Can Sumoi: la nova finca pels vins tranquils de Raventós i Blanc

A Can Sumoi recuperaran la granja biodinàmica que ha existit des de 1645 i elaboraran vins naturals d’alçada amb varietats locals i amb la mínima intervenció en els seus processos de viticultura i vinificació

Nova anyada de Textures de Pedra de Raventós i Blanc

| 03/01/2018 a les 09:03h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Cellers, Raventós i Blanc, Can Sumoi

L’any 2012 marca un abans i un després a la família Raventós i Blanc; deixen la denominació d’origen Cava per apostar per la Conca del Riu Anoia pels seus vins escumosos.

D’aquí sorgeix la seva voluntat de trobar un origen pels seus vins tranquils. Buscaven i tenien tendències cap al Mar Mediterrani, fins que, després d’anys de transició i de moltes aventures conduint per les carreteres del Penedès més intrínsec, van trobar l’essència d’allò que estàvem buscant; una finca d’alçada situada a 600 metres sobre el nivell del mar, amb varietats locals i amb un origen de sòls únics.

La visió de Pepe Raventós, la seva passió creixent pels vins naturals i la seva voluntat d’anar sempre més enllà, porten a Raventós i Blanc a la recerca i descobriment de Can Sumoi.

Can Sumoi es troba en un replà que culmina al Coll de les Ventoses, en un punt enlairat a 600 metres sobre el nivell del mar, entre el poble de Sant Jaume dels Domenys i Pla de Manlleu; envoltada a l’est pel Mar Mediterrani, al nord per la Serra de Marmellar, a l’oest per la Serra del Montmell i al sud per la Serra de l’Home.

És una finca que des de 1645 es caracteritza per la nuesa mineral dels seus sòls i per la seva geologia singular. Consta d’un celler principal amb tres masies de finals de finals del S. XVIII on antigament s’elaborava vi, d’una casa de masovers, d’un corral, de 20 hectàrees de vinya plantada de Parellada i Sumoll i de 380 hectàrees de bosc.

Els sòls de la finca es desenvolupen sobre materials rogencs, ocres i marronosos que corresponen a la Formació Montmell; la qual està composta per sediments formats fa entre 100 i 113 milions d’anys del període del Cretaci; uns dels únics sòls amb tal antiguitat que existeixen a la Península Ibèrica.

La seva passió vitícola els porta a Can Sumoi per elaborar vins naturals amb origen i acompanyar-los en el seu camí obtenint un fidel reflex de la terra on neixen: la Serra de l’Home. Recuperaran la granja biodinàmica que ha existit a Can Sumoi des de 1645 i elaboraran vins naturals d’alçada amb varietats locals i amb la mínima intervenció en els seus processos de viticultura i vinificació.

La col·lecció de vins naturals estarà íntegrament formada pels vins: Xarel·lo, Perfum, La Rosa, Sumoll Negre, Sumoll Ancestral i Montònega Ancestral.

El nostre repte és elaborar vins que reflecteixin el seu origen, recuperant les tradicions a pagès i sense cap tipus d’additiu enològic" Francesc Escala i Pepe Raventós.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El BOE de l’Estat publica amb data 14 de juny la nova certificació, aprovada prèviament pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Construït amb criteris d'eficiència energètica, connecta amb l'antiga cava subterrània on els monjos elaboraven vi al s. XVIII | S'estrenarà amb la verema d'aquest any i es destinarà a l'elaboració del vi Purgatori