cellers

El gualbenc Lluís Romero inclou més de 200 «Grans vins catalans a petits preus» a la guia 2018

Per elaborar-la ha tastat 422 vins de varietats blanques, negres, denominacions d'origen o sense denominació

"Marketing del enoturismo", el nou llibre de Lluís Tolosa

| 23/11/2017 a les 13:17h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Gualba, Lluís Romero, guia, guia de vins assequibles, vins catalans, Clos dels Cims, vi

Lluís Romero Foto: Cossetània Edicions


Grans vins a petits preus 2018 (Cossetània Edicions) és una guia de més de 200 vins catalans a preus assequibles que el sommelier de Gualba, Lluís Romero ha publicat per desmuntar la creença que el "vi català per ser bo ha de ser car, i es pensa també que el vi d'altres indrets és millor". En aquesta guia tots els vins que hi surten tenen un cost inferior als 12 euros "i són extraordinaris", recalca l'autor que aposta pel vi català de proximitat i a l'abast de totes les butxaques "que permetran tornar a portar el vi a la taula de cada dia".

Per tant, és una invitació a endinsar-se en el panorama vitivinícola català actual descobrir-ne els tresors, a obrir la ment i experimentar, a voltar per la vinya catalana, trepitjar els seus terrers i conèixer els elaboradors que hi ha al darrere de les millors ampolles. Lluís Romero per fer el llibre ha tastat 422 per ser exactes en escassos deu mesos "dels quals només els millors han estat seleccionats". Finalment 205 vins de varietats blanques, negres, amb denominació d'origen o no són els s'han inclòs en la guia definitiva. Encara que com diu l'autor "n'hi ha uin bon grapat més mencionats entre línies". També fa un petit resum sobre alguns dels cellers amb vins seleccionats i un llistat final amb les dades de contacte de tots els cellers.

Aquesta no és la primera experiència en el món dels llibres vinaters de Lluís Romero ja que amb anterioritat ja havia fet una primera guis de Grans Vins 2015 amb més de 175 vins per menys de 10 euros i també ha publicat l'any 2016 Els secrets dels vins.
 
Lluís Romero Garrido (1974) va superar, amb qualificació d’excel·lent, el curs de sommelier a Girona. Va representar la província als campionats de Catalunya, al costat dels tres sommeliers del Celler de Can Roca. Després d'unes quantes experiències a restaurants Michelin es va convèncer què el seu lloc no era allà. Així, va començar a dedicar molt més temps al seu projecte Clos dels Cims (vi propi, tast a domicili i assessorament). El Clos dels Cims 2013, la primera anyada d'en Lluís Garrido va rebre 86 punts Peñín i l'any 2014 va pujar el llistó fins els 88 punts. Actualment, organitza cursos de tast, fa de jurat a concursos de vins, i de tertulià a la ràdio.
 
Aquest divendres 24 de novembre, Lluís Romero presentarà el llibre a l'Ateneu de Sant Celoni a les 8 del vespre i també inclourà un tast de vins ofert per diversos cellers.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Sis publicacions de vins que arriben per la tardor
Sis publicacions de vins que arriben per la tardor
Ruth Troyano
Descobrim sis noves publicacions que arriben a les llibreries amb categories i estils diversos
Imatge il·lustrativa
Aquesta iniciativa, originada fa més de 30 anys, manté la seva popularitat
Imatge il·lustrativa
El president de Família Torres fa una apologia del vi durant el seu pregó a la Festa de la Verema de Sitges i llança un missatge esperançador davant de l’amenaça climàtica