llibres

Reinas de Copas. Les grans dones del vi, el primer llibre de Zoltan Nagy

El llibre de Zoltan Nagy és un retrat biogràfic de cinquanta dones del sector del vi, on elles mateixes trien el vi que millor les representa

6 grans vins per menys de 10 euros

| 19/12/2017 a les 08:59h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Reinas de Copas. Les grans dones del vi, Zoltan Nagy

Reines de Copes. Les grans dones del vi és el primer llibre de Zoltan Nagy. Ha escollit amb el seu criteri personal cinquanta dones del sector del vi, ha escrit el seu retrat biogràfic i els ha demanat que elles mateixes trien el vi que millor les representa, aquell vi en el qual creuen que està el seu segell més femení. Així que el llibre inclou cinquanta professionals i cinquanta vins amb ànima de dona.

El llibre és una petita mostra de com cada dia més enòlogues s'embarquen en el dur treball de les veremes, les maceracions i els remuntats. Com cada vegada hi ha més dones en els departaments de vendes, exportació, comunicació, publicitat, màrqueting, enoturisme i relacions públiques.

Com cada vegada hi ha més dones assumint la direcció del celler o liderant el seu propi projecte emprenedor. El llibre és un petit homenatge a algunes d'aquestes dones. Dones joves i dones madures, algunes començant o altres amb llarga experiència, amb diferents orígens i trajectòries, totes elles admirables i amb vides estimulants en el sector del vi.

El llibre el publica Tolosa Wine Books, l'editorial especialitzada en llibres de vins i enoturisme. Lluís Tolosa aposta pel primer llibre de Zoltan Nagy perquè "el sector del vi necessita més llibres, més guies i més comunicadors. I Zoltan aporta desvergonyiment, frescor, joventut, sensibilitat i talent".

Dades de l'autor

Zoltan Nagy és escriptor de vins, columnista en diferents mitjans digitals i hiperactiu a les xarxes socials. Membre de l'Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV) i de la International Federation of Wine and Spirits Journalists and Writers (FIJEV). Soci de Wine Lover Tour, empresa que organitza viatges enogastronòmics i realitza tastos a domicili.

Zoltan ajuda a fer cartes de vins per a restaurants i assessora a cellers en xarxes socials i màrqueting digital. En formació contínua en Wine & Spirit Education Trust (WSET), el principal proveïdor de qualificacions en vins i espirituosos al món.
 

Zoltan Nagy va néixer a la Transilvània romanesa, en una família hongaresa amb cinc germans. Collita 1989, del mateix any que va caure el Mur de Berlín. Diu d'ell mateix que és un xaval inquiet i amb ganes. De petit se li donava bé aprendre idiomes. Parla cinc idiomes i està aprenent xinès per millorar la seva gestió d'exportació de vins espanyols. El 2010 va ser adoptat per Barcelona, on viu i desenvolupa la seva activitat professional. Reines de copes. Les grans dones del vi és el seu primer llibre.

Contacte: Zoltan Nagy
Tel. 637261392
Correu electrònic: wineandcavas@gmail.com
Twitter: @ZoltanCsabaNagy
Compres on-line: www.tolosawinebooks.com

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)