La DO Montsant posa en marxa la segona fase de formació del seu Panell de Tast

El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset

Novetats del 2017. Volum II, vins tranquils

| 19/01/2018 a les 08:56h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Montsant, Panell de Tast

La Denominació d’Origen Montsant posa en marxa la segona fase de formació del seu Panell de Tast, un projecte que va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset, amb qui la DO col·labora amb assiduïtat per tal de continuar treballant el vincle del vi amb el territori i refermar la seva identitat per arribar a explotar tot el potencial vitivinícola d’aquesta zona productora.
 
El Panell de Tast és una eina més de la DO Montsant per aprofundir en el seu autoconeixement. L’objectiu d’aquest projecte és disposar d’un equip d’experts entrenats que condueixi la DO a perfeccionar els criteris de qualificació per als seus vins i, alhora, pugui donar suport per a la caracterització. Els membres que formen part del panell reben una formació tècnica d’elaboradors en anàlisi sensorial amb l’objectiu d’unificar criteris de caracterització i de definició de la qualitat esperada pels principals segments de consumidors.
 
Durant la primera fase, que va tenir lloc de mitjan 2016 fins a mitjan 2017, es va fer la selecció dels participants, que van rebre un entrenament específic centrat en defectes i aromes del vi per, després, passar a un entrenament aplicat d’aquests factors. D’aquesta manera es van assentar les bases per establir uns barems comuns per a tots els membres del panell.
 
Ara, un cop superada aquesta fase d’entrenament, i amb l’acreditació de tots els participants, que van haver de superar unes proves portades a terme per membres del VITEC, arrenca la segona fase del projecte amb el tast de vins Montsant. 
 
Aquest segon estadi, que ha començat aquesta setmana, s’allargarà fins al maig. Cada setmana, els membres del Panell de Tast es trobaran per anar assentant les bases de l’anàlisi de cada una de les tipologies de vins: blancs, negres, rosats, dolços, rancis i misteles. En la darrera fase d’aquest estadi es farà la validació del mètode que servirà per caracteritzar els vins de la DO Montsant.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera
Imatge il·lustrativa
Finca Viladellops i l’Arxiu Nacional de Catalunya han constituït el centre d’interpretació de l’arxiu de la família Desvalls, que acull permanentment l’exposició “Els Desvalls i Catalunya. Un llinatge noble català en la història”
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Jaume Gramona decideix finalment no presentar candidatura | Per primer cop hi ha dues candidatures i eleccions a la Uvipe, fundada el 1977