Camino 2015 i Clos Adrien 2014, les noves anyades de Terra Remota

Dos negres amb perfils molt diferents del celler de Marc i Emma Bournazeau de l'Empordà

El més nou d'aquest 2017. Volum II, vins tranquils

| 02/01/2018 a les 09:15h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Terra Remota, Camino, Clos Adrien
Amb l'arribada del fred hivernal arriben les noves anyades de dos dels vins més preuats de Terra Remota, el celler de Marc i Emma Bournazeau a la DO Empordà.

Camino és el vi insígnia d'aquest projecte als peus de l'agresta Albera. Amb una producció de 50.000 ampolles, és un vi que representa l'ànima de la finca de 23 Ha on Emma i Marc, juntament amb el seu equip, conreen varietats diverses.

A l'anyada 2015, un cupatge de Garnatxa Negra, Syrah i Cabernet Sauvignon recull l'essència d'aquest terroir i la presenta amb elegància i profunditat en boca, amb una fusta ben integrada gràcies a l'ús de tines de 55 Hl i bocois de 500 l.

Clos Adrien s'allunya del concepte anterior. Es tracta d'una selecció del millor Syrah de la finca de Terra Remota, que procedeix de la parcel·la Adrien. A la Syrah, protagonista, l'acompanya un petit percentatge de Garnatxa Negra, que li dóna vida. Es tracta d'un vi amb una criança de dos anys, per a la qual el celler selecciona bótes de roure nou francès, combinant els 300 i els 500 l. de capacitat, de manera que resulta una bona opció de vi de guarda.

Amb una producció limitada de 5.000 ampolles en aquesta nova anyada 2014, Clos Adrien és un negre expressiu, complex, profund, pensat per a un consumidor ja iniciat i una ocasió especial. 
Tot i les diferències, ambdós han estat tractats amb la mateixa exclusivitat: cultiu ecològic de les varietats i verema manual en caixes de 10 kg. 

La verema 2017, una de les millors fins ara
Comptant la d'aquest any, ja són 11 les veremes que s'han dut a terme en aquesta finca granítica situada a l'Alt Empordà, a cavall entre els municipis de Sant Climent Sescebes i Capmany. Des de l'inici de la producció el 2007, la d'enguany ha estat la millor verema després de la del 2011, tant en termes de quantitat com de qualitat. Un total de 120.000 kg de raïm que es van collir a mà en caixes de 10 kg, entre el 12 d'agost i el 15 d'octubre. I tot sense comprometre la qualitat: tanins madurs, bona acidesa, aromes complexos i elegants. En aquesta ocasió, la meteorologia ha jugat a favor del celler. En definitiva, una verema amb quantitat i qualitat, el somni de tot elaborador. 

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Museu del Suro de Palafrugell | Pitu Garcia Batlle. Arxiu d'Imatges del MSP
Alicia Andreu
01/01/1970
Sis museus del vi imprescindibles de Catalunya on podràs aprendre sobre eines, cups, premses, suro i sobre la història del vi de casa nostra
01/01/1970
Se celebraran el 15 i 16 de febrer a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) | Van dirigides a cellers i empreses del sector turístic de tota Espanya
01/01/1970
L'AFANOC és l'associació de nens amb càncer, nascuda al 1987 | Lagravera, Mas Blanch i Jové i Terrer de Pallars presenten el cupatge