Advertisement

verema

Torre del Veguer qualifica d'excel·lent la seva anyada 2017

Els nivells de maduració i sanitat del raïms han estat òptims, la producció escassa

Novetats del 2017. Volum I, escumosos

| 08/01/2018 a les 18:39h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, Torre del Veguer, Anyada 2017

L’anyada 2017 serà recordada com a excel·lent al celler Torre del Veguer. Les condicions sanitàries del raïm han estat fantàstiques i la maduració ha estat òptima, tant la fenòlica com l'alcohòlica. Així, diuen haver veremat en el moment idoni, donant com a resultat vins que equilibrats i frescos. Destaquen la glaçada que va afectar la Cerdanya (1.200m), i també l'estiu sec, amb onada de calor intensa. Tot això ha provocat una collita doblement curta en producció i dies, i també la més avançada que recorden.
 
L'any agrícola va començar amb una tardor plujosa, amb 220L d'aigua entre octubre i desembre, que van anar molt bé als ceps per preparar-se i fer un repòs hivernal adequat. No van començar la poda fins a l'arribada del fred al mes de gener. En resum, l'hivern va ser fred i plujós.
 
La malvasia de Sitges va ser la primera varietat de raïm en brotar el 8 de març, la muscat i xarel·lo el 14 de març, i els raïms negres garnatxa, syrah i cabernet sauvignon al voltant del 5 d'abril. Al Garraf la primavera va ser bastant seca, amb 77L de precipitació, i la calor va arribar a principis de juny. A la Cerdanya, la pinot noir va brotar a mitjan maig i la riesling el 15 d'abril, i va ser afectada per la històrica glaçada del 27 d'abril.

L'estiu va ser molt calorós i sec amb, tan sols 28L d'H2O, i els ceps van patir una onada desèrtica de calor de 3 dies a inicis d'agost. Les anteriors condicions van produir una baixada del rendiment d'entre 20 a 25% i una verema extraordinàriament avançada començant i acabant 10 dies abans respecte a la mitjana. A Torre del Veguer van iniciar la verema amb el muscat el 7 d'agost, i vam acabar el 12 se setembre amb la xarel·lo i la garnatxa. La verema a la Cerdanya va ser el 15 d’octubre, una verema molt escassa a causa de la glaçada, calamarsades i l’acció d’animals com la vespa i el cabirol. A canvi, van obtenir raïms d'alta qualitat amb els quals s'han elaborat vins de gran personalitat.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia