premsa internacional

The Guardian: "un brindis per als vins catalans"

David Williams, un reconegut crític de vins del Regne Unit que col·lobora a la versió digital de The Guardian, recomana caves i vins catalans amb motiu del Procés

Un dels crítics més influents del Regne Unit recomana un vi català a The Guardian

| 05/12/2017 a les 18:24h
Arxivat a: Actualitat, The Guardian i els vins catalans, David Williams, Priorat

David Williams és un dels escriptors de vi més talentosos del Regne Unit. Ha treballat per diferents publicacions com Harper’s Magazine, Wine & Spirit, The Observer,The World of Fine Wine, The Wine Merchant (també com a director dels concursos de The Wine Merchant Top 100) i com a crític a The Guardian. En aquesta última publicació el passat diumenge publicava un article sota el títol A toast to Catalonia's wines (Un brindis per als vins de Catalunya).

Williams comença l’article parlant del procés i en concret fa referència al referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya. Segons el crític si se’n pot treure algun benefici d’aquell dia és l’interès internacional per a la cultura catalana, cosa que segons ell inclou els vins catalans que qualifica de deliciosos. Per a ell el que diu que va ser una acte de repressió brutal amb centenars de persones colpejades insisteix que ha tingut almenys un petit efecte local positiu: fer que la resta del món s’interessi per Catalunya i per tot allò català, i és clar, també pel vi.

Parla de la curiositat que desperta el sector vitivinícola català que segons ell els darrers anys ha trencat molts estereotips del passat, sobretot pel que fa al cava. Llavors fa unes quantes recomanacions  que van des d’Albet i Noya Curiós Xarel·lo, passant pels caves de Gramona, Juvé & Camps i també acaba anomenant Recaredo.

El crític anglès posa especial èmfasi a les varietats que es poden fer servir a l’hora d’elaborar el cava. I amb relació a aquestes varietats (xarel·lo, macabeu, garnatxa blanca i sumoll) recomana diferents vins catalans: el Sumoll de Vinyes de l'Albà, DO Conca de Barberà, el Miranius 2014 de Celler Credo DO Penedès (100% xarel·lo) i l’Acústic Blanc 2015, DO Montsant (garnatxa blanca, macabeu, garnatxa,pansal).  

Més endavant trasllada els lectors al Priorat que segons ell és la regió vinícola més famosa de Catalunya. Remarca que hi ha alguna cosa especial sobre la interacció de la garnatxa i el samsó amb els sòls de pissarra de llicorella local que els confereixen un caràcter mineral molt peculiar. Com a exemple posa tres vins negres del Priorat: Frares Priorat 2015, WM Morrison Priorat 2014 (embotellat a Unió Corporació Alimentària SCCL de Poboleda), i Mas Doix Salanques Priorat 2014.

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

VINS CATALANS
Manuel Duran, 11/12/2017 a les 10:38
+0
-0
Es tindria que deixar clar que els vins catalans son els que es fan amb varietats catalanes, no els vins afrancesats fets amb varietats franceses

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
Ramon Francas | 1 comentari
01/01/1970
​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»
01/01/1970
L'autor, Lluís Tolosa, és sociòleg i escriptor, especialitzat en enoturisme i divulgació de la cultura del vi, i també és professor de comunicació i màrqueting de l’enoturisme