Loxarel

​Loxarel treu el 790 PE-CAT’S, un vi negre fermentat en àmfores de fang

S’elabora amb garnatxa negra (85%) i syrah (15%) procedents de vinyes ecològiques d’alçada situades al Pla de Manlleu

​Magnum Berdié Brillant, un cava únic amb diamant incorporat

| 22/12/2017 a les 08:22h
Arxivat a: Els vins de la setmana, 790 PE-CAT’S, àmfores, ​Loxarel, Loxarel
Loxarel acaba de treure al mercat el 790 PE-CAT’S, un nou vi negre elaborat amb les varietats garnatxa (85%) i syrah (15%) procedents de vinyes ecològiques d’alçada del Pla de Manlleu i fermentat en àmfores de fang. El raïm per elaborar aquest vi es cull sempre en dia flor seguint el calendari biodinàmic i després de la fermentació alcohòlica i malolàctica en àmfores de fang de 720 litres s’afina en botes de fusta de 500 litres.

Josep Mitjans, propietari i enòleg de Loxarel, destaca les característiques de les dues varietats amb les quals s’elabora aquest vi: la garnatxa aporta fruita i maduresa en boca i la syrah equilibra l’acidesa i dona un toc fresc. “Aquest nou estil de vi es correspon al treball actual que es fa des del celler amb la voluntat d’avançar cap a tendències més pures, buscant sempre l’expressió del raïm i del terrer”, assenyala Mitjans. 

El 790 PE-CAT’S és l’hereu d’una de les referències històriques de Loxarel. Fins ara s’elaborava amb la varietat cabernet sauvignon procedent de la segona vinya més vella d’aquesta varietat al Penedès: la primera collita data de 1996 i la darrera de 2009. Després de vint anyades elaborant-lo, el celler ha volgut apostar per un vi més actual on predomina la puresa i l’expressió del raïm i del terrer amb varietats més típiques de la zona. L’únic que ha conservat és una part del nom, 790 -que són els dies entre la collita i l’embotellament-, i s’hi ha afegit el concepte PE-CAT’S, un acrònim de Penedès i Catalunya.

Del 790 PE-CAT’S se n’han elaborat 5.700 ampolles i el PVP és 18€.

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Museu del Suro de Palafrugell | Pitu Garcia Batlle. Arxiu d'Imatges del MSP
Alicia Andreu
01/01/1970
Sis museus del vi imprescindibles de Catalunya on podràs aprendre sobre eines, cups, premses, suro i sobre la història del vi de casa nostra
01/01/1970
Se celebraran el 15 i 16 de febrer a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) | Van dirigides a cellers i empreses del sector turístic de tota Espanya
01/01/1970
L'AFANOC és l'associació de nens amb càncer, nascuda al 1987 | Lagravera, Mas Blanch i Jové i Terrer de Pallars presenten el cupatge