Loxarel

​Loxarel treu el 790 PE-CAT’S, un vi negre fermentat en àmfores de fang

S’elabora amb garnatxa negra (85%) i syrah (15%) procedents de vinyes ecològiques d’alçada situades al Pla de Manlleu

​Magnum Berdié Brillant, un cava únic amb diamant incorporat

| 22/12/2017 a les 08:22h
Arxivat a: Els vins de la setmana, 790 PE-CAT’S, àmfores, ​Loxarel, Loxarel
Imatge il·lustrativa
Loxarel acaba de treure al mercat el 790 PE-CAT’S, un nou vi negre elaborat amb les varietats garnatxa (85%) i syrah (15%) procedents de vinyes ecològiques d’alçada del Pla de Manlleu i fermentat en àmfores de fang. El raïm per elaborar aquest vi es cull sempre en dia flor seguint el calendari biodinàmic i després de la fermentació alcohòlica i malolàctica en àmfores de fang de 720 litres s’afina en botes de fusta de 500 litres.

Josep Mitjans, propietari i enòleg de Loxarel, destaca les característiques de les dues varietats amb les quals s’elabora aquest vi: la garnatxa aporta fruita i maduresa en boca i la syrah equilibra l’acidesa i dona un toc fresc. “Aquest nou estil de vi es correspon al treball actual que es fa des del celler amb la voluntat d’avançar cap a tendències més pures, buscant sempre l’expressió del raïm i del terrer”, assenyala Mitjans. 

El 790 PE-CAT’S és l’hereu d’una de les referències històriques de Loxarel. Fins ara s’elaborava amb la varietat cabernet sauvignon procedent de la segona vinya més vella d’aquesta varietat al Penedès: la primera collita data de 1996 i la darrera de 2009. Després de vint anyades elaborant-lo, el celler ha volgut apostar per un vi més actual on predomina la puresa i l’expressió del raïm i del terrer amb varietats més típiques de la zona. L’únic que ha conservat és una part del nom, 790 -que són els dies entre la collita i l’embotellament-, i s’hi ha afegit el concepte PE-CAT’S, un acrònim de Penedès i Catalunya.

Del 790 PE-CAT’S se n’han elaborat 5.700 ampolles i el PVP és 18€.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Una zona de vinyes del Priorat
Una zona de vinyes del Priorat | ACN
Crearan u banc de terres, que tingui una base de dades de les finques per recuperar i una altra d'interessats a explotar-les mitjançant acords
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola