​Periodistes, bloguers i professionals del món del vi de la #winelover community difondran l'enoturisme de la Costa Daurada

Aquesta comunitat de referència mundial en el sector vitivinícola celebra el 6è aniversari visitant Tarragona, el Priorat, la Conca de Barberà i l'Alt Camp, en una estada amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l'INCAVI de la Generalitat

| 13/02/2018 a les 19:59h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Winelover Community, DO Tarragona, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat, Enoturisme Costa Daurada

La Costa Daurada acollirà del 14 al 17 de febrer l'acte commemoratiu del 6è aniversari de la comunitat internacional en línia d’amants del vi de referència, la #winelover community. Aquesta comunitat (www.winelover.co) la formen periodistes, bloguers, professionals del sector del vi, ambaixadors i aficionats d’arreu del món que comparteixen la seva passió pel vi i l’enoturisme.

Aquest viatge de quatre dies permetrà que una cinquantena de prescriptors del món del vi visitin els atractius més importants de la Costa Daurada com a destinació enoturística i comparteixin la seva experiència a través dels seus canals en línia (blogs, xarxes socials...), tot creant continguts i donant visibilitat a la marca i destinació en aquests canals en diferents mercats potencials, i posicionant la Costa Daurada com a destinació de referència en el producte enoturístic. Cal tenir en compte, a més, que molts dels participants, a més de ser influenciadors en línia, també ho són en altres àmbits del sector (sommeliers, empresaris, organitzador d’esdeveniments, periodistes, consultors...).

La trobada està impulsada per l’ambaixador a Catalunya de la comunitat winelover i propietari de l’empresa SweetEasy Wine Tours, Sinisa Curovic, amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Costa Daurada i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) de la Generalitat. A més, es compta amb la col·laboració de les denominacions d’origen de la Costa Daurada (DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat i DO Tarragona), el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i els consells comarcals del Priorat i de l’Alt Camp.

La trobada anual inclourà un tast magistral de Josep Pelegrín, guardonat com el millor sommelier 2016 per la Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres (UAES), la descoberta dels paisatges vitivinícoles del Priorat i de la Conca de Barberà, la visita de la 'catedral del vi' de Nulles i una visita a la ciutat de Tarragona, entre altres activitats. Durant el sopar de cloenda, el dissabte 17 de febrer, els participants tindran l’oportunitat de tastar vins de totes les denominacions d’origen vinícoles de la Costa Daurada.

Entre els participants, procedents de països com els Estats Units, Suècia, Alemanya, Itàlia, Romania o Portugal, destaquen el bloguer i fundador de la comunitat Luiz Alberto, amb més de 43.500 seguidors a Twitter i situat entre els Top 20 Worldwide Wine Influencers, a més de ser jutge en competicions internacionals. També hi ha Magnus Reuterdahl, bloguer i periodista de la revista especialitzada més gran de Suècia, i també un dels influenciadors més importants en el món del vi.

Col·laboració público-privada

Aquesta col·laboració pretén ser l’acció de promoció i comunicació on-line més rellevant per aquest any de l’Espai de Millora de l’Enogastronomia de la Costa Daurada, comissió de treball de caràcter público-privat engegat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona durant el darrer semestre de l’any passat per potenciar el producte enogastronòmic i treballar de forma coordinada amb els agents implicats del territori en la promoció del producte. La creació de l’Espai de Millora de l’Enogastronomia s’emmarca en la línia estratègica del Patronat de Turisme de la Diputació - Costa Daurada de “col·laborar amb el sector públic i privat fomentant més espais de relació per a potenciar nous productes i consolidar els mercats estratègics de la Costa Daurada”

En edicions anteriors, l'esdeveniment anual de la #winelover community va tenir lloc en altres indrets d'Europa relacionats amb el sector vitivinícola, com Umbria, Trieste, Lisboa, Jerez, Grècia o Romania.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Font de la Canya
Ramon Francàs
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
01/01/1970
La Denominació d’Origen Montsant es trasllada fins al Japó per presentar els seus vins a Tokyo i Osaka
01/01/1970
El celler, després d'uns anys amb un futur incert, torna a veure la llum de la mà dels nord-americans Kevin MGlynn i Lane Auten, socis d'una important firma d'inversió