Gastronomia

MAPA Catalunya, un país de 80 estrelles Michelin

Les tres estrelles Michelin de l'ABaC de Jordi Cruz i les noves incorporacions fan engreixar la llista de restaurants catalans amb el guardó d'excel·lència culinària

| 23/11/2017 a les 08:37h
Especial: Restaurants
Arxivat a: Gastronomia, Guia Michelin 2018, Guia Michelin, gastronomia, cuina catalana, guia culinària, estrelles Michelin
El restaurant barceloní ABaC, de Jordi Cruz, ha pujat a l'Olimp gastronòmic i, amb la tercera estrella Michelin, ja és membre del selecte club d'establiments guardonats amb la màxima distinció. La Guia Michelin 2018 ja està actualitzada i amplia la llista de restaurants catalans. Concretament, Catalunya és un país de 80 estrelles Michelin, repartides en 56 establiments. En el següent mapa queda detallat com es reparteixen els prestigiosos guardons d'excel·lència culinària arreu del país:

El restaurant del televisiu Jordi Cruz, membre del jurat de MasterChef, se suma al Lasarte de Barcelona, una aposta de Martín Berasategui amb el xef Paolo Casagrande al capdavant dels fogons; el Celler de Can Roca dels germans Roca, a Girona; i el Sant Pau de Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar, com a representant català al lloc de màxim luxe de la prestigiosa llista.

Catalunya suma cinc estrelles Michelin més 

A la categoria de dues estrelles, s'han incorporat els barcelonins Disfrutar i Dos Cielos. La Guia vermella 2018 també ha deixat lloc per a les estrenes. En el cas de Catalunya, són Enigma (Barcelona), Castell Peralada (Girona) i Caelis (Barcelona), que ja havia obtingut una estrella en la darrera edició, però el xef Romain Fornell va haver de traslladar el restaurant de l'Hotel Palace.
 

L'ABaC de Jordi Cruz aconsegueix la tercera estrella Michelin Foto: Guia Michelin

 

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ron Carter actuarà al Vijazz Penedès
Ron Carter actuarà al Vijazz Penedès
Ramon Francàs
01/01/1970
Temps de Vi de Vilanova estrena les grans fires amb un nou concurs de tast a cegues per parelles del restaurant Marejol, aquest cop d’escumosos | Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, l’Empordà, Girona, Tarragona, Reus, El Masroig, Barberà de la Conca, Manresa, Olèrdola, Torrelles de Foix, Cunit i Vilafranca del Penedès acullen fires i activitats enoturístiques les properes setmanes
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Cap de Ruc amplia el seu catàleg amb una nova gamma que abasta tres vins blancs | Son tres monovarietals de Garnatxa Blanca, Chardonnay i Gewürztraminer
Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan
Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan
Ramon Francàs
01/01/1970
El Consell Regulador de la DO Terra Alta es torna a posicionar “en defensa del territori i contra la massificació eòlica” | Bot considera que “cal engrescar a tothom a que aixequin el llistó del primer preu pels vins DO Terra Alta” | Des de Lafou Celler s’afirma que cal edificar el futur a través de la garnatxa, del vi embotellat i de la distribució de qualitat | Les Vinyes del Convent creu que cal fer un “protectorat” per a preservar les vinyes velles de la DO Terra Alta