novetats

​Gra de Sorra, un vi de Lleida per ajudar l'associació de nens amb càncer

L'AFANOC és l'associació de nens amb càncer, nascuda al 1987

Lagravera, Mas Blanch i Jové i Terrer de Pallars presenten el cupatge

| 15/01/2018 a les 13:55h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Terrer del Pallars, Vi Gra de Sorra, Mas Blanch i Jové, Gra de Sorra, Lagravera
Imatge il·lustrativa
Els cellers lleidatans Lagravera d'Alfarràs, Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, Terrer de Pallars de Figuerola d'Orcau, el seu distribuïdor Jordi Hortet de Casa Badio, i la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona han presentat avui el cupatge del nou vi Gra de Sorra que de forma altruista elaboraran aquest 2018 a benefici d'Afanoc.

El xef i propietari de L'Espurna, Jordi Vidal, va oferir el seu restaurant per poder fer una presentació a la premsa dels tres vins base que cada celler ha aportat, així com el cupatge final que en aquesta anyada ha fet Ivà Gallego, enòleg de Lagravera.

Lagravera ha aportat una Garnatxa 2017 que destaca per ser "molt fresca i fruitosa. Amb aromes de fruites vermelles, magranes, pebre blanc molt evidents donada la seva joventut, amb un taní molt rodó, ben posat i golós", segons ha explicat el director del celler d'Alfarràs (Subzona Segrià - DO Costers del Segre).

Per la seva banda, Mas Blanch i Jové ha fet un Ull de Llebre 2017 de la Vinya La Fumada a 712 metres d'altura. "És un vi de color rubí intens. Molt afruitat, surten aromes de fruita vermella, cireres i móres. En boca és carnós, potent, amb unes notes vegetals, afruitades i un toc d'espècies final", puntualitza Sara Jové, propietària del celler familiar de la Subzona Garrigues de la DO Costers del Segre.

Núria Bigorra de Terrer de Pallars (Subzona Pallars - DO Costers del Segre) ha explicat que ells han volgut sumar un Cabernet Sauvignon 2017 que va ser "veremat a mà, i ha fet maceració prefermentativa durant quatre dies. És un vi amb frescor i molta fruita”.

La parcela de Cabernet està situada a 780m d’altitud i conduïda en vas. La climatologia d’enguany va se força extrema, amb un estiu sec i calorós, i amb una marcat contrast tèrmic entre el dia i la nit permetent així una òptima maduració de la varietat.

Gallego ha explicat que el resultat final d'aquest cupatge ara es criarà durant uns mesos en bóta de roure, abans d'arrodonir-se en ampolla. Però que ja podem constatar que es tracta d'un vi "amb molta força, caràcter meridional i de zona benevolent amb hores de sol. Un vi mai elaborat que mostra perfectament la força i l'ànima amb la qual s'ha concebut el projecte solidari Gra de Sorra". "Sorprèn la seva expressivitat, volum i estructura, on la intensitat en el color i aroma fa que ens evoqui a la idea d'un vi que ha tingut una important criança", afegeix Gallego.

Els responsables del projecte solidari expliquen que "l'anyada 2017, molt sana i concentrada, ha ajudat a aportar-nos aquesta sensació. Aromes de móra madura, calambuc i pruna que es combinen amb records de canyella, i nou moscada. Entrada potent, amb el taní molt sedós i carnós. Ample i rodó. Amb final llarg i persistent."

Els tres cellers van organitzar diferents veremes col·laboratives al setembre i octubre de 2017, amb familiars, amics i públic en general que es van voler sumar a la iniciativa i participar en l'elaboració d'aquest vi des de les vinyes.

S'elaboraran un miler d'ampolles els beneficis de les quals aniran íntegrament destinats a l'associació AFANOC.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb Nico Bour, cofundador d'Uvinum, el Marketplace de vins, cerveses i destil·lats de referència a Europa.
Imatge il·lustrativa
Convocada pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per impulsar la recerca infermera amb impacte social | Cava Bertha ha produït un cava solidari i els beneficis de la seva venda es destinaran al finançament d’aquest projecte
Imatge il·lustrativa
Aquest dissabte dia 17 de novembre de 10 a 13h sardinada popular gratuïta amb tast de dos vins i oli verd nou