Tast de Garnatxes

Màster tast de garnatxes amb Frank Smulders a El Palauet de Barcelona

L'acte va tenir lloc a la sala El Tinell del Palauet de barcelona, que es va omplir de gom a gom

El Concurs Mundial de Garnatxes a la Terra Alta estrena web i vídeo

| 27/11/2017 a les 16:53h
Especial: Destacat Cupatges! El més llegit
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Terra Alta, DO Terra Alta, Frank Smulders, Màster Tast garnatxes, garnatxa blanca
Divendres va tenir lloc a Barcelona un dels actes més especials que la Denominació d’Origen Terra Alta organitza per promocionar el Concurs Internacional Grenaches du Monde, del qual serà seu oficial l'any vinent. L'acte, celebrat a la sala El Tinell de El Palauet de Barcelona, va ser un màster tast de garnatxes conduït pel Master of Wine holandès Frank Smulders, un seguidor de la garnatxa catalana i, en especial, de la garnatxa blanca de la Terra Alta.
 
Al tast es van poder degustar garnatxes de les 4 denominacions d'origen garnatxeres per excel·lència a Catalunya: DO Empordà, DO Montsant, DOQ Priorat i DO Terra Alta, amb algunes garnatxes de principis de segle i fins i tot una referència de garnatxa blanca de l'any 1996.
 
Van obrir el tast les garnatxes blanques de l’amfitriona DO Terra Alta, una selecció de vins de 7 dels cellers que conformen la DO. A continuació va ser el torn dels negres del Montsant i el Priorat, per rematar amb les garnatxes dolces de la DO Empordà. Un viatge a través dels diferents tipus de garnatxa, una de les varietats més arrelades al Mediterrani, i amb una presència molt destacada a la Terra Alta, on la garnatxa blanca és la varietat emblema, amb una concentració molt alta de tota la garnatxa mundial (33%), números que arriben fins al 75% si parlem de la producció a l’Estat Espanyol i fins a un 90% a Catalunya.
 

Pel que fa als actes de promoció del Concurs Grenaches du Monde, la propera parada serà a Lleida, a on els vins de la Terra Alta arribaran per ser presentats als professionals de la restauració i l’hostaleria de la demarcació catalana un cop entrat ja el 2018.
  
RELACIÓ DE VINS TASTATS (I algun apunt de l'opinió de Frank Smulders sobre cada vi).

DO TERRA ALTA:

Lafou Celler: Els Amelers 2013
 
"Per mi és una clara representació del que és la garnatxa blanca de la Terra Alta."

Celler Ecovitres: Mesies Garnatxa Blanca 2013
 
"Un bon vi, amb un bon futur, d'aquí tres o quatre anys, més prometedor encara"·

Celler Edetària: Edetària Selecció 2012

"Té tanta frescor com un vi jove, tot i que és de 2012".

Celler Frisach: Frisach Selecció 2007
 
"Un vi perfecte per prendre en aquest moment, està en el seu moment òptim".
 
Celler Cooperatiu de Gandesa: César Martinell 2004

 "Una mostra de la bona feina que fan les cooperatives. Un bonic èxit per un vi de 13 anys. Estic impressionat".
 
Celler Bàrbara Forés: El Quintà 2003

 "Un vi que mostra les qualitats de la Terra Alta".
 
Celler Xavi Clua: Vindèmia 1996

 "Un vi amb pur caràcter de garnatxa blanca".

DO MONTSANT:

Vinyes Domènech: Teixar 2009
 
"Vint anys enrere ningú creia que un vi de garnatxa de vuit anys es pogués guardar i millorar. El Teixar és la prova que això sí és possible".
 
Celler Serra i Barceló: Octònia 2009

 "Un vi grandiós pel que fa al cos".

DOQ PRIORAT:

 Celler La Conreria d'Scala Dei: Iugiter Selecció 2009

 "Un vi net i ben estructurat. Perfecte per envellir, i encara amb la capacitat de fer-ho més sense problemes".

Celler Hidalgo Albert: 1270  2009

 "És un vi especialment jove tenint en compte els anys que té".

DO EMPORDÀ:

Celler Mas Estela: Estela Dolç Solera 1990
 
"Un vi dolç molt ben equilibrat".

Celler Espolla: Sol i Serena (sense anyada)
"És un altre exemple del gran potencial dels vins dolços".
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
Ramon Francas
01/01/1970
Can Sala de Freixenet és un dels 12 caves que han assolit la nova categoria que dóna visibilitat a la més alta gamma del cava, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector | Tast a càrrec de Ramon Francàs
01/01/1970
Els més de 500 professionals que van assistir a l'acte van poder tastar més de 190 referències dels 35 cellers que hi van participar