do empordà

Andrew Jefford, articulista de Decanter, lloa els vins de la DO Empordà

L'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of Wine ha visitat aquesta setmana per primer cop la denominació empordanesa i s'ha mostrat meravellat

Un passeig per les denominacions d'origen catalanes; 11 vins negres pels àpats d'hivern

| 09/02/2018 a les 08:31h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Andrew Jefford, Master of Wine, Decanter, Do Empordà, DO Empordà

L'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of Wine ha visitat aquesta setmana per primer cop la denominació empordanesa i s'ha mostrat 'meravellat' per la 'lluminositat' i 'frescor' dels vins blancs i la "fantàstica" estructura dels negres.

"Ha estat la primera vegada que visitava l'Empordà i ja tinc ganes de tornar-hi per tastar més vins". Aquesta era la reflexió del reconegut l'escriptor i periodista especialitzat en vins, Andrew Jefford, tot just finalitzada la primera visita que ha realitzat al llarg d'aquesta setmana a la denominació empordanesa.

Convidat pel Consell Regulador de la DO Empordà, l'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of wine -màxima categoria en el món dels sommeliers i prescriptors de vi-  ha conegut diversos cellers de la denominació i ha tastat més d'una setantena de vins de la mà dels seus enòlegs, principalment de varietats tradicionals: garnatxa negra, blanca i roja,  carinyena blanca i negra; malvasia, macabeu, monastrell i picapoll. "Jo no sabia que era l'Empordà i he descobert i entès que és una regió diferent respecte altres denominacions de Catalunya i d'Espanya. He trobat aspectes molt singulars veritablement interessants", ha remarcat l'escriptor que s'ha mostrat gratament sorprès per la singularitat de la garnatxa i la carinyena empordanesa.

D'entre els vins tastats, n'ha destacat especialment els blancs per la seva "luminositat i frescor, amb un equilibri natural que és apassionant". Sobre els negres, n'ha remarcat la seva "fantàstica estructura" i ha afegit que són "molt saborosos" i que mariden "a la perfecció" amb multitud de plats i són un complement ideal de la gastronomia. L'escriptor també ha mostrat el seu entusiasme pel descobriment dels vins empordanesos. "Realment ha estat una descoberta i tinc moltes ganes de saber molt més de l'Empordà", ha afegit.

A banda de les visites a cellers, l'escriptor també va dirigir un tast per a professionals. Es van tastar vins de tot el món i es van descobrir algunes pistes perquè denominacions petites i exclusives com l’Empordà arribin a transcendir internacionalment. L'activitat va tenir lloc al celler Terra Remota amb les places esgotades. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ampliarà el celler del Montsant invertint 2 milions d'euros | L'objectiu és augmentar un 40% la capacitat de producció construint una nova sala de criança i una nova línia d’embotellat
Imatge il·lustrativa
Mistinguett col·labora amb la 11a Gala d’entrega dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català