Novetats

Una Nit en Globus, Nou projecte a Capçanes de ​Josep Grau Viticultor

Un vi sense aromes de criança, fresc, fluid, que acompanya menjars actuals, no tan contundents com els d’abans

La DO Montsant omple el TNC i presenta el seu estudi de zonificació

| 07/12/2017 a les 16:51h
Especial: Destacat Cupatges! El més llegit
Arxivat a: Els vins de la setmana, Una Nit en Globus, Josep Grau Viticultor, Capçanes
Una nit en globus 2016 és el primer vi del nou projecte de Capçanes de Josep Grau Viticultor. Amb aquest vi negre s’expressa com és la fruita de la vinya i la seva pròpia evolució, sense cap influència d’aromes terciaris propis de la criança i aliens al raïm. És un vi fresc, fluid, que acompanya menjars actuals, no tan contundents com els d’abans. Un vi per apropar-se amablement al Montsant.  Se n'han fet unes 6000 ampolles i el vi té un preu de 9,30 €.

"El projecte de Capçanes inclou vins de llarga evolució que ens mostraran properament la grandesa de la garnatxa en diferents sòls. Aquesta és una primera entrega, una aproximació a l’anyada 2016 que ha estat fantàstica", explica Josep Grau. 

“L’entorn és un paratge meravellós amb la Serra de Llaberia i les vinyes que envolten el poble de Capçanes. El Pont Vell, els tollets, el camí de la Fou… És un indret màgic on hi ha aigua brollant constantment. Capçanes són i seran vins fets amb llibertat, només per intuïció. No hi ha mètode preconcebut. Tot és improvisat, segons allò que tenim a les mans a cada moment. Seran vins amb perfils més heterogenis, però crec que seran tanmateix molt grans i sorprenents
”. 

Origen
-Prové de raïms de la finca de les Comes (Marçà)
-Cultiu ecològic de les vinyes
 
Elaboració
-Verema manual
-Fermentació amb un 50% de la rapa en un dipòsit de ciment, durant 10 dies, amb llevats naturals
-Envelliment durant 6 mesos en el mateix dipòsit + 6 mesos d’ampolla
-Cupatge 70% garnatxa, 20% samsó i 10% de syrah. 
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El celler, després d'uns anys amb un futur incert, torna a veure la llum de la mà dels nord-americans Kevin MGlynn i Lane Auten, socis d'una important firma d'inversió
Fwoto: Guillem de Balanzó/Fira Vella Terra
Ramon Francàs
01/01/1970
La Fira Vella Terra mostra a Barcelona “vins artesanals o extremadament ecològics, alguns dels vins més sans del mercat”
01/01/1970
Gràcies a l’èxit assolit en la primera edició, es planteja un nou certamen en què escriptors d’arreu del territori són convidats a conèixer i visitar els cellers, la gastronomia i el territori de la DO Penedès, com a font d’inspiració