Jordi Bort, nou Director General de l'INCAVI

| 29/03/2011 a les 15:49h
Arxivat a: Actualitat
El govern català l'ha nomenat avui en substitució d'Oriol Guevara
El Govern català ha nomenat avui Jordi Bort i Ferrando, nascut a Tortosa l’any 1974 i resident a Girona, com a nou director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), organisme dependent del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), en substitució d’Oriol Guevara.
 
Jordi Bort és titulat en Hostaleria, especialitat de sommelier, pel Ministeri d’Educació de França. Ha realitzat  també diversos cursos relacionats amb els vins i els formatges. Era fins ara director general de l’empresa Le Carte de Vins, de la societat The Wine List SL, amb seu a Madrid. Anteriorment havia estat director de producte de la mateixa empresa, una cadena amb 35 establiments a Espanya, França i Suïssa. També es soci i copropietari de l’empresa QMC Consultors, consultoria en àmbits de qualitat i gestió empresarial especialitzada en hostaleria i turisme.
 
Abans va ser director corporatiu d’Aliments i Begudes, àrea Mèxic, per a Occidentals Hotels and Resorts, director nacional de Meliá Catering i coordinador general del Grup Semon, SA. També va treballar com a sommelier en diversos restaurants espanyols.
 
L’any 2002 va ser nomenat president de l’Associació Catalana de Sommeliers, col·lectiu de professionals de la restauració amb més de 400 socis. Va ser reelegit novament l’any 2009. També és vicepresident de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommneliers.
 
Així mateix, té una llarga experiència docent com a professor a universitats, escoles d’enologia i d’hostaleria, i altres centres relacionats amb la restauració.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

Ja el tenim
Antoni P., 29/03/2011 a les 11:45
+0
-0
Bravo!!!

¡¡Ja tenim al cambrer de Director General de l'Incavi!!. Em pensava que en Pelegrí era una persona més seria. La realitat supera la ficció.
Realment tenim el país que ens mereixem.
Ànims que no ha estat res, i a superar la crisi,..., si podem!
Per cert!. El primer acte al que hi haurìa d'anar el nou Director General amb el Conseller seria al Congrés d'Enòlegs del proper divendres dia 1 d'abril. No es pot demanar més per començar.
Posats
Anònim, 29/03/2011 a les 12:13
+0
-0
Posats a posar un sommelier, gairebé millor optar per la Meri Falgueres, no? Almenys els mascles alegrariem la vista... Quin país, senyor...
http://www.winepleasures.com
Wine Pleasures, 29/03/2011 a les 12:16
+0
-0
Por qué el cambio?
canvis?
Josep M, 29/03/2011 a les 12:27
+0
-0
Cal esperar que, com a mínim, digui les coses pel seu nom ja que de pressupost no en tindrà.
Malgrat tot, tampoc li serviria de res. Seguirem igual o pitjor que fins ara.
Escola Joviat
Sandra Jo , 29/03/2011 a les 12:33
+0
-0
Moltes Felicitats!!
POTSER CANVI DE COLOR?
Anònim, 29/03/2011 a les 12:37
+0
-0
M´agradaria saber a què correpon el canvi.Es busca millorar el càrrec o es que el nou conseller coneix aquest sommelier i es del seu color? No ho sé.... pregunto.
Enhorabona
Un Afrikano Feliz, 29/03/2011 a les 12:45
+0
-0
Enhorabona a Jordi Bort i els vins de Catalunya.
Nou Director del INCAVI
Angel, 29/03/2011 a les 13:32
+0
-0
Qui el coneix? Serà capaç de donar una empenta al sector? Serà capaç de donar dinamisme a la gent del INCAVI? Es coneixedor de la dificultat dels productors i de fer d’ intermediació en la gran Industria, ho estarà al seu costat com els que si han estat fins ara?
En don la sensació que no es mediten prou les coses.
Millor que m’equivoqui.
Angel
Tens 100 dies
Franc, 29/03/2011 a les 13:48
+0
-0
Possiblement on tindrà mes feina serà en la intermediació entre productors i elaboradors. Confio en que el seu ampli coneixement del mercat ajudi a augmentar les vendes de vins catalans, especialment a casa nostra, que bona falta ens fa.
Indiscutiblement, si es ven mes vi, tothom en sortira beneficiat. Ara el que ha d'aconseguir es que d'una vegada per totes la Conselleria li traspassi un bon paquet d'euros per fer bones campanyes a favor del vi català. De moment el que crec que toca es felicitar al Jordi i animar-lo a seguir endavant, i per descomptat, esperar als 100 dies per fer una valoració.
prou
Pau Albornà, 29/03/2011 a les 15:03
+0
-0
Abans de res, felicitar a en Jordi Bort per el nou càrrec que acaba d'assolir. En segon lloc, voldria dir als autors d'alguns dels desagradables comentaris emesos que si no saben de que parlen millor s'abstenguin de dir res. En Jordi Bort és un dels professionals del ví amb més coneixement que hi ha en aquest país, s'estima l'ofici i sabrà fer molt bé la seva feina.

Segur que hi haurà envejosos Jordi, però treballa com has fet sempre i ningú podrà posar en qüestió la teva feina.

Salut!
Feliçitats!
David Martinez, 29/03/2011 a les 15:28
+0
-0
Feliçitats Jordi!
L'incavi està en bones mans.
de chist!!!!
Anònim, 29/03/2011 a les 15:37
+0
-0
Un somelier fara que hi hagi un preu digne del raim?
Que coneix la vinya?
Evitarà que les grans empreses facin i desfacin al seu gust?
Promocionara els vins d'aquest pais o els d'algunes empreses d'aquest pais?
Em sembla vergonyós, que duri tan com l'altre que no ha sigut gaire!!!
a l'últim anònim
Somm-hi, 29/03/2011 a les 15:47
+0
-0
Si ara que encara no ha començat ja li exigim que arregli tot el que els altres no van aconseguir ho portem clar... Possiblement sigui la persona més preparada per ocupar el càrrec, per equilibri entre coneixements tècnics, de producte, comercials, etc. Potser el teu desconeixement sobre el grau de preparació d'un sommelier és el que fa que et sembli vergonyós. Se t'acut un perfil millor?
No ens en sortirem !
Anònim, 29/03/2011 a les 16:36
+0
-0
Felicitats Jordi Bort !, no et coneixo però, evidentment, tothom es mereix una oportunitat i estic segurA que intentaras fer-ho lo millor possible.

Lo penòs és que surtin comentaris MASCLISTES com el del Anònim que proposa a la Mei Falgueres tan sols perquè li alegrarà la vista. A veure senyor Anònim, a què treu cap aquest comentari ? amb la única cosa que té raó és en les seves paraules finals, quin país, senyor.....
Como los cangrejos!
Anònim, 29/03/2011 a les 16:49
+0
-0
Por dios!!!
Pero quien toma las decisiones?
Spain is different, pero además de verdad.
Esto es "evolucion en retroceso".
Por favor despidan a quien toma las decisiones.
Indignant.
Al final el sector termina pagando por decisiones incompetentes.
Toda la cúpula a la calle, pongan a profesionales de verdad de una vez por dios!!!
Soc cambrer...
José Roldán, 29/03/2011 a les 16:57
+0
-0
Soc cambrer, soc responsable, soc treballador, m’agraden els reptes i m’agrada servir a la gent.
Es per això que hem dedico de tot cor a la meva professió.
!! Ai !! d’aquells, pobres d’esperit, que no tenen quelcom interessant per dedicar-s’hi.
Que tots els dies, quan s’aixequen al mati, només pensen en fer mal i posar pals a les rodes.
Ho sento, però les vostres paraules no arriben a cap orella de persones amb dos dits de front.
Si la gent que ocupa el llocs on es prenen les decisions importants, on s’ha de treballar per als altres, haguessin passat per un menjador, una barra de bar, una cuina etc….
Qui vulgui saber den Jordi Bort, només ha de demanar-li a qualsevol persona relacionada amb el mon de vi a Catalunya. Es pot ser i sense dubte qui mes ha lluitat en els últims any per aquet sector.
José Roldán
Cambrer
Entre Sommelier...
Anònim, 29/03/2011 a les 17:04
+0
-0
Sr Roldan...
Entre Sommelier es normal que us doneu suport!!!
Siguem honestos i mirem pel sector!!!
Així anem...
???
Ivo, 29/03/2011 a les 17:28
+0
-0
Esperem de tu que siguis més seriós que en la teva etapa de Le Carte des vins...per que com a director general i de producte no has estat realment honest amb els productors dels vins de les tendes, sense parlar dels comercials, que per la teva opinió eren d'un altre clase...més baixa, vull dir...
esperem una mica més d'humiltat...per cert vas votar a CIU?
Ivo
Que fort!!!
Anònim, 29/03/2011 a les 17:30
+0
-0
Waka Waka!!!
Ara només falta un tsunami vinícola però a la cúpula!!!
I els que decideixen no tenen en consideració tots aquests comentaris...?
política
Alfred, 29/03/2011 a les 18:00
+0
-0
Crec que ha prevalgut més la política que no pas la professionalitat i l'eficiència.
Està clar, al Sr.Guevar el van posar "els altres" i ara toca posar un "dels meus"
Viure per veure!!!
Amb una gran diferencia!
Anònim, 29/03/2011 a les 18:15
+0
-0
El Senyor Oriol Guevara te formació internacional a Dijon, California y Australia, parla 5 idiomes y te estudis superiors entre molts d'altres, amplia experiencia en enologia contrastada, viticultura, consultoria y comerç.
Sobre les paraules!!!
Oriol, has estas el millor professional que mai ha representat aquesta institució.
Gràcies per lluitar contra corrent en pro del sector.
Llàgrimes de tristesa i indignació pel nou futur.
surrealisme
Pep Merda, 29/03/2011 a les 18:29
+0
-0
Una polla xica, pica, pellarica, camatorta i becarica
va tenir sis polls xics, pics, pellarics, camatorts i becarics.
Si la polla no hagués estat xica, pica, pellarica, camatorta i becarica
els sis polls no haguessin sigut xics, pics, pellarics, camatorts i becarics...suarrealiiiiiiiiiiiiisme.....
Amb una gran diferencia
Angel, 29/03/2011 a les 18:48
+0
-0
Contesta al Sr. Anonim, el Sr. Guevara te molts estudis, però li ha sobrat supèrbia i li ha faltat el mes important, sentit comú. I s’ha de tenir barra per dir que es lo millor que ha passat per el INCAVI
Contesta al Sr Angel
Anònim, 29/03/2011 a les 18:52
+0
-0
Barra...
Barra la de no reconèixer el valor de dir les coses tal i com son però que evidentment no interesen... així va!
El sector acava tenint el que es mereix!
Seguim endavant que és així com sempre hem fet les coses, amb els peus...
Felicitats Sr Angel...
Si, barra.
Angel, 29/03/2011 a les 19:43
+0
-0
No se quina es l’experiència que te Vte., al sector, però li repeteixo, s’ha de tenir molta barra, ja que el Incavi hi han passat diferents Directors entre ells en Jaume Ciurana, i que uns ho han fet be i altres no tant. El Sr. Guevara als ha fet bons a tots, ha mes ha fet un record en dos mesos d’estar-hi, ha tingut totes les parts del sector descontentes. Perdoni si li sap greu.

Estar clar...
Anònim, 29/03/2011 a les 19:45
+0
-0
Voste es antiga escola penedes!
No perdo mes el temps amb voste.
El passat pels avis, el futur pels qui miren pel progres.
Quedis amb el passat!
Recordo que no han estat 2 mesos, han estat 18!!!
I han sigut els politics no els professionals.
Amen i adeu!
anims....
Joan, 29/03/2011 a les 19:51
+0
-0
MOLTES FELICITATS JORDI i tranquil, ja que llegint el serial d'opinions m'adono que nomes amb alguna excepció la resta de gent no te ni idea del que representa el que t'ha tocat. De sortida, UN REPTE no quantificable que estic segur sabras afrontar perfectament.
Jordi, no et capfiquis per la lleugeresa dels comentaris, n'hi han que no tenen ni "p" idea del que estan dient.Segur que l'enveja es el que els fa dir tantes bestieses. ÀNIMS

porque no decir los dos son muy buenos
Anònim que quiere ayudar, 29/03/2011 a les 21:41
+0
-0
Los conozco a los dos: Oriol tiene una formación y una experiencia envidiables.Jordi es un gran conocedor del producto, de su comercialización, también como su amigo( me consta que los dos son amigos y se respetan)conoce los mercados internacionales y los dos han tenido experiencias de éxito.
Los dos son magnificas personas, profesionales responsables,y que todo lo que emprenden lo hacen con pasión.
Me consta que Oriol tuvo serias diferencias con mas de un colectivo del sector. Y seguro que,por muy bien que lo haga, Jordi también generara las suyas.
Quisiera hacer un llamamiento a la cordura, descalificar por descalificar no tiene sentido, puede ser divertido pero es poco serio.
Jugar con el prestigio profesional de alguien ( y los dos lo tienen) enfrentando un curriculum con otro a que conduce?
Yo sugiero que se de repaso a "los aciertos" del ultimo periodo del Departament D'Agricultura, en siete años tres Consellers tres, una política ignorando completamente al sector, no preguntando a nadie y gastando dinero a manta con grandes "creaciones" y promociones que se hacían sin consultar a nadie. Y Oriol ha pagado los platos rotos ha tenido muy poco tiempo y muchas cosas por arreglar, sus compañeros de la Consellería lo trataron como a un extraño desde el primer día y tuvo serios enfrentamientos con algún compañero Director General por cuestiones digamos "familiares", los suyos le segaron la hierba y propiciaron todos los desencuentros con el sector. y los que lo conocen que le pregunten a él, que seguro no desmentirá ni una letra de las que escribo.
Y por todo me parece una barbaridad arremeter contra un Jordi que es una magnifica promesa de buen hacer. LOS DOS SON MUY BUENOS
El estar clar, no es del Penedes
Angel, 29/03/2011 a les 21:47
+0
-0
Si jo soc dels vells i si vols antics, però se’l que en dic, quan dic 2 mesos es el temps en que va tarda en posar-se el sector en contra, no el temps que el hem tingut de aguantar.
Com diu vostè millor no tornar-hi, es tan jove que no ha crescut.
Aqui quedeu
que necesita el vi catala
dionisio, 29/03/2011 a les 21:59
+0
-0
Pues que necesita el vi catala, algu que ajudi a promocionarlo i a vendrel
estem amb el rotllo del Rioja a Barcelona el Cartavi- ostia quin rollas-
la mostra i els de la empresa de la Generalitat Prodeca anan a vendre alli a on ningu els hi demana que hi vagin. A veure si aquest senyor sumalier fa vendre molt vi sino ens l'acabarem fotent pel cap. El Guevara en sap molt pero s'ha barallat fins i tot amb la seva ombra, a veure si tenim mes sort amb aquest que sembla un tio aixerit. Felicitats al Conseller Pelegrin has tardat una mica masa pero crec que has encertat no cal tanta ciencia i el que has de fer es donarli bitllets perque faci molta propaganda i la gent begui vi de casa nostra.
a Pep Merda
orondo, 29/03/2011 a les 22:40
+0
-0
amb perdo senyor merda m'agrada molt tot aixo de la polla xicarica que escriu, no ho entenc molt be, potser voste tambe es dels del living la vida loca com un que habia abans per aqui? anim perla! machote!
de totes formes felicitats
Anònim, 31/03/2011 a les 20:37
+0
-0
Conec algunes de les persones les quals fan comentaris a favor d´en Jordi Bort,se que són amics ex companys o tenen interessos per la posició que ocupan.
Jo el conec personalment i li desitjo una bona gestió,d´alló sortirà beneficiat el cava i el vi català,tan de bo que complexi i no com ho ha fet fins ara
A més d'anar endavant anem enrere
Anònim, 31/03/2011 a les 22:06
+0
-0
A més d'anar endavant anem enrere...el món funciona per contactes...El que ningú diu és quin salari cobrará en plena crisi? a quin preu es paga el raïm el pagès? és justa aquesta diferència? cal retallar els pressupostos tenint aquests càrrecs que encara no sé què pinten? tot plegat és vergonyós
Que es un siumilier d'aquests ?
El pagerol de Querol, 01/04/2011 a les 00:08
+0
-0
Per mi un sumiller es un cambrer vingut a més. Ah, que de la 'pajarita' i l'esmoking negre a presidir l'Incavi.

¡Camarero traigamé un Potros!
jordi bort
Anònim, 01/04/2011 a les 01:42
+0
-0
soc sumiller fa anys. conec una mica el món del vi (vinya, cellers, territori) i conec hi he patit la sumilleria i els que la dirigeixen. el que ha nomenat a aquest individu no té ni idea de la desgràcia del personatge, de com de sobrat va, dels aires de superioritat que gasta, prepotència, incompetència i baix nivell. lamentable noticia, anem molt malament. i ara, els seus amics, a sucar el que puguin com a assessors. quina merda de país.
bort
Anònim, 01/04/2011 a les 01:46
+0
-0
fa honor al seu cognom.
que algú comprovi la seva titulació acadèmica, que crec que hi ha algun "error".
i ara, muñoz, baeta, torelló....buffff
booort
Anònim, 01/04/2011 a les 09:41
+0
-0
suposo que GSR encara es deuen fregar les mans, ara ho organitzaran tot ells.
sort, sort, que dieun que no tindrà pressupost.
un potrooos pagerol?
m'agradan els Riberas, 01/04/2011 a les 10:36
+0
-0
sin no saps ni de que parles cuan vols enfotreten del sumiller i demanas un POTROS!ay quina gracia quin tio mes simpatic! un potros un tocino i una vaca! ole pagerol! ara opina de la bomba de neutrons o de la coyuntura macroeconomica del sud-est asiatic! jajajaja quina gracia ets un tio simpatic.... un potros!
Bort
Josep , 02/04/2011 a les 09:47
+0
-0
Acabo d´arribar del Congres de l´ACE i parlant amb la gent es respira l´idea de que la valua que tinguis en aquests càrrecs no te cap importància, quan entren els de Conveniència posen un dels seus, la dona d´en Bort fa temps que paga la quota a compte del seu marit.

Te nassos pero sempre he pensat que el nom fa la cosa.
josep josep josep
enoleg, 03/04/2011 a les 21:19
+0
-0
mira que destiles rabia potser a la teva historia tens algun episodi dur que el Jordi et recorda, pobre josep no se quin es el teu cognom pero deu ser trist fosc i vulgar ... josep josep josep que t'ha fet, es que ningu enyores als d'abans ... josep josep josep no crec ni que vinguis del congres ni que coneguis ni de lluny el que es l'enologia. pobre josep
Entenc que puguis ser algu que aspiraba a alguna cosa o dels que ara faran treballar, pero aquest discurs de la confusio intentant que el nomenament d'en Jordi sigui una agresio al nostre colectiu es barato, s'et veu el llauto josep josep pobre josep.
a tots els anònims
Albert Queral, 04/04/2011 a les 00:03
+0
-0
Donant-li la raó a molts d'aquest ignorants, que s'amaguen de forma tant valenta darrera d'un anònim..., si que vivim en un país que deixa molt que dessitjar, on tots ens posem pals a les rodes, on és més fàcil criticar que donar suport als nostres, on les persones donen mostra de la seva ràbia i enveja...de veritat sou tots patètics. El primer que s'ha de fer és conèixer de què és parla i exposar-ho de forma raonada, però és més senzill "incultes meus" començar a utilitzar el recurs fàcil de l'insult. He vist de tot, des del masclista que segueix veient les dones com un objecte, al sumiller que per alguna raó li té ràbia i no coneix gens com és aquella persona ni la seva trajectòria professional, al pagès que ja l'ha afusellat abans d'esgrimir paraula, pensant-se que el preu del raïm és cosa d'un...d'on sortiu? En realitat sou professionals en els vostres sectors respectivament? perquè com a persones deixeu molt que dessitjar i segur que això és un reflex de la vostra vida laboral. Cosa que no podem dir de Jordi Bort, persona molt vinculada al món del vi, que lluita i lluitarà pel sector, jove, emprenedor, amb un currículum que si molts es dignessin a buscar, veurien com compleix amb escreix amb el pefil del càrrec que ara desenvolupa. Jordi Bort és titulat en Hostaleria, especialitat de sommelier, pel Ministeri d’Educació de França. Ha realitzat també diversos cursos relacionats amb els vins i els formatges. Era fins ara director general de l’empresa Le Carte de Vins, de la societat The Wine List SL, amb seu a Madrid. Anteriorment havia estat director de producte de la mateixa empresa, una cadena amb 35 establiments a Espanya, França i Suïssa. També es soci i copropietari de l’empresa QMC Consultors, consultoria en àmbits de qualitat i gestió empresarial especialitzada en hostaleria i turisme. Abans va ser director corporatiu d’Aliments i Begudes, àrea Mèxic, per a Occidentals Hotels and Resorts, director nacional de Meliá Catering i coordinador general del Grup Semon, SA. També va treballar com a sommelier en diversos restaurants espanyols d'alta categoria. L’any 2002 va ser nomenat president de l’Associació Catalana de Sommeliers, col·lectiu de professionals de la restauració amb més de 400 socis. Va ser reelegit novament l’any 2009. També és vicepresident de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommneliers. Així mateix, té una llarga experiència docent com a professor a universitats, escoles d’enologia i d’hostaleria, i altres centres relacionats amb la restauració.

Tot i això, sembla ser que no compleix amb els requisits necessaris segons tots aquests anònims; parlant-ne despectivament com a cambrer o posant-se amb el seu cognom, quan ells no es dignen a posar els seus per la red...covards!!! Segur que voldrien un titella a qui poder manipular, o algú amb la suficient incultura com per insultar de la mateixa manera que ho fan ells, algú per a qui el vi sols fos el mitjà per perdre la consciència. El que podrieu fer, és respectar un poc més a les persones que lluiten pel món del vi, des del pagès que conrea la terra fins als milions de persones que gaudeixen del seu producte. No vulguis per als altres, el que no volgueu per vosaltres mateixos!!!
Ànims Jordi, segur que t'hauràs de trobar amb molta gent desabradable, però tu segueix ferm amb els teus ideals i conviccions, i ensenyal's, encara que no canviïs res, que ets una persona íntegra i que sols intenta fer la seva feina el millor que pot.
aixi anem
Anònim, 21/09/2011 a les 21:52
+0
-0
A la seva botiga al carrer Jaume I de Girona, no hi tenia cap ampolla en català i un munt de vins espanyols...així de bé anem amb aquest que es diuen nacionalistes...
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants