DO Costers del Segre

El Programa de Sostenibilitat de la DO Costers del Segre constata gran consciència del sector per preservar el territori

Els resultats presentats en aquesta quarta enquesta han mostrat l'evolució respecte l’any passat quant a nombre de viticultors i cellers que s’han adherit al programa

| 16/01/2018 a les 20:50h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Costers del Segre, Sostenibilitat

Després de quatre anys del llançament del programa de sostenibilitat únic en l'àmbit de denominació d’origen, s’ha experimentat una millora contínua. Els resultats obtinguts demostren una gran implicació del sector cada cop més conscienciats a preservar el territori.

En el transcurs d’una reunió de cellers de la DO Costers del Segre, es van presentar els quarts resultats del Programa de sostenibilitat. Els resultats presentats en aquesta quarta enquesta han mostrat l'evolució respecte l’any passat quant a nombre de viticultors i cellers que s’han adherit al programa, producció global que representen, activitats en què els viticultors i cellers de Costers del Segre tenen un elevat grau de sostenibilitat i d’altres que tenen un gran marge de millora, entre altres.

El Sr. Xavier Farré, president de la Denominació d’Origen Costers del Segre, va explicar com aquest estudi permet observar el grau de sostenibilitat de la Denominació d’Origen Costers del Segre, tant pel que fa al celler, com pel que fa al viticultor. L’objectiu del Programa és la millora contínua i, observant l’evolució dels resultats obtinguts, es pot afirmar que s’està complint amb l’objectiu marcat.

El fet de treballar amb àmbits i subàmbits permet veure a la DO Costers del Segre quins son els punts forts de la DO i els punts febles, poden incidir en la millora d’aquests últims mitjançant jornades tècniques, formació, assessorament, etc.

Les conclusions segons els resultats obtinguts són:

General: Bon nivell de sostenibilitat general, cada cop, tant cellers com viticultors, treballen en accions de millora que fan possible treure un bon producte de qualitat preservant el territori. 
 
 
Cellers: Els cellers presenten un alt grau de compromís amb la sostenibilitat, el qual s’ha vist augmentat respecte el primer any (evolució positiva), complint d’aquesta manera l’objectiu del Programa que és la millora continua.

Viticultors: Els viticultors de la Denominació d’Origen Costers del Segre estan molt compromesos amb la sostenibilitat, realitzant accions per tal de preservar el territori. L’evolució del grau de sostenibilitat ha estat notable, de 1,30 a 2,22 punts sobre 3. *Valors sobre un total de 3 D’aquest estudi destaca un important increment tant del nombre de viticultors com de cellers adherits al programa així com la superfície de vinya adherida que representa prop del 70% de la superfície total de vinya inscrita.

La DO Costers del Segre conscient de la importància en l’aprofitament dels recursos naturals, el tractament de residus i la reutilització de materials junt a l’afany de millora constant, continua treballant en el seu Programa de Sostenibilitat, pioner a l’estat espanyol. Esperem seguir treballant en aquesta línia i que d’aquí uns anys puguem veure com el grau de compromís per la millora de la sostenibilitat en el conjunt de la DO, tingui un reflex en la qualitat dels vins i una garantia de qualitat addicional pels seus consumidors, de manera que sigui possible deixar un món millor del que vàrem trobar al inici d’aquesta iniciativa. 
 

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Un total de 35 cellers a Girona i 40 a Barcelona donaran a conèixer de manera directa i personalitzada els seus vins a professionals del món de la restauració, l’hostaleria, les botigues especialitzades i a la premsa
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment