actualitat

Quin vi marida amb la vostra sèrie preferida? Cinc propostes de cinc sommeliers

Cinc prestigiosos sommeliers ens proposen les seves cinc sèries preferides i les mariden amb vins escollits expressament per gaudir-les

Sis sommeliers, sis Penedès

| 05/01/2018 a les 09:22h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Sèries i vins, sèries i vins
Imatge il·lustrativa
​Audrey Doré
Audrey Doré és la Millor Sumiller de Catalunya del passat 2017. Treballa al Celler de Can Roca.
 

La Serie: Black Mirror
Vi: Roig Boig Ancestral de La Salada


Per contrarestar una sèrie que ens ensenya els abusos de la tecnologia, beurem un vi ancestral amb poca intervenció tecnològica. Això si, és tan refrescant com les begudes del USS Callister!

Josep Pelegrín
Josep Pelegrín va ser Millor Sommelier de Catalunya el 2014 i 2015. Treballa a l'escola Joviat de Manresa.
 
 
La sèrie: The Big Bang Theory
El vi: Loxarel escumós de garnatxa blanca


The Big Bang Theory combina a la perfecció amb el Loxarel escumós de garnatxa blanca. Un Clàssic Penedès Brut Nature Reserva refrescant, amb xispa, fàcil però al mateix temps amb complexitat, com els personatges de la sèrie.

Rafel Sabadí
Rafel Sabadí, campió Ruinart Challenge Espanya 2016, campió i sots campió del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles els anys 2008 i 2016. Sumiller -i propietari- del Restaurant El Roser 2 de l'Escala.
 
 
Serie: Víkings
El vi: Camí de Cormes de Roig Parals


Combinaria la trepidant sèrie Vikings amb un vi rústic i intens, com el Camí de Cormes de Roig Parals. Una carinyena de vinya vella, amb molta identitat del territori, corpulenta i amb potencial per conquerir els paladars més exigents.

Rosa Vila
La Rosa va ser una de les primeres sommeliers de l'Estat. Porta tota una vida tastant i ensenyant les virtuts dels vins. premiada al Concurs de vins catalans Vinari amb el Premi Monvínic a la Trajectòria Professional.
 
 
La sèrie: VELVET
El vi: Cava Rovellats Masia S. XV Gran Reserva Brut Nature

Tant la sèrie com el vi aporten elegància, amb una gran amplitud d'aromes i colors i un final llarg i persistent. Una elegància que ens crea una harmonia entre passat i present. Un gran vi per una gran sèrie.

Carola Sitjas
La Carola Sitjas és sommelier, professora del CETT-UB, colabora en diversos mitjans i té el seu propi espai de crítica gastronòmica, el tastatast.cat.
 
La sèrie: Merlí
El vi: Sota els Ametllers de La Salada

La combinaria amb un vi de maceració pel·licular fet amb una varietat fresca com la Malvasia. I quin vi millor que Sota els Ametllers de La Salada? Un vi rebel, àcid, punyent, amb certs tocs d'una bona amargor i sempre amb un pòsit de saviesa com els personatges de la sèrie.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Les altes temperatures dels darrers dies han fet precipitar l’inici de la collita | Gramona ha obtingut el segell biodinàmic Biodyvin i el registre europeu EMAS de sostenibilitat i respecte pel medi ambient