a la Costa Brava

​El programa 'Visitants d'Honor' de la DO Empordà 2017 registra el doble de visitants que el 2016

| 02/03/2018 a les 12:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, Ruta del Vi de lEmpordà, Turisme Costa Brava, Enoturisme

Segons les dades obtingudes pel club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà, el 2017 la Costa Brava va registrar 372.921 enoturistes, dels quals 50.297 van visitar els vint-i-set cellers de la Ruta del Vi DO Empordà, i 322.624 van anar als cinc museus que en són membres, la qual cosa ha representat un increment del 70,37 % respecte de l’any anterior.

Els mesos d’estiu van ser els mesos amb més afluència de visitants, coincidint amb la temporada turística alta a la Costa Brava. Es calcula que el cost mitjà de les visites va ser d’11 euros, i la despesa mitjana per enoturista als cellers, de 22 euros.

La Ruta del Vi de la DO Empordà, gestionada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, va tancar l’any 2017 amb 50.297 visitants en els vint-i-set cellers membres de la Ruta, xifra que ha augmentat en 2.947 visitants en comparació amb el 2016. L’adhesió del Jaciment Arqueològic d’Empúries i del Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes han contribuït a augmentar de manera rellevant les visites als equipaments culturals de la Ruta del Vi DO Empordà. Aquests dos equipaments, conjuntament amb el Museu del Castell de Peralada, Gran Recosind i el Museu del Suro de Palafrugell, van rebre 322.624 visitants el darrer any.

Tal com apunten les estadístiques, els mesos de juliol, agost i setembre van aplegar el major nombre de visitants, coincidint amb els mesos de més afluència turística a la Costa Brava. Aquestes xifres destaquen la importància dels cellers de la Ruta del Vi de la DO Empordà com a oferta complementària a la destinació i com un atractiu per als habitants de Catalunya duran tot l’any. El 62 % dels visitants provenen de Catalunya i el 38 % són turistes estrangers.

La Ruta del Vi DO Empordà aglutina un centenar d’empreses i entitats que treballen conjuntament per difondre l’enoturisme a la Costa Brava. El 2018, es prioritzarà la promoció de l’Empordà com a destinació enoturística als mercats prioritaris de Catalunya, la Gran Bretanya, Nord-Amèrica i els Països Nòrdics. En aquest sentit, aquest mes de març a Londres es durà a terme una presentació-dinar sensorial, –Tastemotion-, en què es farà una representació escènica i enogastronòmica de la Costa Brava, mitjançant un mapping i un àpat, per a agències de viatge especialitzades i periodistes. Al mateix temps, la destinació es promocionarà al Copenhagen Food Festival, a la Fira Mercat de Mercats i a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, a Barcelona. A més a més, aquest 2018 se celebrarà la cinquena edició del Vivid, que durant el mes d’abril transforma l’Empordà en el centre de l’enoturisme a Catalunya.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge de la Mostra de Vins i Caves de catalunya al passatge Lluís Companys
Imatge de la Mostra de Vins i Caves de catalunya al passatge Lluís Companys | INCAVI
Ramon Francàs
01/01/1970
L’AVC diu que el govern municipal d’Ada Colau està ara més receptiu davant el projecte del Catalan Wine House | Valentí Roqueta diu que la iniciativa necessita d’un horitzó d’estabilitat política a mig termini
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Construït amb criteris d'eficiència energètica, connecta amb l'antiga cava subterrània on els monjos elaboraven vi al s. XVIII | S'estrenarà amb la verema d'aquest any i es destinarà a l'elaboració del vi Purgatori