Gastronomia

MAPA Catalunya, un país de 80 estrelles Michelin

Les tres estrelles Michelin de l'ABaC de Jordi Cruz i les noves incorporacions fan engreixar la llista de restaurants catalans amb el guardó d'excel·lència culinària

| 23/11/2017 a les 08:37h
Especial: Restaurants
Arxivat a: Gastronomia, Guia Michelin 2018, Guia Michelin, gastronomia, cuina catalana, guia culinària, estrelles Michelin
El restaurant barceloní ABaC, de Jordi Cruz, ha pujat a l'Olimp gastronòmic i, amb la tercera estrella Michelin, ja és membre del selecte club d'establiments guardonats amb la màxima distinció. La Guia Michelin 2018 ja està actualitzada i amplia la llista de restaurants catalans. Concretament, Catalunya és un país de 80 estrelles Michelin, repartides en 56 establiments. En el següent mapa queda detallat com es reparteixen els prestigiosos guardons d'excel·lència culinària arreu del país:

El restaurant del televisiu Jordi Cruz, membre del jurat de MasterChef, se suma al Lasarte de Barcelona, una aposta de Martín Berasategui amb el xef Paolo Casagrande al capdavant dels fogons; el Celler de Can Roca dels germans Roca, a Girona; i el Sant Pau de Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar, com a representant català al lloc de màxim luxe de la prestigiosa llista.

Catalunya suma cinc estrelles Michelin més 

A la categoria de dues estrelles, s'han incorporat els barcelonins Disfrutar i Dos Cielos. La Guia vermella 2018 també ha deixat lloc per a les estrenes. En el cas de Catalunya, són Enigma (Barcelona), Castell Peralada (Girona) i Caelis (Barcelona), que ja havia obtingut una estrella en la darrera edició, però el xef Romain Fornell va haver de traslladar el restaurant de l'Hotel Palace.
 

L'ABaC de Jordi Cruz aconsegueix la tercera estrella Michelin Foto: Guia Michelin

 

 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Un total de 35 cellers a Girona i 40 a Barcelona donaran a conèixer de manera directa i personalitzada els seus vins a professionals del món de la restauració, l’hostaleria, les botigues especialitzades i a la premsa
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment