cellers

Pere Ventura, 25 anys del somni d’un home fet a si mateix

​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»

| 12/12/2017 a les 09:12h
Especial: Destacat Cupatges! El més llegit
Arxivat a: Cellers
Pere Ventura arriba al seu 25è aniversari consolidant un grup amb tres cellers (DO Cava, DO Penedès i DOQ Priorat) però ja pensant en fer el salt fora de Catalunya i entrar en tres de les denominacions d’origen més prestigioses del món: Champagne, Rioja (Alta) i Jerez-Xérès-Sherry. Pere Ventura és el somni fet realitat d’un home de 56 anys “fet a si mateix” que vol jugar a la Champions League del món dels vins.

Representa la quarta generació d’una nissaga familiar sadurninenca dedicada al món del vi. El Grup Pere Ventura exporta un 95% de la seva producció, que s’enfila fins als 2,2 milions d’ampolles. A la DOQ Priorat (Merum Priorati de Porrera) elaboren 68.000 ampolles, i a la DO Penedès (Can Bas Domini Vinícola de Subirats) unes 30.000. La seva penetració internacional s’estén a 51 països de tot el planeta. Darrerament han consolidat la seva presència a Rússia i han entrat a Corea del Sud, Romania, Ucraïna o Lituània. El 95% de les seves vendes a Espanya es concentren a Catalunya, on estan decidits a créixer.
 
Persegueixen oferir “grans vins de finca, que siguin una franca expressió de la terra”, segons el president i CEO de la companyia, Pere Ventura. Van adquirir Can Bas el 2011, una finca històrica penedesenca que han recuperat amb “orgull”. La directora d’Enoturisme i Esdeveniments Corporatius del Grup Pere Ventura, Mireia Juvé, diu que “comences treballant ‘per’ la finca i ara, set anys després, ja treballes ‘amb’ la finca”.
 

Diuen que a Can Bas “desvetllem el més sublim d'un potencial conservat en la memòria per tal d'elaborar autèntics vins de terrer”, i ho fan escoltant la vinya i treballant amb l’àmplia paleta de colors que els ofereix l’acer inoxidable, el roure francès i els atuells ceràmics.

De fet, Can Bas és el paratge de Pere Ventura. El Priorat i la seva agricultura heroica també va “atrapar” Pere Ventura pel fet de ser “unes terres que van quedar oblidades al món però que ofereixen una gran expressió singularitzada”. Pel que fa al cava, on aposten pel Paratge Qualificat, no té dubtes que l’únic futur possible passa per l’aposta qualitativa i no per les grans produccions.
 
Les empreses del grup familiar Pere Ventura Family Wine Estates se sustenten “sobre uns forts valors morals, que responen a una actitud i denoten la seriositat del treball ben fet. Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor”. Afegeixen que “només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat” i que “tenim un acurat i rigorós control de tots els processos d’elaboració per garantir un producte de gran qualitat”. També manifesten que “valorem i respectem la terra i la feina de qui la cuida i la treballa amb les seves pròpies mans”. Busquen la tipicitat tant als cellers com a les vinyes, a través de l’agricultura ecològica. La seva plantilla l’integren 101 persones, 85 de les quals són fixes.
 
Per a festejar el seu 25è aniversari treuen al mercat un cava icona, el primer cava Tresor Gran Reserva, que ha estat batejat com a Tresor Anniversary 2013. És un Gran Reserva Brut d’una gran anyada. Té més de 41 mesos de criança en rima però és molt fi i elegant. De fet, Pere Ventura també ha decidit apostar per les llargues criances, però mantenint l’elegància, com demostren amb els caves que atresoren a una enoteca situada a la penombra de les caves i que més aviat sembla una església il·luminada tènuement només amb espelmes.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

El buen hacer
Manuel Martínez Martínez, 12/12/2017 a les 23:45
+2
-0
Cliente creo que desde el año 2002 cuando descubrí las Cavas Pere Ventura.

Sus Cavas son la esencia de la esquisitez y calidez del buen Cava.
Criado y hecho para degustar en cualquier ocasión .....
Gracias por estar y dar lo mejor de la uva......
Caves de gran qualitat i elegancia , com els seus propietaris
Sandra Benzal, 28/12/2017 a les 09:26
+1
-0
He visitat aquest celler varios cops amb clients i desde el moment que arribes fins que marxes et tracten amb gran amabilitat. Cuiden el visitant i t’expliquen amb gran detall tot el procés. Per un preu molt correcte t’inclouen amb la visita la degustacio de 5 dels seus millors caves mes un pica-pica. Per mi aquesta visita es mostra de la generositat, compromís amb el que fan , professionaltat i qualitat humana dels seus propietaris i les persones que han escullit per treballar amb ells. Molt i molt recomanable la visita al celler i tots els seys vins i caves

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
Ramon Francàs
01/01/1970
Freixenet, Codorníu, Juvé i Camps, Gramona i Recaredo són els qui més insercions aconsegueixen als mitjans | Miguel Torres (pare i fill), José Luis Bonet i Mar Raventós són els “principals portaveus” de la comunicació del vi de Catalunya