DO Catalunya

Bacuspedia, la nova i original proposta de la DO Catalunya per divulgar el món del vi

Bacuspedia és una enciclopèdia al voltant del món del vi i amb la qual la DO Catalunya vol contribuir a fer difusió sobre la cultura del vi

Després de l’èxit obtingut en la seva versió en línia, Vinòmics salta al paper

| 02/03/2018 a les 08:11h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Catalunya, Vi i còmics, Clara Isamat, Com Fer-ho, Bacuspedia

La Denominació d’Origen Catalunya estrena avui una nova aposta per aquest any que ve carregat de novetats. Es tracta de la Bacuspedia, una enciclopèdia al voltant del món del vi i amb la qual la DO Catalunya vol contribuir a fer difusió sobre la cultura del vi, desmitificant-la i fent-la més propera a tots els públics.

La Bacuspedia, que es publicarà periòdicament a la web de la DO Catalunya, explica diferents conceptes vinícoles mitjançant l’animació. D’aquesta manera, la DO Catalunya dona continuïtat a una línia de treball que va arrencar fa ara 2 anys amb la publicació de la primera edició de Vinòmics. La Bacuspedia comença amb la publicació dels dos primers capítols o termes a definir: R de Rosat i A d’Afruitat. Petits clips que intenten aclarir perquè es diu que un vi és afruitat, o defensar l’existència de grans i bons vins rosats, de la mà de personatges animats, alguns dels quals resulten d’allò més familiars.

L’autor de les vinyetes de la Bacuspedia és l’il·lustrador i animador Àlex Roca, mentre que darrere dels guions hi ha Raúl Deamo. Tots dos formen part del planter d’autors que conformen Vinòmics. L’Àlex, creador de personatges i històries amb picades d’ull al cinema fantàstic, les sèries de TV i els còmics de culte, ha realitzat animacions per a televisió i cinema, així com a vídeos virals com el conegut Españistán. Per la seva banda, el Raúl és el coordinador de Vinòmics, un projecte que li ha permès unir dues de les seves passions: l’amor pels còmics, en què treballa habitualment desenvolupant històries com a guionista, i el seu més recent interès pel món del vi que el va portar a rodar el documental Deconstruint el vi català (2013).

Noves seccions a la web de la DO Catalunya

La Bacuspedia és un dels elements que formen part de la nova secció de la web de la DO Catalunya: Consells per a winelovers, on es poden trobar també els vídeo-consells de la sommelier Clara Isamat a través de les càpsules Com fer-ho.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000m2 al llarg de 21 mesos, és d’una sola planta, i consta de 6.000m2 dedicats exclusivament a l’elaboració d’ampolles de cava | Té una capacitat de producció de 3 milions d’ampolles en criança.
Imatge il·lustrativa
Rússia, de la mà d’una de les millors cadenes de supermercats d’alimentació, és el primer país que rebrà els escumosos etiquetats amb el segell Corpinnat
Imatge il·lustrativa
Els 30.000 euros del primer premi són per a Juan Munné i Àlex Peris, els 7.000 euros del segon lloc són per Félix Crespo i Manuel Cantalapiedra, i els 3.000 euros del tercer premi se'ls emporten Juan Antonio García i Jaume Cuscó