​Japó posa el focus en els Caves Premium

El darrer any, Japó ha incrementat el consum de Caves Premium un 12%

La revista japonesa Wands Magazine prepara un especial sobre els Caves de Paratge Qualificat

| 24/11/2017 a les 10:49h
Arxivat a: Actualitat, Caves Premium, Japó i cava, Wands Magazine

Si Àsia s’està convertint en un mercat rellevant en el consum de cava, hi ha un país d’aquest continent que destaca amb diferència: Japó. L’any 2016, aquest país va ocupar la sisena posició dins l'àmbit mundial quant al volum d’exportacions de cava, amb un total de 8 milions i mig d’ampolles, un increment del 9% respecte l’any anterior.

Els consumidors japonesos tenen especial interès en aquest vi escumós i estan disposats a pagar preus elevats per als caves Premium. Bona mostra n’és el consum dels caves reserva i gran reserva al país nipó, que ha viscut un augment respecte l’any anterior d’un 12%.
 
Aquest alt interès de Japó cap al Cava queda demostrat amb les constants visites de premsa japonesa a la regió Cava. La darrera d’elles ha estat la de la periodista Yasuko Nagoshi, de la prestigiosa revista Wands Magazine. Nagoshi ha visitat un total de 9 cellers productors de Cava per conèixer de primera mà els primers Caves de Paratge Qualificat. En paraules de Nagoshi, “tots els wine lovers de Japó tenen ganes de provar cadascun dels Caves de Paratge que van sortint al mercat”. Al llarg d’una intensa setmana, la periodista ha trepitjat els paratges d’Alta Alella, Casa Sala, Castellroig, Codorníu, Gramona, Juvé & Camps, Recaredo, Torelló i Vins el Cep. El seu programa de visites s’ha completat amb una masterclass al Consell Regulador del Cava, on ha estat rebuda pels seus responsables tècnics.
 
Sota la coordinació de l’Institut del Cava, aquesta visita es converteix en la tercera per part de la periodista japonesa, que ja va venir al 2015 per escriure un ampli article sobre el xarel·lo en els caves i al 2016 per escriure’n un sobre el cava i els seus dosage. Com a resultat, Nagoshi ha publicat en els darrers anys extensos articles d’investigació sobre el cava a la revista japonesa Wands Magazine, una publicació especialitzada en vins de contrastada reputació mundial. 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
​Un projecte per instal·lar 30 nous molins a la comarca fa témer que l'aposta pel vi i l'enoturisme es vegi afectada
Imatge il·lustrativa
S’han tastat 7 vins amb la màxima puntuació que atorga aquest crític de vins nord-americà
L’exposició fotogràfica Libertè, Un coloso intratable s’inaugurarà el divendres, 14 de desembre, amb la degustació de vins Jean Leon i una selecció de formatges artesans