Camino 2015 i Clos Adrien 2014, les noves anyades de Terra Remota

Dos negres amb perfils molt diferents del celler de Marc i Emma Bournazeau de l'Empordà

Novetats del 2017. Volum II, vins tranquils

| 02/01/2018 a les 09:15h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Terra Remota, Camino, Clos Adrien
Amb l'arribada del fred hivernal arriben les noves anyades de dos dels vins més preuats de Terra Remota, el celler de Marc i Emma Bournazeau a la DO Empordà.

Camino és el vi insígnia d'aquest projecte als peus de l'agresta Albera. Amb una producció de 50.000 ampolles, és un vi que representa l'ànima de la finca de 23 Ha on Emma i Marc, juntament amb el seu equip, conreen varietats diverses.

A l'anyada 2015, un cupatge de Garnatxa Negra, Syrah i Cabernet Sauvignon recull l'essència d'aquest terroir i la presenta amb elegància i profunditat en boca, amb una fusta ben integrada gràcies a l'ús de tines de 55 Hl i bocois de 500 l.

Clos Adrien s'allunya del concepte anterior. Es tracta d'una selecció del millor Syrah de la finca de Terra Remota, que procedeix de la parcel·la Adrien. A la Syrah, protagonista, l'acompanya un petit percentatge de Garnatxa Negra, que li dóna vida. Es tracta d'un vi amb una criança de dos anys, per a la qual el celler selecciona bótes de roure nou francès, combinant els 300 i els 500 l. de capacitat, de manera que resulta una bona opció de vi de guarda.

Amb una producció limitada de 5.000 ampolles en aquesta nova anyada 2014, Clos Adrien és un negre expressiu, complex, profund, pensat per a un consumidor ja iniciat i una ocasió especial. 
Tot i les diferències, ambdós han estat tractats amb la mateixa exclusivitat: cultiu ecològic de les varietats i verema manual en caixes de 10 kg. 

La verema 2017, una de les millors fins ara
Comptant la d'aquest any, ja són 11 les veremes que s'han dut a terme en aquesta finca granítica situada a l'Alt Empordà, a cavall entre els municipis de Sant Climent Sescebes i Capmany. Des de l'inici de la producció el 2007, la d'enguany ha estat la millor verema després de la del 2011, tant en termes de quantitat com de qualitat. Un total de 120.000 kg de raïm que es van collir a mà en caixes de 10 kg, entre el 12 d'agost i el 15 d'octubre. I tot sense comprometre la qualitat: tanins madurs, bona acidesa, aromes complexos i elegants. En aquesta ocasió, la meteorologia ha jugat a favor del celler. En definitiva, una verema amb quantitat i qualitat, el somni de tot elaborador. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants