Brandi

Surt Reserva del Mamut 1985, el brandi més exclusiu de la família Torres

És una edició molt limitada de 999 ampolles úniques, numerades i acabades a mà

S’ha elaborat amb la varietat del raïm parellada i envellit durant més de 30 anys en roure francès

Vins negres del Penedès; vuit monovarietals que has de conèixer

| 29/11/2017 a les 20:13h
Arxivat a: Cellers, Celler Torres, Reserva Mamut 1985, Brandi
Reserva del Mamut és una joia del mestratge de la destil·lació i del temps”. Així defineix Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de la Família Torres, el brandi més exclusiu que ha elaborat el celler des que es va iniciar en l’art de la destil·lació el 1928. Reserva del Mamut és un brandi per a col·leccionistes del que es produiran únicament 999 ampolles, elaborades de manera artesanal amb acabats en or i numerades a mà.

Aquest selecte brandi, dotat de caràcter i elegància, hereta el mestratge gairebé centenari de la Família Torres en la elaboració de destil·lats que va iniciar Juan Torres Casals, segona generació, i expressa la cerca tenaç de la perfecció. La seva singularitat radica en el llarg envelliment de més de trenta anys en roure Limousin francès i en l’elaboració a partir d’una selecció dels millors destil·lats de parellada, varietat típica del Penedès que es caracteritza per la seva finesa, d’una sola anyada, la del 1985. S’ha elaborat de manera artesanal, mitjançant un delicat procés de doble destil·lació en alambins de coure, que captura l’essència del raïm.

Reserva del Mamut és l’obra mestra de Matías Llobet, mestre destil·lador del celler de la Família Torres, per a qui els secrets d’un bon brandi són la matèria prima i el temps. “Després ja hi haurà petits matisos que conformaran la seva personalitat, però les bases són el raïm i el temps. El que requereix el brandi és molta cura i dedicació per arribar a l’excel·lència”, senyala Llobet.

El 1985, coincidint amb la seva incorporació al celler de la Família Torres, es va apartar una petita reserva dels millors brandis de parellada d’aquell any, només tres botes, que es van guardar al celler d’envelliment de Vilafranca del Penedès, un lloc que per la seva antiguitat i dimensions es coneix amb el nom de El Mamut. Durant els següents trenta anys, Matías Llobet les ha observat, mimat i tastat, per veure com evolucionaven amb el temps. “Amb el pas dels anys, s’estableix una relació especial entre el mestre destil·lador i el destil·lat, es crea un diàleg i una connexió que és difícil d’explicar”, comenta Matías Llobet. I afegeix: “Aquest és el moment més emocionant de la meva carrera: treure a la llum aquesta petita reserva del primer brandi que vaig elaborar i al que he dedicat tota la meva vida com a mestre destil·lador perquè altres persones puguin gaudir-lo”. 

D’un color ambre preciós, Reserva del Mamut mostra una aroma intensa de gran riquesa, que convida a recrear-s’hi amb deteniment, per apreciar tota la seva magnitud abans de passar a la degustació en boca. Es perceben notes ràncies aromatitzades i enriquides per la seva prolongada maduració, a més d’elegants notes florals i suaus matisos d’infusió i espècies. És un brandi gras i ampul·lós, que impressiona per la seva persistència i el seu equilibri en boca.

L’exclusivitat d’aquest brandi es transmet també a través de la seva sofisticada presentació: una ampolla de vidre feta a mà, amb detalls en or i un tap de fusta de roure Limousin. Cadascuna de les 999 ampolles està numerada a mà pel mestre destil·lador, Matías Llobet. El luxós estoig, també de roure, conté en el seu interior un llibre que desvetlla els secrets de l’elaboració d’aquest brandi per a col·leccionistes.
 
Sobre Juan Torres Master Distillers

Juan Torres Master Distillers és la divisió dedicada a l’elaboració de destil·lats d’alta gama de la Família Torres. Els seus orígens es remunten al 1928, quan Juan Torres Casals, segona generació, va començar a elaborar brandis criats en roure, suaus i aromàtics, a partir d’una selecció dels millors vins blancs del Penedès (Barcelona).

Avui, amb gairebé noranta anys d’experiència com a mestres destil·ladors, perfeccionant dia a dia l’art de la destil·lació, Juan Torres Master Distillers, continua buscant l’excel·lència en cadascun dels seus destil·lats i elabora amb delicadesa brandi, licor, pisco i tequila. A tots ells, els dota de personalitat i elegància i troba en la cocteleria al seu millor aliat per satisfer les demandes d’un nou consumidor que, exigent, persegueix la singularitat i qualitat en els seus moments d’oci.

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
Ramon Francas | 1 comentari
01/01/1970
​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»
01/01/1970
L'autor, Lluís Tolosa, és sociòleg i escriptor, especialitzat en enoturisme i divulgació de la cultura del vi, i també és professor de comunicació i màrqueting de l’enoturisme