​Periodistes, bloguers i professionals del món del vi de la #winelover community difondran l'enoturisme de la Costa Daurada

Aquesta comunitat de referència mundial en el sector vitivinícola celebra el 6è aniversari visitant Tarragona, el Priorat, la Conca de Barberà i l'Alt Camp, en una estada amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l'INCAVI de la Generalitat

| 13/02/2018 a les 19:59h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Winelover Community, DO Tarragona, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat, Enoturisme Costa Daurada

La Costa Daurada acollirà del 14 al 17 de febrer l'acte commemoratiu del 6è aniversari de la comunitat internacional en línia d’amants del vi de referència, la #winelover community. Aquesta comunitat (www.winelover.co) la formen periodistes, bloguers, professionals del sector del vi, ambaixadors i aficionats d’arreu del món que comparteixen la seva passió pel vi i l’enoturisme.

Aquest viatge de quatre dies permetrà que una cinquantena de prescriptors del món del vi visitin els atractius més importants de la Costa Daurada com a destinació enoturística i comparteixin la seva experiència a través dels seus canals en línia (blogs, xarxes socials...), tot creant continguts i donant visibilitat a la marca i destinació en aquests canals en diferents mercats potencials, i posicionant la Costa Daurada com a destinació de referència en el producte enoturístic. Cal tenir en compte, a més, que molts dels participants, a més de ser influenciadors en línia, també ho són en altres àmbits del sector (sommeliers, empresaris, organitzador d’esdeveniments, periodistes, consultors...).

La trobada està impulsada per l’ambaixador a Catalunya de la comunitat winelover i propietari de l’empresa SweetEasy Wine Tours, Sinisa Curovic, amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Costa Daurada i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) de la Generalitat. A més, es compta amb la col·laboració de les denominacions d’origen de la Costa Daurada (DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat i DO Tarragona), el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i els consells comarcals del Priorat i de l’Alt Camp.

La trobada anual inclourà un tast magistral de Josep Pelegrín, guardonat com el millor sommelier 2016 per la Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres (UAES), la descoberta dels paisatges vitivinícoles del Priorat i de la Conca de Barberà, la visita de la 'catedral del vi' de Nulles i una visita a la ciutat de Tarragona, entre altres activitats. Durant el sopar de cloenda, el dissabte 17 de febrer, els participants tindran l’oportunitat de tastar vins de totes les denominacions d’origen vinícoles de la Costa Daurada.

Entre els participants, procedents de països com els Estats Units, Suècia, Alemanya, Itàlia, Romania o Portugal, destaquen el bloguer i fundador de la comunitat Luiz Alberto, amb més de 43.500 seguidors a Twitter i situat entre els Top 20 Worldwide Wine Influencers, a més de ser jutge en competicions internacionals. També hi ha Magnus Reuterdahl, bloguer i periodista de la revista especialitzada més gran de Suècia, i també un dels influenciadors més importants en el món del vi.

Col·laboració público-privada

Aquesta col·laboració pretén ser l’acció de promoció i comunicació on-line més rellevant per aquest any de l’Espai de Millora de l’Enogastronomia de la Costa Daurada, comissió de treball de caràcter público-privat engegat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona durant el darrer semestre de l’any passat per potenciar el producte enogastronòmic i treballar de forma coordinada amb els agents implicats del territori en la promoció del producte. La creació de l’Espai de Millora de l’Enogastronomia s’emmarca en la línia estratègica del Patronat de Turisme de la Diputació - Costa Daurada de “col·laborar amb el sector públic i privat fomentant més espais de relació per a potenciar nous productes i consolidar els mercats estratègics de la Costa Daurada”

En edicions anteriors, l'esdeveniment anual de la #winelover community va tenir lloc en altres indrets d'Europa relacionats amb el sector vitivinícola, com Umbria, Trieste, Lisboa, Jerez, Grècia o Romania.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.