Neix Gaia, un sauvignon blanc fermentat parcialment en àmfores de fang de Loxarel

Gaia, el nou monovarietal de sauvignon blanc de Loxarel elaborat amb raïm de vinyes d’alçada i fermentat parcialment en àmfores de fang

Torna al mercat el pròxim mes de febrer amb una etiqueta renovada amb una il·lustració de l’Arca de Noé que simbolitza una segona vida

| 21/01/2018 a les 10:28h
Arxivat a: Els vins de la setmana
Loxarel treurà el pròxim mes de febrer un monovarietal de sauvignon blanc que fa sis anys va deixar d’elaborar, el Gaia, aprofitant que la collita 2017 va ser d’una qualitat excepcional. Aquest vi s’elabora amb raïm 100% ecològic procedent de les vinyes d’alçada que el celler té a la zona del Pla de Manlleu.

La situació d’aquestes vinyes, a 700 metres d’altitud,  aporten frescor i acidesa al vi. La fermentació es fa en dipòsits d’inoxidable (80%), en àmfores d’argila (15%) i en les tradicionals bótes de fusta de castanyer (5%) per tal d’aconseguir unes propietats organolèptiques que marquen el càracter i la personalitat d’aquest vi.

El pas per les àmfores ens aporta cremositat i la bóta de castanyer respecte i densitat en boca, conservant les aromes primàries del vi”, destaca l’enòleg i propietari de Loxarel, Josep Mitjans. 

El nou Gaia sortirà al mercat a finals de febrer -se n’han elaborat 5.000 ampolles- amb una etiqueta totalment renovada on hi apareix la il·lustració d’un hipopòtam i l’Arca de Noé que simbolitzen l’inici de la segona vida. Segons la llegenda bíblica, Noé va ser el primer ésser humà que va cultivar una vinya i va elaborar vi. Gaia representa en la mitologia grega la Mare Terra, l’origen de la vida. 

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa | Corpinnat
Ramon Francàs
Joan Huguet opta a rellevar Josep Maria Albet a la presidència de la DO Penedès | Eduard Sanfeliu Giró serà el nou president de la Confraria del Cava
Imatge il·lustrativa
Els penedesencs Ramon Jané i Toni Carbó tornen a guanyar el concurs del restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, que reparteix més de 7.000 euros en premis | Ramon Francàs i Anna Casabona es classifiquen en segona posició en aquesta sisena edició, en que han participat 82 parelles
Imatge il·lustrativa
Carles Escolar ha forjat la seva experiència al Celler Masroig de la DO Montsant