La DO Montsant posa en marxa la segona fase de formació del seu Panell de Tast

El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset

Novetats del 2017. Volum II, vins tranquils

| 19/01/2018 a les 08:56h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Montsant, Panell de Tast

La Denominació d’Origen Montsant posa en marxa la segona fase de formació del seu Panell de Tast, un projecte que va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset, amb qui la DO col·labora amb assiduïtat per tal de continuar treballant el vincle del vi amb el territori i refermar la seva identitat per arribar a explotar tot el potencial vitivinícola d’aquesta zona productora.
 
El Panell de Tast és una eina més de la DO Montsant per aprofundir en el seu autoconeixement. L’objectiu d’aquest projecte és disposar d’un equip d’experts entrenats que condueixi la DO a perfeccionar els criteris de qualificació per als seus vins i, alhora, pugui donar suport per a la caracterització. Els membres que formen part del panell reben una formació tècnica d’elaboradors en anàlisi sensorial amb l’objectiu d’unificar criteris de caracterització i de definició de la qualitat esperada pels principals segments de consumidors.
 
Durant la primera fase, que va tenir lloc de mitjan 2016 fins a mitjan 2017, es va fer la selecció dels participants, que van rebre un entrenament específic centrat en defectes i aromes del vi per, després, passar a un entrenament aplicat d’aquests factors. D’aquesta manera es van assentar les bases per establir uns barems comuns per a tots els membres del panell.
 
Ara, un cop superada aquesta fase d’entrenament, i amb l’acreditació de tots els participants, que van haver de superar unes proves portades a terme per membres del VITEC, arrenca la segona fase del projecte amb el tast de vins Montsant. 
 
Aquest segon estadi, que ha començat aquesta setmana, s’allargarà fins al maig. Cada setmana, els membres del Panell de Tast es trobaran per anar assentant les bases de l’anàlisi de cada una de les tipologies de vins: blancs, negres, rosats, dolços, rancis i misteles. En la darrera fase d’aquest estadi es farà la validació del mètode que servirà per caracteritzar els vins de la DO Montsant.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria
Imatge il·lustrativa
Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.
Imatge il·lustrativa
"La Fredat 2016 té un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa", explica la Estefanía Garcés, sommelier.