​CF-15, nou vi experimental de Jean Leon

Un cabernet franc ecològic, artesanal i d’edició limitada

Jean Leon llança el seu Gran Reserva Vinya La Scala 2011, amb l’obra de Javier Mariscal

| 24/11/2017 a les 10:41h
Arxivat a: Cellers, Vins exclusius Jean Leon, CF-15 Jean Leon, Jean Leon
Jean Leon continua apostant per la seva línia de vins experimentals i ho fa ara amb el llançament d’un 100% cabernet franc, CF-15, el primer monovarietal d’aquesta varietat que elabora el celler del Penedès. CF-15 és un vi exclusiu, d’edició limitada – s’han produït 2.018 ampolles – i certificat com a ecològic.

Aquest cabernet franc s’ha elaborat a partir d’una meticulosa selecció de vinyes velles de més de quaranta anys, plantades mitjançant el sistema de conducció de poda Guyot en un sòl argilós calcari a 260 metres d’altitud i veremades el 2015. Ha envellit durant un mínim de 12 mesos en bótes de roure francès, conferint-li detalls de fruita vermella confitada, espècies i records vegetals en nas. En boca, és un vi elegant amb entrada potent, tanins sedosos i final llarg i persistent.

La línia de vins experimentals de Jean Leon es va estrenar l’any passat amb el llançament de X-15, un xarel·lo d’edició limitada del que aviat sortirà la segona anyada. Es tracta d’un projecte amb el que l’equip de Jean Leon, dirigit per Mireia Torres, vol rendir homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del santanderí que va fundar el celler als anys seixanta.

Tant el nou CF-15 com el X-15 o X-16 són vins singulars i de producció limitada que reflecteixen a la perfecció les propietats de cada varietat i el caràcter del terroir del que procedeixen, fruit d’un curós procés d’elaboració. Conformen una selecció de vins experimentals a la que s’aniran sumant, progressivament, noves referències.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants