caves recomanats

Imatge il·lustrativa

Vuit caves brut nature imprescindibles

Recomanem 8 caves Brut Nature amb diferents criançes i preus.

Només 5 caves copen el 70% del total d’aparicions a la premsa

| 02/03/2018 a les 07:17h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Brut Nature, Cava
Us recomanem vuit escumosos DO Cava tant per aperitius com per acompanyar àpats. Tots ells són Brut Nature, és a dir, sense sucre. Tècnicament només podem anomenar a un escumós Brut Nature quan no se li afegeix sucre després del degollament. El contingut de sucre serà màxim de 3 grams per litre.

Recomanem servir-los entre 6 i 8 ºC.
 
Pure
Celler: Mascaró
Cava Brut Nature Reserva


Varietats: 80% Parellada i 20% Macabeu
Criança: Més de 24 mesos
Els raïms que utilitzem per elaborar els vins base cava procedeixen de la finca “Mas Miquel” situada a Aiguamúrcia (Tarragona).

La recol·lecció és manual i en petites caixes per protegir al màxim la qualitat del raïm. Els raïms es premsen sencers, utilitzant només el most flor per a l'elaboració del vi base cava. El most obtingut el fermentem a temperatura controlada per mantenir íntegrament les aromes.  

Un cava en estat pur, sense licor d'expedició. Elegant expressió de fruites amb notes netes de llevat fresc. En boca és sec, tònic i equilibrat, amb estructura. Bona permanència en boca i final agradable. 
 
Per la seva elegància i frescor aquest és un cava ideal per prendre com aperitiu. El trobeu al mercat a un preu aproximat d'11,55 €.
 
Marta
Celler: Canals Canals
Cava Brut Nature Reserva     

Cava de varietats autòctones Xarel.lo, Macabeu i Parellada.
Criança: Més de 24 mesos

Les vinyes provenen d'una altitud d'entre 110 metres la Xarel·lo fins a 315 metres la Parellada.

Verema manual, a principis de setembre la Macabeu, a mitjans del mateix mes la Xarel.lo i a finals la Parellada. Premsat del raïm amb premsa pneumàtica, seleccionant només el most flor. Fermentació de cada varietat per separat a temperatura controlada en dipòsits d’acer inoxidable.
 
Nas molt fresc on destaquen les aromes a blanca madura i de cítrics, amb lleugeres notes de criança que li aporten complexitat i elegància. Equilibrat, gustós, amb un post gust cremós i llarg.

Recomanat per acompanyar aperitius, arrossos, pastes, peixos, ostres i mariscs. El podeu comprar per uns 10 €.
 
Gran Reserva Brut Nature Castellroig
Celler: Sabaté i Coca - Castellroig
Cava Brut Nature Gran Reserva

Cava de varietats autòctones Xarel.lo, Macabeu i Parellada
Criança: Més de 30 mesos

Parlar de Castellroig és parlar de terrer. Cava provinent de sòls moderadament profunds a profunds, aportant, per una part, concentració, tipicitat i maduresa i, per un altre, frescor i acidesa ben integrada.

Les varietats tradicionals es vinifiquen per separat. El Xarel·lo i una criança mínima de 30 mesos caracteritzen aquest cava.

Combina aromes fresques a fonoll o anís amb altres més madures de meló, pera i pastisseria. En boca és gras i molt sec. Elegant, estructurat i amb un llarg recorregut.

Apte per a totes les ocasions. Té cos per acompanyar plats forts i salses, tant peix com carn, i frescor per acompanyar pasta i arrossos. 

El seu preu aproximat és de 13,90 €.
 
Cardús
Celler: Cava Bertha
Cava Brut Nature Gran Reserva

Cava de varietats autòctones Macabeu, Xarel.lo i Parellada
Criança: De 30 a 50 mesos

Un dels millors caves del celler Bertha. Les varietats autòctones es manifesten a la seva màxima expressió. Sotmeses a una criança molt llarga, mostren el seu potencial de correcta evolució en ampolla.

Té una gran complexitat aromàtica, amb notes de fruites madures, torrats de la llarga criança i fruits secs. En boca té una entrada càlida, equilibrada molt complexa i melosa. Cremositat i notes làctiques. Post gust llarg amb notes fumades. Ideal per prendre amb menjars consistents. 

El trobeu al mercat a uns 16,75 €.
 
AA Mirgin reserva

Celler: Alta Alella
Cava Brut Nature Reserva

Cava ecològic de varietats autòctones Pansa Blanca (Xarel.lo), Macabeu i Parellada
Criança: De 15 a 30 mesos

Disponible en gairebé tots els formats -375 ml, 750 ml, Magnum i Jeroboam-. 

Verema manual pròpia de raïms ecològics i realitzada amb caixes petites, buscant el punt òptim de maduració per cadascuna de les varietats amb el fi d’obtenir un vi base amb frescor capaç d’envellir noblement.

Després d’un premsat lleuger per extreure el most flor, aquest fermenta de forma separada per cada una de les varietats. Es posa a la venda acabat de degollar amb la data de degollat a l'etiqueta.  

Aromes de fruita blanca amb delicades notes de cítrics i ametlles verdes. Pas per boca lleuger i fresc, clar record de les  aromes de fruita blanca. Fruit de l’envelliment sobre lies, podem percebre notes de pastisseria.

El seu preu aproximat, 11,90 €.
 
Marrugat Brut Nature Millésime

Celler: Pinord
Cava Brut Nature Gran Reserva

Cava de varietats tradicionals Macabeu, Parellada i Xarel·lo
Criança: 48 mesos

Aromes pròpies de la segona fermentació en ampolla i d'evolució en cava. Molt fines i fresques. Conserva encara gustos varietals, barrejats amb els de criança, fent un equilibri perfecte. És fi al paladar amb una certa acidesa que el rejoveneix, formant així un conjunt molt harmònic. La seva persistència en boca és bastant llarga.

Un cava perfecte per arrossos, carns de caça, embotits curats, mariscs, peixos i carns blanques.

El trobareu als linials per uns 10,75 €.
 
Leopardi

Celler: Llopart
Cava Brut Nature Gran Reserva

Cava de varietats Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Chardonnay.
Criança: Mínim 48 mesos

Cava de cultiu ecològic. Després de cada verema realitzen un cupatge especial, seleccionant els 4 vins monovarietals més destacats per la seva elegància i pel seu potencial evolutiu. Producció estrictament limitada a 35.000 botelles anuals.

Aroma complexa, amb elegants notes especiades. Gust equilibrat, sec i suau, delicadament saborós i amb exquisits tons de prolongat envelliment.

El podeu adquirir per uns 26,25 €.
 
Col·lecció

Celler: Vallformosa
Cava Brut Nature Reserva

Cava de varietats Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Chardonnay.
Criança: Criança mitjana de 24 mesos

Verema manual entre finals d'agost i principis d'octubre -del Chardonnay fins a la Parellada-.

Aroma intensa, elegant i complexa. Notes de fruites blanques i cítriques amb tocs florals i lleugeres aromes de la criança, elegant i complex. En boca és afruitat, untuós, sec i alhora fresc, amb un final agradable, viu i de paladar complex. Carbònic molt suau i cremós amb un final llarg i persistent.

Ideal per a aperitius, fumats, peix i marisc.

El trobareu al mercat per uns 9,25 €.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Xampany
Anònim, 04/03/2018 a les 13:18
+0
-1
De totes aquestes varietats de xampany cal dir que el que més enyoro son els semi-secs de De Lapierre, Rondel o Dubois, allò si que eren bons escumosos per celebracions, festes , guateques i verbenes, tal com deia l'anunci: mañana es fiesta , si con Delapierre...

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.