La DO Terra Alta, un febrer farcit d'activitats gastronòmiques maridades amb els seus vins

Les activitats es celebraran a diferents localitats de les Terres de l’Ebre d’ara i fins al març amb productes propis del mar i la terra

Novetats del 2017. Volum II, vins tranquils

| 04/02/2018 a les 22:33h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Gastronomia i vi, DO Terra Alta

Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta estaran presents al llarg de tot el mes de febrer a diferents localitats de les Terres de l’Ebre per maridar les jornades gastronòmiques que se celebraran d’ara i fins al març amb productes propis del mar i la terra. Tot seguit, les dates d'aquestes diferents jornades.

V Jornades Gastronòmiques de la Galera, del 9 de febrer al 4 de març

Divendres 9 de febrer arrenca una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita tornaran a ser els centre operatius d’aquestes jornades que arriben a la seva 5a edició amb els vins de la DO Terra Alta com a maridatge dels menús que es proposen als 44 restaurants que hi participen.

La galera és un producte local i de qualitat típic de l’Ebre. Un crustaci font de proteïnes, vitamines i minerals que marida amb la perfecció amb la garnatxa blanca de la Terra Alta. En crema, a la planxa, en tempura o en arròs són algunes de les formes com es podrà tastar aquest producte en els menús gastronòmics elaborats per a l’ocasió.

Jornades de la Carxofa d’Amposta, del 18 de febrer al 18 de març

També els productes de la terra mariden bé amb els vins de la DO Terra Alta. És el cas de la carxofa, protagonista de les jornades que se celebren a Amposta des de fa més de 10 anys.

Aquestes jornades arriben enguany a la XIV edició entre el 18 de febrer i el 18 de març. Tot un mes per gaudir de les propostes gastronòmiques que ofereixen un bon grapat de restaurants d’Amposta i el Poble Nou, i que tenen com a ingredient principal la carxofa, sempre maridats amb els vins de la Terra Alta.

Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, del 23 de febrer al 25 de març

Ja acabant, el mes arribarà la IX edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta que, per segon any consecutiu, deixen enrere la tardor per celebrar-se en aquesta època.

Un any més, els restauradors de la Terra Alta oferiran els seus plats elaborats amb el corder com a protagonista i acompanyat dels millors productes de la terra. Els vins de la DO Terra Alta tornaran a ser els encarregats de maridar aquests menús, on es podran tastar plats tan tradicionals com l’espatlla de corder al forn o les costelles de corder a la brasa, però també algunes propostes més innovadores seguint en la línia de les darreres edicions.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Vídeo amb les impressions dels participants
Vídeo amb les impressions dels participants
01/01/1970
Resum en vídeo de la Cavacursa de Giró Ribot | Enguany ha comptat amb més de 360 participants, que van gaudir d’una jornada festiva tot i el mal temps
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Llopart obté el reconeixement de les Flandes dels Casots com a Paratge Qualificat dins la DO Cava
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El vi icona de Domènech.Vidal, reconegut amb el Spanish Wine Trophy del concurs International Wine Challenge