
La situació d’aquestes vinyes, a 700 metres d’altitud, aporten frescor i acidesa al vi. La fermentació es fa en dipòsits d’inoxidable (80%), en àmfores d’argila (15%) i en les tradicionals bótes de fusta de castanyer (5%) per tal d’aconseguir unes propietats organolèptiques que marquen el càracter i la personalitat d’aquest vi.
“El pas per les àmfores ens aporta cremositat i la bóta de castanyer respecte i densitat en boca, conservant les aromes primàries del vi”, destaca l’enòleg i propietari de Loxarel, Josep Mitjans.
El nou Gaia sortirà al mercat a finals de febrer -se n’han elaborat 5.000 ampolles- amb una etiqueta totalment renovada on hi apareix la il·lustració d’un hipopòtam i l’Arca de Noé que simbolitzen l’inici de la segona vida. Segons la llegenda bíblica, Noé va ser el primer ésser humà que va cultivar una vinya i va elaborar vi. Gaia representa en la mitologia grega la Mare Terra, l’origen de la vida.