​La DO Montsant viatja fins a Hamburg en la seva primera missió comercial del 2018

La Denominació d’Origen Montsant comença l’any amb una agenda internacional que la portarà fins al Japó, Suïssa o Alemanya durant el primer semestre del 2018

| 01/02/2018 a les 19:23h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Exportació vi Montsant, DO Montsant

La Denominació d’Origen Montsant comença l’any amb una agenda internacional que la portarà fins al Japó, Suïssa o Alemanya durant el primer semestre del 2018. El primer d’aquests viatges tindrà lloc el proper dilluns 5 de febrer, quan la DO Montsant es traslladarà fins a Hamburg per presentar els seus vins en un acte dirigit a professionals del sector del vi, així com a prescriptors i premsa especialitzada.

Aquesta acció s’emmarca en l’estratègia de promoció internacional de la DO Montsant per continuar projectant la marca i els vins Montsant més enllà de les nostres fronteres. I és que l’exportació representa el 30% de les vendes de la DO segons dades de l’informe corresponent al 2016. En el rànquing de països, Alemanya és el segon país per volum d’exportació de vins Montsant -posició que ocupa des de 2012, sempre per darrere dels Estats Units- amb una mitjana de més de 360.000 ampolles l’any 2016.

La missió comercial, organitzada pel Consell Regulador amb el suport de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions de Catalunya a Berlín en el marc del programa Catalan Wines d’ACCIÓ, comptarà amb la participació d’11 dels cellers que conformen la DO Montsant: Acústic Celler, Celler Cal Bessó, Celler Capçanes, Cooperativa Falset Marçà, Mas de l’Abundància, Celler Masroig, Celler Pascona, Cellers Sant Rafel, Celler Vendrell Rived, Vinyes d’En Gabriel i Vinyes Domènech.

L’acte, que se celebrarà a l’Internationales Maritimes Museu Hamburg (Museu Marítim Internacional d’Hamburg), arrencarà a les 13h amb una masterclass a càrrec de la sommelier Yvonne Heistermann a la qual assistiran una trentena de professionals. A la Masterclass es presentarà un vi escollit per cada celler i es portarà a terme un tast de zonificació per donar a conèixer les particularitats de cada una de les zones que conformen la DO.

A partir de les 14h, la fira obrirà les portes a tots els assistents, que podran gaudir dels vins de la DO fins a les 19h. Al llarg de la tarda, a més, Yvonne Heistermann impartirà també 3 seminaris de 15 minuts centrats en els vins de la DO Montsant: a les 15h Vins Blancs Multifacètics; a les 16h Especialitats de Rosats del Montsant; i a les 17h Vins Negres de Garnatxa a més alt nivell.

En aquesta missió hi participarà també Turisme de Catalunya, que comptarà amb un espai propi a l’acte per promoure el turisme enològic a Catalunya, i a on els cellers de la DO Montsant podran portar el seu material promocional amb les seves ofertes turístiques.

La presentació de la DO Montsant a Hamburg compta amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural de la Unió Europea.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola