La DO Catalunya estrena Bohèmia, un curt basat en l'obra homònima del projecte Vinòmics

La Denominació d’Origen Catalunya estrena el proper dimecres 13 de desembre, a la sala Phenomena de Barcelona

​Vinòmics tanca la segona temporada amb "Els sentits del vi"

| 30/11/2017 a les 11:07h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Bohèmia, Vinòmics, DO Catalunya
Imatge il·lustrativa
La Denominació d’Origen Catalunya estrena el proper dimecres 13 de desembre, a la sala Phenomena de Barcelona (C/ Sant Antoni Maria Claret, 168), un dels seus projectes estrella d’aquesta temporada: el curtmetratge Bohèmia, basat en el vinòmic homònim de David Morancho. El curt, produït per Jordi Comellas, productor i director del Zoom Festival i president de Catalunya Film Festivals, està dirigit per la cineasta Anna Petrus i protagonitzat per Roger Dalmases, Ferran Herrera i Bruna Cusí, una de les protagonistes d’Estiu 1993, la pel·lícula que representarà a Espanya en la propera edició dels Òscars.
 
El curt explica la història del petit Fermí qui, a la Catalunya rural dels anys 20 veu com canvia la seva vida amb l’arribada d’Anna Mir, una pintora que desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, al temps que ell li descobreix a ella l’únic món que coneix: el de les vinyes i el vi.
 
El treball cinematogràfic és fidel al còmic, tot ajustant la història de Morancho a un nou llenguatge: l’audiovisual. El tractament dels colors n’és una mostra evident d’aquesta fidelitat, així com l’exhaustiu treball de càsting per tal de trobar als actors que més s’aproximessin als personatges del còmic que va tancar la primera edició d’aquest projecte que marida vi i còmic, i que la DO Catalunya va posar en marxar per tal de fer difusió de la cultura del vi mitjançant altres expressions culturals.
 
El primer fragment de treball del curt es va presentar durant la gala de cloenda del Zoom Festival, el festival internacional de ficció per a televisió, i ja està disponible a la web de la DO Catalunya per tal d’anar obrint boca. Però no serà fins al proper dia 13 de desembre quan es pugui veure íntegre en la seva presentació oficial, que serà el tret de sortida per a un llarg camí que buscarà portar aquesta obra als millors festivals nacionals i internacionals de cinema i curtmetratges.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Foto: Vinícola de Nulles
La Vinícola i Secció de Crèdit Sant Isidre de Nulles Sccl, l’Agrària i Secció de Crèdit Espluguense Sccl i l’Agrícola de Calafell Sccl, s’uneixen al grup | 15 són ja les cooperatives adherides al grup
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí.
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí. | Collbaix
El celler manresà acaba de presentar dos nous vins, el Raw Picapoll i el Raw Mandó, en el que és una nova línia de vins experimentals
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.