Grenaches du Monde

Obertes les inscripcions del Concurs Internacional Grenaches du Monde

Segon vídeo del Concurs Mundial de Garnatxes a la Terra Alta

| 15/12/2017 a les 08:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Grenaches du Monde
La sisena edició del concurs internacional Grenaches du Monde ja està marxa. Dilluns es van obrir les inscripcions, i el termini per poder participar-hi. Tota la informació sobre el concurs la podeu trobar al web creat pel certàmen, i el reglament per inscriure els vins es troba a la web del concurs www.grenachesdumonde.com. Les inscripcions seran obertes fins al proper 13 de març.

Aquesta sisena edició del concurs, que ha esdevingut una trobada imprescindible per professionals i aficionats del món del vi de tot el món, serà acollida en 2018 per la Denominació d’Origen Terra Alta, una zona reconeguda com l’ànima de la garnatxa blanca. A la Terra Alta es conrea el 33% de la garnatxa blanca mundial, un percentatge que suposa el 75% de la producció a Espanya i el 90% de la garnatxa a Catalunya.

Al concurs hi podran participar tots els països productors i els seus actors, des de cellers particulars fins a cooperatives, comerciants... així com a vins escumosos, tranquils, dolços, de licor... sempre amb denominació d’origen. El concurs contempla dues categories: ‘Garnatxes Pures’, vins elaborats amb, com a mínim, un 85% de garnatxa; i ‘Cupatges’, vins elaborats amb un mínim de 51% de garnatxa.

Durant les jornades del concurs, que tindrà lloc del 12 al 14 d’abril de 2018, un jurat professional constituït per un centenar d’experts internacionals entre compradors, sumillers, enòlegs i prescriptors del sector, avaluaran els vins presentats en una edició en que s’esperen més de 800 mostres procedents de França, Espanya, Itàlia, Sud-àfrica, Austràlia, Canadà, República de Macedònia, Líban, i Grècia entre altres.

El concurs Grenaches du Monde va néixer en 2013, quan el Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló va decidir crear el primer concurs totalment dedicat a la varietat garnatxa. En aquests anys, el concurs, que en les seves primeres edicions es va celebrar al Rosselló, s’ha fet itinerant, essent acollit cada any per les principals regions productores de vins elaborats amb garnatxa. Així, en 2016 el concurs va viatjar fins al Campo de Borja, i enguany va tenir lloc a l’illa de Sardenya.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
Ramon Francàs
01/01/1970
Freixenet, Codorníu, Juvé i Camps, Gramona i Recaredo són els qui més insercions aconsegueixen als mitjans | Miguel Torres (pare i fill), José Luis Bonet i Mar Raventós són els “principals portaveus” de la comunicació del vi de Catalunya