​Es presenta a Girona l'oli novell de la DOP Oli Empordà

Girona Bons Fogons ha servit tapes «Oli de l’Empordà» creades per a l'ocasió

L'oli novell de l'Empordà arriba al mercat amb una producció de 400.000 litres

| 20/12/2017 a les 18:50h
Arxivat a: Actualitat, DOP Oli Empordà, oli novell

El passat dissabte 16 de desembre la DOP Oli de l'Empordà va presentar l'oli de la nova collita a Girona. Durant tot el matí va donar a conèixer aquest apreciat producte en un espai ubicat a l'exterior del Mercat del Lleó on les persones que s'hi van apropar van poder tastar i adquirir directament dels productors. Enguany els trulls de la DOP que hi van assistir van estar Empordàlia SCCL, Xavier Maset Isach, Trull Ylla SL, Oli Serraferran (Oli de Ventalló SL), i Celler Cooperatiu d'Espolla SCCL.

Les persones que s’hi van apropar a més van poder participar en una acció solidària que va permetre lliurar cent litres d'oli de la DOP al Banc dels Aliments. El tast es va fer acompanyat amb pa de Tramuntana, que va facilitar el Gremi de Flequers Artesans de Girona.

A més els consumidors que van voler van poder participar al sorteig d'un pack d'olis de la DOP Oli de l'Empordà, fent-se fotografies al photocall i pujant-les al Facebook de la Denominació d'Origen Protegida.

Nova tapa «Oli de l’Empordà»

Jaume Vila, del restaurant la Banyeta i del col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons, va preparar per a l’ocasió una tapa elaborada amb formatge del Mas Borni, carabassa, avellanes, paté d’olives i oli de la DOP. Els assistents que ho van voler van poder provar la tapa a la mateixa parada a l’exterior del Mercat del Lleó.

Presentació a Figueres

El dissabte 23, tindrà lloc la presentació a Figueres, a la placeta baixa de la Rambla de 10 a 14 h. del matí. Durant tot el matí es podrà tastar i adquirir l'oli nou directament dels productors de la DOP. A les 10 del matí es farà un esmorzar de pa amb oli i xocolata i posteriorment, a les 12 h, una sessió de cuina en directe a càrrec de l’Escola d’Hostaleria de Figueres.

Promoció en els restaurants de Girona Bons Fogons

A més, per promocionar l'oli de la nova collita, es poden trobar durant tot el mes de desembre als restaurants adherits al col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons –Duc de l'Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Massana, Occi; Umai, Divinum, Novara Hotels i EGG Gastronomia–  que disposen d'aquest oli a les seves taules. 

La collita d’enguany

Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l'Empordà, va explicar que la collita d'enguany és reduïda quant a quilos d’olives, però que gràcies al seu alt rendiment permet disposar d’una producció normal d’uns quatre-cents mil litres d’oli. La collita s’ha avançat 15 dies a causa fonamentalment a les peculiars condicions meteorològiques d’enguany. Això ha afavorit una qualitat excel·lent que es tradueix en un oli extraordinari pel que fa a les seves propietats organolèptiques.

La DOP Empordà

L'oli d'oliva verge extra protegit amb la DOP Oli de l'Empordà s'elabora a partir d'oliveres inscrites en el registre corresponent de les varietats autòctones 'Argudell', 'Curivell', 'Llei de Cadaqués' i la varietat tradicional arbequina. Es considera com a varietats principals la varietat 'Argudell', que aporta la personalitat sensorial, i que hi és present en un percentatge mínim d'oli del 51% de la composició varietal.

Són olis que en boca presenten un sabor amarg de tipus mitjà, amb aromes que normalment recorden l'herba acabada de tallar i les nous; també poden aparèixer aromes de fruites exòtiques, fruites verdes o carxofa, així com presentar una sensació final d'ametlla.

La zona de producció comprèn els terrenys situats en els municipis de les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà, principalment, i alguns municipis limítrofs de les comarques del Gironès (Flaçà, Llagostera, Madremanya, Sant Jordi Desvalls, i Viladasens), i el Gironès (Crespià, Esponellà i Vilademuls).
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Carmí Rosat de Caves llopart, una bona opció per Sant Jordi
01/01/1970
Els autors signaran llibres al passeig de Sant Joan de Barcelona, a l'estand de Norma Còmics, i a l'Hospitalet de Llobregat a l'estand Autors de la Ciutat, a partir de les 19 h
01/01/1970
Més municipis i mercats municipals participants en aquesta nova edició | Mercats amb DO Alella és una marca global creada per dinamitzar els mercats municipals del territori de la DO Alella