Vins catalans a San Francisco

Cuina inspirada en Catalunya i maridada amb vins catalans al centre de San Francisco
Cuina inspirada en Catalunya i maridada amb vins catalans al centre de San Francisco | Barcino

Restaurant Barcino, tapes i vins catalans a San francisco

Barcino és un restaurant del grup americà Absinthe Group (TAG) que serveix tapes i vins catalans al centre de San Francisco

| 08/02/2018 a les 06:21h
Arxivat a: Gastronomia, Gastronomia i vi català a San Francisco, Barcino, Restaurants de tapes
Barcino és un restaurant del grup americà Absinthe Group (TAG) i està inspirat en la gastronomia i la cultura catalana. Ubicat al barri de Hayes Valley a San Francisco, serveix tapes catalanes de la mà del xef Ryan McIIwraith que els ha donat el seu toc personal.

Pel que fa a les begudes, el vi i el cava catalans són els màxims protagonistes de la seva carta. Una selecció de la DO Terra Alta, la DO Conca de Barberà, la DOQ Priorat, la DO Montsant i la DO Penedès.
 

Foto: Barcino


Al Barcino fan especialitats catalanes com el pa amb tomàquet, la torrada amb tomàquet i pernil ibèric, el carpaccio de vedella o les torrades de salmó, de fetge d'ànec o de sobrassada. I les mariden amb escumosos; Mas Candí, Pere Mata o Raventós i Blanc, amb vins blancs com l'Acústic de la DO Monstant, amb rosats com el Frisach de la Terra Alta, o amb vins negres com el Terraprima de Can Ràfols o el Cuca de llum de Succés.

Una carta de plats i vins sorprenent pel coneixement que tenen de la nostra cuina i les denominacions d'origen catalanes, que ha portat, empesos per la curiositat, a posar-nos en contacte amb el Barcino per saber-ne una mica més, per entendre com i de quina manera va néixer la idea d’obrir, encara no fa un any, aquest local ampli, lluminós i elegant, inspirat en casa nostra.

Hem parlat amb el xef executiu Ryan McIIwraith i amb el director general i sommelier Michael Goss.

Alicia Andreu: Per què vau obrir un nou restaurant inspirat en Catalunya? Quina relació hi teniu?

McIlwraith: He visitat Barcelona molt més que qualsevol altra ciutat espanyola i hi he passat força temps. L'últim cop vaig estar-me un mes a la platja. Cada nit anava a la ciutat i visitava diversos restaurants de tapes. Volia transportar aquesta experiència que hi vaig viure a San Francisco.

Goss: Durant els últims anys he tingut la sort de viatjar a Barcelona i a Catalunya. La ciutat de Barcelona en particular em va impressionar. Les diverses influències culturals i gastronòmiques són tot un món per explorar: des del conjunt  d’emocions que pot provocar passejar-se per la Boqueria fins als innovadors restaurants d'última generació que aguditzen els sentits.
 

Foto: Barcino


A.A: Teniu molts vins de diferents denominacions d’origen catalanes. Tenen bona acceptació per part dels vostres clients?

Goss: Personalment crec que el menjar i el vi van de la mà, i els vins de determinats llocs han estat adaptats per complementar el menjar que se serveix.

Els vins catalans combinen perfectament amb la diversa cuina mediterrània de la regió. Els blancs amb textures minerals complexes, brillants -en particular els de la varietat xarel·lo-, són perfectes per als mariscs, tan comuns a la cuina catalana.

També recomanem negres amb personalitat -del Penedès o de la Conca de Barberà-amb unes tapes a mitja tarda, per exemple, i els poderosos vins del Priorat que tant reconeixement internacional tenen.

M'encanta també treballar amb el cava, especialment els elaborats amb raïms autòctons. Aquests vins escumosos són vius i interessants, perfectes per començar un àpat, tot i que en beuria una copa gairebé en qualsevol moment!

Als nostres clients els agrada explorar aquests vins catalans. Gairebé sempre, la gent està disposada a sortir de la seva zona de confort i beure un nou vi, i tastar varietats diferents. Els encanta parlar d'aquests vins i aprendre'n coses.

He tingut molta sort de trobar molts vins de la regió catalana disponibles aquí a Califòrnia. Hi ha importadors molt dedicats que han vetllat per a aquest mercat i han portat alguns productors fantàstics, molts dels quals són petits enòlegs centrats en la creació de vins espectaculars. Crec que aquests vins tenen molt valor!
 

Foto: Barcino

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.