Novetats

Una Nit en Globus, Nou projecte a Capçanes de ​Josep Grau Viticultor

Un vi sense aromes de criança, fresc, fluid, que acompanya menjars actuals, no tan contundents com els d’abans

La DO Montsant omple el TNC i presenta el seu estudi de zonificació

| 07/12/2017 a les 16:51h
Especial: Destacat Cupatges! El més llegit
Arxivat a: Els vins de la setmana, Una Nit en Globus, Josep Grau Viticultor, Capçanes
Una nit en globus 2016 és el primer vi del nou projecte de Capçanes de Josep Grau Viticultor. Amb aquest vi negre s’expressa com és la fruita de la vinya i la seva pròpia evolució, sense cap influència d’aromes terciaris propis de la criança i aliens al raïm. És un vi fresc, fluid, que acompanya menjars actuals, no tan contundents com els d’abans. Un vi per apropar-se amablement al Montsant.  Se n'han fet unes 6000 ampolles i el vi té un preu de 9,30 €.

"El projecte de Capçanes inclou vins de llarga evolució que ens mostraran properament la grandesa de la garnatxa en diferents sòls. Aquesta és una primera entrega, una aproximació a l’anyada 2016 que ha estat fantàstica", explica Josep Grau. 

“L’entorn és un paratge meravellós amb la Serra de Llaberia i les vinyes que envolten el poble de Capçanes. El Pont Vell, els tollets, el camí de la Fou… És un indret màgic on hi ha aigua brollant constantment. Capçanes són i seran vins fets amb llibertat, només per intuïció. No hi ha mètode preconcebut. Tot és improvisat, segons allò que tenim a les mans a cada moment. Seran vins amb perfils més heterogenis, però crec que seran tanmateix molt grans i sorprenents
”. 

Origen
-Prové de raïms de la finca de les Comes (Marçà)
-Cultiu ecològic de les vinyes
 
Elaboració
-Verema manual
-Fermentació amb un 50% de la rapa en un dipòsit de ciment, durant 10 dies, amb llevats naturals
-Envelliment durant 6 mesos en el mateix dipòsit + 6 mesos d’ampolla
-Cupatge 70% garnatxa, 20% samsó i 10% de syrah. 
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»
01/01/1970
L'autor, Lluís Tolosa, és sociòleg i escriptor, especialitzat en enoturisme i divulgació de la cultura del vi, i també és professor de comunicació i màrqueting de l’enoturisme
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo