​L'excel·lència dels vins negres Penedès al Palau Baltà de Vilafranca

"L'ESPECTACLE: Vins Negres Penedès" és el primer acte de tast dedicat exclusivament als vins negres Penedès maridats amb gastronomia i dansa

| 13/11/2017 a les 21:50h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Vins negres Penedès, DO Penedès

El Palau Baltà va obrir les seves portes el passat dissabte per celebrar la primera edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès”. L’esdeveniment, organitzat pel restaurant El Gat Blau amb la col·laboració de la DO Penedès, va permetre als assistents gaudir de 19 vins negres d’alta gamma dels 13 cellers participants en un dels indrets més icònics de Vilafranca del Penedès. Amb una ambientació intimista i molt selecte, el tast de vins es va acompanyar amb diferents propostes gastronòmiques de El Gat Blau i la formatgeria Xerigots, i l’espectacle de dansa signat per la ballarina i professora de l’escola Gimdans, Sandra Ferré. Per a l’organitzadora de l’acte i propietària de El Gat Blau, Olga Guasch, l’èxit de l’esdeveniment demostra que “l’alta qualitat dels vins negres Penedès es reconeguda tant pel públic final com el professional”.

La nit dels vins negres Penedès

La vetllada va començar puntualment amb la primera de les cinc coreografies que la ballarina, Sandra Ferré, va crear per a l’ocasió. Una posada en escena dedicada a narrar el procés d’elaboració del vi. En duet o solo, les coreografies van explicar els diferents processos vitivinícoles, des del naixement del cep fins a la degustació del vi a la copa.
 
Les espelmes que inundaven el Palau Baltà, juntament amb la llum tènue de l’espai, mostraven el camí als assistents per descobrir els tretze cellers participants a l’acte: Albet i Noya, Finca Viladellops, Avgvstvs Fòrvm, Can Descregut, Oriol Rossell, Juvé & Camps, Parató, Ca N’Estella, Jean Leon, Eduald Massana Noya, Parés Baltà, Cellers Torres i Can Feixes. Un recorregut pels vins negres Penedès d’alta gamma, amb monovarietals o cupatges de varietats pròpies del territori com el samsó o el sumoll, o foranes com el cabernet, el sirà o el merlot. Per maridar les 19 referències vinícoles, el restaurant El Gat Blau va elaborar diverses propostes gastronòmiques amb productes locals dins de l’anomenada Cuina del Vi. La formatgeria Xerigots també hi va presentar una selecció de formatges.

Reconeixement de l’alt nivell dels vins negres Penedès

Segons els organitzadors, les expectatives d’assistència es van complir totalment. “La bona acollida de la primera edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès” demostra que el públic està obert a descobrir la gran qualitat dels vins negres de la nostra denominació d’origen” va afirmar el director de la DO Penedès, Francesc Olivella. Una de les singularitats de l’acte que més van destacar els organitzadors, va ser el fet de que els assistents poguessin conèixer de la mà dels mateixos elaboradors, els vins que tastaven. 
 
L’èxit de l’esdeveniment reafirma el Penedès com a terra de vins negres i trenca amb el tòpic de vincular-la íntegrament amb els vins blancs. En aquest sentit, Olivella va concloure que “tant els professionals com el públic final, reconeixen l’alta qualitat d’aquests vins”. Actualment, la DO Penedès és la denominació d’origen territorial de Catalunya que més vi negra elabora.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès | Torres
01/01/1970
Miquel Torres Maczassek: És evident que estem patint les conseqüències directes del canvi climàtic i haurem d’adaptar-nos any rere any per salvaguardar les collites
01/01/1970
El xef Albert Adrià ha visitat Cellers Tío Pepe i ha signat una de les seves botes
01/01/1970
Amb les sis edicions d'aquesta iniciativa, l'entitat ja ha recollit més de 200.000 euros que per finançar beques menjador de Càritas | Durant la Nit Solidària es va lliurar a la Fundació de la Marató de TV3 la recaptació de la darrera Cursa Solidària País del Cava, de 15.704 euros