Jean Leon

​La vida de Jean Leon novel·lada per l’escriptor Martí Gironell ja està disponible a les llibreries

“La força d’un destí” ha guanyat el premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull

Jean Leon, el protagonista de la novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull 2018

| 28/02/2018 a les 20:38h
Arxivat a: Cellers, Jean Leon, Premi Ramon Llull, Martí Gironell
Jean Leon va tenir una vida de pel·lícula. I ha estat l’escriptor i periodista Martí Gironell qui ha decidit immortalitzar-la en les pàgines de la seva última novel·la, ‘La força d’un destí’ (Grup 62), guanyadora del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull i disponible, a partir d’avui, a les llibreries de tot Catalunya en català. El dia 6 de març sortirà l’edició en castellà.

Aquesta és la culminació d’un procés que va començar fa tres anys, quan Gironell va descobrir la història d’aquest personatge mentre assaboria una copa de Jean Leon Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva. Jean Leon el va captivar i en va voler fer una novel·la. ‘La força d’un destí’ explica la història d’un home que va revelar-se contra tot allò establert per perseguir i complir els seus somnis envoltat de personatges secundaris de luxe.

La portada del llibre retrata un James Dean en blanc i negre, amb lletres daurades que s’inspiren en el Hollywood dels anys ’50. Perquè va ser a Hollywood, i amb el cèlebre actor, que Jean Leon va fer realitat el seu primer somni: inaugurar un restaurant que en poc temps es convertiria en el local de moda de l’època, freqüentat per personatges com Paul Newman o Marilyn Monroe. El segon somni es va materialitzar anys més tard, quan va arribar al Penedès i el 1963 va fundar un celler per fer-hi vi de qualitat.

Segons Gironell, aquesta novel·la “permet conèixer una època i una societat i recrear com es vivia realment en aquella època”. La història comença amb la fugida de Ceferino Carrión, que era el nom real de Jean Leon, de l’Espanya franquista, i recrea les aventures que va viure quan va arribar a Nova York, on va canviar la seva identitat per convertir-se en ciutadà nord-americà, i quan es va instal·lar a Hollywood, on es va envoltar de les grans estrelles del cine dels anys ’50 i ’60, treballant primer al restaurant de Frank Sinatra fins que va obrir el seu propi restaurant, La Scala. El llibre culmina amb la creació del celler Jean Leon al Penedès, que avui dirigeix Mireia Torres.

La novel·la ‘La força d’un destí’ està repleta “d’anècdotes al voltant de la gastronomia i el vi portades al terreny de la novel·la i la ficció”, segons explica el seu autor. És, en paraules de Gironell, una història que “et fa somiar tocant de peus a terra”.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge de la Mostra de Vins i Caves de catalunya al passatge Lluís Companys
Imatge de la Mostra de Vins i Caves de catalunya al passatge Lluís Companys | INCAVI
Ramon Francàs
01/01/1970
L’AVC diu que el govern municipal d’Ada Colau està ara més receptiu davant el projecte del Catalan Wine House | Valentí Roqueta diu que la iniciativa necessita d’un horitzó d’estabilitat política a mig termini
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Construït amb criteris d'eficiència energètica, connecta amb l'antiga cava subterrània on els monjos elaboraven vi al s. XVIII | S'estrenarà amb la verema d'aquest any i es destinarà a l'elaboració del vi Purgatori