Loxarel

​Loxarel treu el 790 PE-CAT’S, un vi negre fermentat en àmfores de fang

S’elabora amb garnatxa negra (85%) i syrah (15%) procedents de vinyes ecològiques d’alçada situades al Pla de Manlleu

​Magnum Berdié Brillant, un cava únic amb diamant incorporat

| 22/12/2017 a les 08:22h
Arxivat a: Els vins de la setmana, 790 PE-CAT’S, àmfores, ​Loxarel, Loxarel
Imatge il·lustrativa
Loxarel acaba de treure al mercat el 790 PE-CAT’S, un nou vi negre elaborat amb les varietats garnatxa (85%) i syrah (15%) procedents de vinyes ecològiques d’alçada del Pla de Manlleu i fermentat en àmfores de fang. El raïm per elaborar aquest vi es cull sempre en dia flor seguint el calendari biodinàmic i després de la fermentació alcohòlica i malolàctica en àmfores de fang de 720 litres s’afina en botes de fusta de 500 litres.

Josep Mitjans, propietari i enòleg de Loxarel, destaca les característiques de les dues varietats amb les quals s’elabora aquest vi: la garnatxa aporta fruita i maduresa en boca i la syrah equilibra l’acidesa i dona un toc fresc. “Aquest nou estil de vi es correspon al treball actual que es fa des del celler amb la voluntat d’avançar cap a tendències més pures, buscant sempre l’expressió del raïm i del terrer”, assenyala Mitjans. 

El 790 PE-CAT’S és l’hereu d’una de les referències històriques de Loxarel. Fins ara s’elaborava amb la varietat cabernet sauvignon procedent de la segona vinya més vella d’aquesta varietat al Penedès: la primera collita data de 1996 i la darrera de 2009. Després de vint anyades elaborant-lo, el celler ha volgut apostar per un vi més actual on predomina la puresa i l’expressió del raïm i del terrer amb varietats més típiques de la zona. L’únic que ha conservat és una part del nom, 790 -que són els dies entre la collita i l’embotellament-, i s’hi ha afegit el concepte PE-CAT’S, un acrònim de Penedès i Catalunya.

Del 790 PE-CAT’S se n’han elaborat 5.700 ampolles i el PVP és 18€.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Parlem amb Sergi Pallarès, un dels enòlegs més joves del país | Tot i que encara està estudiant enologia, treballa en varis cellers de la seva terra, la Terra Alta
Imatge il·lustrativa
La DO Catalunya dona suport a la presència de la indústria catalana al Mipcom | La DO Catalunya també dona suport a Enoaula, el projecte impulsat per Xavi Nolla
Imatge il·lustrativa
La jornada solidària forma part del conjunt d’accions que Codorníu té previstes com a col·laborador oficial de la ‘La Marató’