Camino 2015 i Clos Adrien 2014, les noves anyades de Terra Remota

Dos negres amb perfils molt diferents del celler de Marc i Emma Bournazeau de l'Empordà

Novetats del 2017. Volum II, vins tranquils

| 02/01/2018 a les 09:15h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Terra Remota, Camino, Clos Adrien
Amb l'arribada del fred hivernal arriben les noves anyades de dos dels vins més preuats de Terra Remota, el celler de Marc i Emma Bournazeau a la DO Empordà.

Camino és el vi insígnia d'aquest projecte als peus de l'agresta Albera. Amb una producció de 50.000 ampolles, és un vi que representa l'ànima de la finca de 23 Ha on Emma i Marc, juntament amb el seu equip, conreen varietats diverses.

A l'anyada 2015, un cupatge de Garnatxa Negra, Syrah i Cabernet Sauvignon recull l'essència d'aquest terroir i la presenta amb elegància i profunditat en boca, amb una fusta ben integrada gràcies a l'ús de tines de 55 Hl i bocois de 500 l.

Clos Adrien s'allunya del concepte anterior. Es tracta d'una selecció del millor Syrah de la finca de Terra Remota, que procedeix de la parcel·la Adrien. A la Syrah, protagonista, l'acompanya un petit percentatge de Garnatxa Negra, que li dóna vida. Es tracta d'un vi amb una criança de dos anys, per a la qual el celler selecciona bótes de roure nou francès, combinant els 300 i els 500 l. de capacitat, de manera que resulta una bona opció de vi de guarda.

Amb una producció limitada de 5.000 ampolles en aquesta nova anyada 2014, Clos Adrien és un negre expressiu, complex, profund, pensat per a un consumidor ja iniciat i una ocasió especial. 
Tot i les diferències, ambdós han estat tractats amb la mateixa exclusivitat: cultiu ecològic de les varietats i verema manual en caixes de 10 kg. 

La verema 2017, una de les millors fins ara
Comptant la d'aquest any, ja són 11 les veremes que s'han dut a terme en aquesta finca granítica situada a l'Alt Empordà, a cavall entre els municipis de Sant Climent Sescebes i Capmany. Des de l'inici de la producció el 2007, la d'enguany ha estat la millor verema després de la del 2011, tant en termes de quantitat com de qualitat. Un total de 120.000 kg de raïm que es van collir a mà en caixes de 10 kg, entre el 12 d'agost i el 15 d'octubre. I tot sense comprometre la qualitat: tanins madurs, bona acidesa, aromes complexos i elegants. En aquesta ocasió, la meteorologia ha jugat a favor del celler. En definitiva, una verema amb quantitat i qualitat, el somni de tot elaborador. 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre amb DO Penedès recomanarien
Imatge il·lustrativa
El celler ha iniciat una nova etapa per a acostar al gran públic el seu patrimoni històric, arquitectònic i vitivinícola, a través de visites guiades fixes | L’experiència també permet descobrir l’estreta relació del celler amb els Castellers de Vilafranca