Novetats

Parató treu al mercat el contundent Passió Negre, una edició exclusiva del 2005

Vi d’elaboració tradicional, de tall clàssic, amb una llarga criança en bótes de roure americà, francès i hongarès

Perfecte per àpats contundents de coccions llargues

Parató Xarel·lo Libèl·lula 2016, un xarel·lo marcadament mediterrani

| 09/01/2018 a les 14:50h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Vins, Parató, Passió 2005, Vi negre
Passió 2005, vi reserva del celler Parató. Vi d’elaboració tradicional, amb un perfil clàssic, emblemàtic, amb una llarga criança en bótes de roure americà francès i hongarès (mínim de 14 mesos), que li dóna personalitat i complexitat. Ha de respirar per manifestar les notes complexes i madures de la llarga criança. Indicat per acompanyar plats de llegums ben guisades, carns de tot tipus, rostits i per a les llargues sobretaules de la nostra cultura mediterrània.

VARIETATS
70% Cabernet sauvignon
30% Ull de llebre

VEREMA
Cabernet sauvignon 01/10/2005
Ull de llebre 15-16/09/2005

MACERACIÓ
Durant 13-18 dies a 26-28ºC

FERMENTACIÓ
Maceració i fermentació de la pasta durant 13-18 dies a una temperatura de 26-28ºC, amb remuntatges diaris fins al descubat.

CRIANÇA
13 mesos de criança en bóta de 300 litres de roure americà, francès i hongarès.

ANALÍTICA
Alcohol: 13’35 %vol.
Acidesa Total: 3,55 gr/l.
Acidesa Volàtil: 0,60 gr/l.
Sucre: 2,90 gr/l.
SO2: 10/40 mgr/l.
pH: 3,41

NOTA DE TAST
De color roig robí, molt dens i amb llàgrima lenta.

Presenta unes aromes molt marcades de la criança en bóta i posterior repòs en ampolla. Notes agradables de cacau, de tabacs i balsàmiques. Destaquen els torrefactes sobre les notes vegetals. Nas molt complex, amb fruits secs com anous i pinyons i notes de bombó de licor.

En boca és untuós, amb potència. Tornen les notes terciàries, licoroses, amb tanins madurs molt agradables. És elegant i molt viu tot i tenir l'edat que té.
La boca, com el nas, és complexa, amb notes de toffees, fruita seca -tornen les anous i els pinyons- i espècies.

Un vi dels que ja no abunden, i menys a la zona del Penedès. Potent, però elegant. De vinya vella i de tall clàssic. Si busqueu explosions de fruita i vins senzills, aquesta no és la vostra opció. Si voleu acompanyar guisats d'hivern i cuina de coccions llargues, tasteu-lo, és un perfecte acompanyant d'aquest tipus de menges contundents. Això si, no us oblideu de decantar-lo.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Cavatast
Del 7 al 9 d'octubre, un ampli ventall de caves de tota la D.O. Cava i empreses de restauració exposaran al Parc Lluís Companys
Imatge il·lustrativa
Quatre professionals del vi l’han tastat a cegues per intentar endevinar amb quina varietat i com s’ha elaborat
Imatge il·lustrativa
Milmanda 2018 de Família Torres, millor vi blanc de la Guia de la Setmana Vitivinícola 2022