​El cava espera un Nadal “normal”

Les vendes de cava aconsegueixen créixer durant els 9 primers mesos de l’any

Denuncien J. García Carrión per un cava de “Origen Valenciano”

| 26/12/2017 a les 19:55h
Arxivat a: Mercats, cava
Imatge il·lustrativa
El Consell Regulador del Cava espera tancar l’any amb unes vendes similars a les de l’any passat tot i les turbulències polítiques i econòmiques. El president del Consell, Pedro Bonet Ferrer, espera que les vendes de les festes nadalenques siguin “normals”. Durant els primers nou mesos de l’any (s’acaben de donar les dades) s’han venut 7,1 milions d’ampolles més que en el mateix període de l’any passat (un 4,4% més). Es creix tant al mercat interior (+4,13%) com a l’exterior (+4,61%). Ara bé, moltes caves asseguren que han passat un octubre “negre”. Sembla que al novembre la situació va millorar però fins al gener no es coneixeran amb exactitud les dades a través de les declaracions trimestrals que fan els cellers. Els caves Premium, així mateix, han crescut un notable 13,69% de gener a setembre passats.

El president del Consell Regulador del Cava confia que “el coixí que portàvem fins a setembre i un Nadal normal ens permetin mantenir les vendes de l’any passat”. Alemanya es consolida durant els nou primers mesos del 2017 com al primer mercat d’exportació, superant per poc a Bèlgica, que l’any passat va encapçalar la llista dels principals importadors. La recuperació d’Alemanya va lligada directament a l'increment de vendes de Freixenet, que ha recuperat les vendes perdudes a causa d’una apujada de preus que va aplicar.

Aquest Nadal s’estrenen al mercat els caves de Paratge Qualificat, la nova categoria que dona visibilitat a la més alta gamma del cava. O sigui, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector. Superen el PVP de 50 euros i arriben a vendre’s fins i tot a 130 euros. N’hi ha actualment dotze de nou cellers. Pedro Bonet, que deixarà el càrrec de president el mes de març de l’any que ve, considera que amb els Cava de Paratge Qualificat es fa "justícia" al cava, que defineix com "un producte excel·lent". A més, els veu com un revulsiu qualitatiu i confia que el seu prestigi i excel·lència s'encomani a la resta de productes de gamma alta del sector.

D’altra banda, ja s’estan tramitant tres nous caves de Paratge Qualificat (Llopart, Agustí Torelló Mata i Pere Ventura), que estan pendents del darrer tràmit davant el Ministeri d’Agricultura, després d’haver superat la valoració final del comitè de tast.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Una zona de vinyes del Priorat
Una zona de vinyes del Priorat | ACN
Crearan u banc de terres, que tingui una base de dades de les finques per recuperar i una altra d'interessats a explotar-les mitjançant acords
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola