La DO Terra Alta, un febrer farcit d'activitats gastronòmiques maridades amb els seus vins

Les activitats es celebraran a diferents localitats de les Terres de l’Ebre d’ara i fins al març amb productes propis del mar i la terra

El més nou d'aquest 2017. Volum II, vins tranquils

| 04/02/2018 a les 22:33h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Gastronomia i vi, DO Terra Alta

Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta estaran presents al llarg de tot el mes de febrer a diferents localitats de les Terres de l’Ebre per maridar les jornades gastronòmiques que se celebraran d’ara i fins al març amb productes propis del mar i la terra. Tot seguit, les dates d'aquestes diferents jornades.

V Jornades Gastronòmiques de la Galera, del 9 de febrer al 4 de març

Divendres 9 de febrer arrenca una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita tornaran a ser els centre operatius d’aquestes jornades que arriben a la seva 5a edició amb els vins de la DO Terra Alta com a maridatge dels menús que es proposen als 44 restaurants que hi participen.

La galera és un producte local i de qualitat típic de l’Ebre. Un crustaci font de proteïnes, vitamines i minerals que marida amb la perfecció amb la garnatxa blanca de la Terra Alta. En crema, a la planxa, en tempura o en arròs són algunes de les formes com es podrà tastar aquest producte en els menús gastronòmics elaborats per a l’ocasió.

Jornades de la Carxofa d’Amposta, del 18 de febrer al 18 de març

També els productes de la terra mariden bé amb els vins de la DO Terra Alta. És el cas de la carxofa, protagonista de les jornades que se celebren a Amposta des de fa més de 10 anys.

Aquestes jornades arriben enguany a la XIV edició entre el 18 de febrer i el 18 de març. Tot un mes per gaudir de les propostes gastronòmiques que ofereixen un bon grapat de restaurants d’Amposta i el Poble Nou, i que tenen com a ingredient principal la carxofa, sempre maridats amb els vins de la Terra Alta.

Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, del 23 de febrer al 25 de març

Ja acabant, el mes arribarà la IX edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta que, per segon any consecutiu, deixen enrere la tardor per celebrar-se en aquesta època.

Un any més, els restauradors de la Terra Alta oferiran els seus plats elaborats amb el corder com a protagonista i acompanyat dels millors productes de la terra. Els vins de la DO Terra Alta tornaran a ser els encarregats de maridar aquests menús, on es podran tastar plats tan tradicionals com l’espatlla de corder al forn o les costelles de corder a la brasa, però també algunes propostes més innovadores seguint en la línia de les darreres edicions.

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Marxa Popular entre vinyes al Vívid 2017 a Capmany
01/01/1970
El 16 de març a Calonge-Sant Antoni tindrà lloc la cinquena edició del Vívid enoConference, el seminari d'enoturisme de referència de Catalunya |
01/01/1970
L’Institut del Cava valora molt positivament el desenvolupament de les Enojornadas i celebra l’alt grau de satisfacció i perfil professional d’assistents i ponents | Donat l’èxit de les jornades, l’organització s’està plantejant una segona edició
Frédéric Galtier
01/01/1970
Xina va ser el 5è consumidor mundial de vi al 2016 | Al 2020 s'espera que el consum a Xina creixi un 79% respecte el 2016 | Espanya segueix tenint el preu d'importació més baix amb 2,21 USD/litre.