Novetat

Jean Leon llança el seu Gran Reserva Vinya La Scala 2011, amb l’obra de Javier Mariscal

Un vi 100% cabernet sauvignon que només s’elabora en anys de collita excepcional, com va ser la del 2011

X-15 de Jean Leon, la mirada femenina del xarel·lo

| 14/11/2017 a les 20:49h
Especial: Destacat Cupatges! El més llegit
Arxivat a: Cellers, Jean Leon, Jean Leon Gran Reserva Vinya La Scala 2011, Javier Mariscal, Mireia Torres
Jean Leon llança al mercat una nova anyada del seu Gran Reserva Vinya La Scala, un vi 100% cabernet sauvignon que només s’elabora en anys de collita excepcional, com va ser la del 2011. Cada nova anyada d’aquest vi, el més icònic de Jean Leon, és un homenatge a l’art tant pel vi en si com per l’etiqueta, que plasma l’obra d’un reconegut artista. El dissenyador Javier Mariscal ha sigut l’encarregat de vestir l’anyada 2011 amb una obra creada per a l’ocasió amb el títol ‘Capvespre a Brooklyn’.

Mariscal, que va saltar a la fama entre altres treballs per crear a Cobi, la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92 fa 25 anys, plasma en aquesta nova obra en aquarel·la “un bonic capvespre assaborint una copa de vi amb l’impressionant pont de Brooklyn davant”, segons paraules de l’artista. Mariscal, que s’expressa a través d’un llenguatge personal, complex en la seva intenció i senzill en la seva manifestació, utilitza aquí una estètica lineal i un cromatisme càlid que evoquen temps passats amb el pont que tantes vegades devia creuar Jean Leon quan residia a Nova York.

Jean Leon Vinya La Scala 2011 és una edició limitada i numerada de 9.352 ampolles, que compta amb la certificació ‘Vi de Finca’, el major distintiu vitivinícola atorgat per la Generalitat de Catalunya. El cabernet sauvignon amb el que s’ha elaborat procedeix d’una parcel·la de 8 hectàrees de ceps plantats el 1963, els més vells de la propietat. Després de la seva maceració i fermentació malolàctica, envelleix en bótes de roure francès durant 27 mesos i posteriorment en ampolla un mínim de 3 anys.

Es tracta d’un vi excepcional. Va ser el primer vi elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon d’Espanya el 1971 i l’anyada 1975 va ser escollida per al sopar oficial d’investidura de Ronald Reagan com a president dels Estats Units el 1981. Des de 1979, cada nova anyada que surt al mercat s’il·lustra amb obres d’art. Així, grans artistes com Josep Maria Guinovart a l’anyada 1996, Waltraud Maczassek a la 2001, Josep Mª Subirachs a la 2003, Josep Martí Bofarull a la 2007 o Modest Cuixart a la 2009, als que se suma ara Javier Mariscal, han contribuït a que cada ampolla sigui una peça única, reforçant i homenatjant a cada anyada el gran vincle que Jean Leon ha tingut sempre amb el món artístic.

Conversa de Mireia Torres, directora de Jean Leon, amb l’artista Javier Mariscal

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012