Espai del Vi Català

Nou curs a l'Espai del Vi Català

El curs es diu "​La Vinya i el Vi Català: Visió Global" i consta de 5 sessions de tres hores cadascuna

| 03/01/2018 a les 13:16h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Per aprendre'n, Cursos, Espai del Vi Català

L'Espai del vi Català té preparat un nou curs per rebre el 2018. Sota el nom "​La Vinya i el Vi Català: Visió Global" constarà de cinc sessions que es faran els dilluns de 19 h a 22h. L'inici serà el 22 de gener i acabarà el 19 de febrer, a La Festival, al carrer Verdi 67 al Barri de Gràcia de Barcelona.
 
TEMARI i CLASSES MAGISTRALS

1a Sessió: Breu història de la vinya i el vi Català. Sols i clima. Viticultura i elaboracions més freqüents. Tast de 12 vins per il·lustrar els continguts. (Una malvasia de Sitges, una pansa blanca d'Alella, un vi de vinya del Empordà, una garnatxa brisada de la Terra Alta, un vi d'agulla de Trepat, un cava del Penedès, un rosat de llàgrima de merlot, un negre de garnatxa, un negre de carinyena, un cupatge del Priorat, un vermut de Reus, un destil·lat, i un dolç de lledoner del Empordà...).

2a Sessió: Els vins blancs de Catalunya. Principals varietats (autòctones i foranes) i elaboracions. Classe Magistral de Miriam Chivite, enòloga i propietària de Baldufa Vins... Una excursió al xarel·lo vermell en quatre vinificacions. Tast de 14 vins per il·lustrar els continguts.

3a Sessió: Els vins escumosos de Catalunya. Viticultura i elaboracions. Els caves, els Clàssic Penedès, els Caves de Paratge Qualificat, els ancestrals. Classe magistral ancestrals i tradicionals principals diferències, amb Blanca Ozcàriz. Tast de 14 vins per il·lustrar els continguts.

4a Sessió: Els vins negres de Catalunya. Principals varietats (autòctones i foranes) i elaboracions. Classe magistral de Marc Pérez, de Cims de Porrera, i Les Cousins. La carinyena: “D'això mai en faràs bon vi” deien els vells viticultors del Priorat. I En això s’han equivocat! Tast de 14 vins per il·lustrar els continguts.

5a Sessió: Noves tendències. Noves elaboracions: la rapa, el ciment, nous cupatges i altres criançes. L'emergència de la biodinàmica i els vins “naturals”. Classe Magistral de Ruben Parera... Perquè faig viticultura biodinàmica i vins naturals? tast de 14 vins per il·lustrar els continguts.

PROFESSORAT

Miguel Figini, Director del Espai del Vi Català, i enòlegs visitants: Ruben Parera – Blanca Ozcàriz – Miriam Chivite – Marc Pérez.
 
TESTIMONIS DEL CURS

 “Aquest curs m’ha permès entendre el passat i el present del vi Català, intuir el seu futur, tastar vins extraordinaris i conèixer un munt de gent que comparteix la meva passió. El nivell docent és extraordinari. En Miguel es una barreja de coneixement i passió que et captiva des del primer moment” Joan Alejandre.
 
“Imprescindible para valorar, disfrutar y entender el increíble patrimonio vitivinícola que tenemos en Cataluña.El maestro Figini tiene amplios conocimientos y es un excelente comunicador que nos ha hecho las clases tan amenas que nunca queríamos hacer la el descanso, ha sabido despertar la pasión hasta el punto que de que todos nos hemos quedado con ganas de más y esperamos impacientes las clases de especialidades. Curso 100% recomendable” Isabel Cruz Collado.

“La meva experiència sobre el curs no pot ser més satisfactòria. Vaig rebre un mail d’informació de La Festival informant d’un Curs de Vi Català, solament el nom ja em va posar en alerta, es exactament el que necessito per al meu projecte! A partir d’aquí tot ha estat perfecte, el contingut molt ben estructurat, l’informació molt completa, afegir en aquest aspecte la gran quantitat de bibliografia a consultar, que fará allargar mesos el curs a casa!. La descoberta de vins, de cellers amagats, de projectes personals potents ha estat formidable. Per acabar s’ha de parlar del mestre, he conegut pocs comunicadors i professionals tan complets que et fan desitjar que la xerrada no acabi. Gràcies per ensenyar-nos a conèixer millor els vins de la nostra terra” Josep Maria Sumalla. Restaurador al Celler del Nou Priorat.

Preu del curs 225€ per alumne.

Per inscriure-us cliqueu aquí
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Museu del Suro de Palafrugell | Pitu Garcia Batlle. Arxiu d'Imatges del MSP
Alicia Andreu
01/01/1970
Sis museus del vi imprescindibles de Catalunya on podràs aprendre sobre eines, cups, premses, suro i sobre la història del vi de casa nostra
01/01/1970
Se celebraran el 15 i 16 de febrer a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) | Van dirigides a cellers i empreses del sector turístic de tota Espanya
01/01/1970
L'AFANOC és l'associació de nens amb càncer, nascuda al 1987 | Lagravera, Mas Blanch i Jové i Terrer de Pallars presenten el cupatge