formació

enoAula, la nova formació del sommelier Xavi Nolla pel millor servei del vi

L’Hotel NH Collection Gran Calderón de Barcelona va ser l'escenari de la presentació del projecte enoAula

Xavi Nolla va explicar la filosofia i metodologia dels cursos, enfocats a la formació inicial i necessària del personal de la restauració en general

​Què és un sommelier?

| 02/12/2017 a les 09:09h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Per aprendre'n, Sommelier, Xavi Nolla, enoAula
enoAula ofereix un nou enfocament formatiu entorn del vi, arribant tant a públics de perfil amateur com a professionals, a través de cursos bàsics i seminaris tècnics d'alt nivell, i es realitzen inicialment a Barcelona i Palma de Mallorca a partir del mes de gener del 2018.

A la presentació hi van assistir diversos mitjans de comunicació vinícoles, sumillers, i professionals del sector, així com els directors o CEO's de les empreses col·laboradores d'enoAula: Hotel NH Collection, Riedel, Wine is Social, Coravin, Ars Collecta Codorniu i Pulltex. També es va comptar amb la presència de la vicepresidenta i president de l'Associació Catalana de Sumillers i de l'Associació Balear de Sumilleres, respectivament.

En l’acte Xavi Nolla va explicar la filosofia i metodologia dels cursos, enfocats a la formació inicial i necessària del personal de la restauració en general. Els cursos ofereixen una oferta compacta i actualitzada, però sobretot, pràctica i completament presencial, amb una durada de 21 hores cadascun.

El contingut d'aquests cursos inclou temàtiques que abasten des de la història del vi, viticultura, enologia, tast, noves tendències, fins al servei i manteniment del vi, el tracte amb el client i la creació de maridatges, tot tastant i descobrint més de 30 vins durant les tres sessions que formen el curs.

Tanmateix, es va donar a conèixer el contingut i ponents dels primers seminaris tècnics que enoAula ofereix, un conjunt de propostes d'alt interès professional dirigides per prestigiosos experts, sumillers i Master of Wine en l'àmbit mundial.

Fernando Mora, recent Master of Wine, donarà el tret de sortida amb un seminari únic i essencial on transmetrà els propis processos i metodologies d’estudis que ha aplicat i descobert, sense deixar els vins de banda. Altres seminaris igual d'interessants, seran els dirigits per Guillermo Cruz, que abordarà el món del Sake en profunditat; François Chartier, que oferirà el primer curs a tot el país de la seva ciència aromàtica molecular aplicada al maridatge; Maria Rosa Guasch, egiptòloga de la Universitat de la Sorbonne, que s'endinsarà en la història i classificació del vi des de l'antic Egipte i que anirà acompanyada de vins comentats pel catedràtic Joan Gómez Pallarès.

Tampoc faltaran noms de pes com Juancho Asenjo, Ferran Centelles, Jordi Melendo i altres, que aportaran noves temàtiques a seminaris sempre diferenciats, singulars i d'alt prestigi.

Tota la informació detallada i inscripcions als cursos es podran fer directament des de la pàgina web d'enoAula: www.enoaula.com

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
Ramon Francas
01/01/1970
Can Sala de Freixenet és un dels 12 caves que han assolit la nova categoria que dóna visibilitat a la més alta gamma del cava, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector | Tast a càrrec de Ramon Francàs
01/01/1970
Els més de 500 professionals que van assistir a l'acte van poder tastar més de 190 referències dels 35 cellers que hi van participar