novetats

​Gra de Sorra, un vi de Lleida per ajudar l'associació de nens amb càncer

L'AFANOC és l'associació de nens amb càncer, nascuda al 1987

Lagravera, Mas Blanch i Jové i Terrer de Pallars presenten el cupatge

| 15/01/2018 a les 13:55h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Terrer del Pallars, Vi Gra de Sorra, Mas Blanch i Jové, Gra de Sorra, Lagravera
Imatge il·lustrativa
Els cellers lleidatans Lagravera d'Alfarràs, Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, Terrer de Pallars de Figuerola d'Orcau, el seu distribuïdor Jordi Hortet de Casa Badio, i la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona han presentat avui el cupatge del nou vi Gra de Sorra que de forma altruista elaboraran aquest 2018 a benefici d'Afanoc.

El xef i propietari de L'Espurna, Jordi Vidal, va oferir el seu restaurant per poder fer una presentació a la premsa dels tres vins base que cada celler ha aportat, així com el cupatge final que en aquesta anyada ha fet Ivà Gallego, enòleg de Lagravera.

Lagravera ha aportat una Garnatxa 2017 que destaca per ser "molt fresca i fruitosa. Amb aromes de fruites vermelles, magranes, pebre blanc molt evidents donada la seva joventut, amb un taní molt rodó, ben posat i golós", segons ha explicat el director del celler d'Alfarràs (Subzona Segrià - DO Costers del Segre).

Per la seva banda, Mas Blanch i Jové ha fet un Ull de Llebre 2017 de la Vinya La Fumada a 712 metres d'altura. "És un vi de color rubí intens. Molt afruitat, surten aromes de fruita vermella, cireres i móres. En boca és carnós, potent, amb unes notes vegetals, afruitades i un toc d'espècies final", puntualitza Sara Jové, propietària del celler familiar de la Subzona Garrigues de la DO Costers del Segre.

Núria Bigorra de Terrer de Pallars (Subzona Pallars - DO Costers del Segre) ha explicat que ells han volgut sumar un Cabernet Sauvignon 2017 que va ser "veremat a mà, i ha fet maceració prefermentativa durant quatre dies. És un vi amb frescor i molta fruita”.

La parcela de Cabernet està situada a 780m d’altitud i conduïda en vas. La climatologia d’enguany va se força extrema, amb un estiu sec i calorós, i amb una marcat contrast tèrmic entre el dia i la nit permetent així una òptima maduració de la varietat.

Gallego ha explicat que el resultat final d'aquest cupatge ara es criarà durant uns mesos en bóta de roure, abans d'arrodonir-se en ampolla. Però que ja podem constatar que es tracta d'un vi "amb molta força, caràcter meridional i de zona benevolent amb hores de sol. Un vi mai elaborat que mostra perfectament la força i l'ànima amb la qual s'ha concebut el projecte solidari Gra de Sorra". "Sorprèn la seva expressivitat, volum i estructura, on la intensitat en el color i aroma fa que ens evoqui a la idea d'un vi que ha tingut una important criança", afegeix Gallego.

Els responsables del projecte solidari expliquen que "l'anyada 2017, molt sana i concentrada, ha ajudat a aportar-nos aquesta sensació. Aromes de móra madura, calambuc i pruna que es combinen amb records de canyella, i nou moscada. Entrada potent, amb el taní molt sedós i carnós. Ample i rodó. Amb final llarg i persistent."

Els tres cellers van organitzar diferents veremes col·laboratives al setembre i octubre de 2017, amb familiars, amics i públic en general que es van voler sumar a la iniciativa i participar en l'elaboració d'aquest vi des de les vinyes.

S'elaboraran un miler d'ampolles els beneficis de les quals aniran íntegrament destinats a l'associació AFANOC.
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de la DO Catalunya per fer un bikini de galta de porc
Imatge il·lustrativa
La plataforma Filmin ofereix 21 títols per poder gaudir d’un tast del festival des de casa