​L'excel·lència dels vins negres Penedès al Palau Baltà de Vilafranca

"L'ESPECTACLE: Vins Negres Penedès" és el primer acte de tast dedicat exclusivament als vins negres Penedès maridats amb gastronomia i dansa

| 13/11/2017 a les 21:50h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Vins negres Penedès, DO Penedès

El Palau Baltà va obrir les seves portes el passat dissabte per celebrar la primera edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès”. L’esdeveniment, organitzat pel restaurant El Gat Blau amb la col·laboració de la DO Penedès, va permetre als assistents gaudir de 19 vins negres d’alta gamma dels 13 cellers participants en un dels indrets més icònics de Vilafranca del Penedès. Amb una ambientació intimista i molt selecte, el tast de vins es va acompanyar amb diferents propostes gastronòmiques de El Gat Blau i la formatgeria Xerigots, i l’espectacle de dansa signat per la ballarina i professora de l’escola Gimdans, Sandra Ferré. Per a l’organitzadora de l’acte i propietària de El Gat Blau, Olga Guasch, l’èxit de l’esdeveniment demostra que “l’alta qualitat dels vins negres Penedès es reconeguda tant pel públic final com el professional”.

La nit dels vins negres Penedès

La vetllada va començar puntualment amb la primera de les cinc coreografies que la ballarina, Sandra Ferré, va crear per a l’ocasió. Una posada en escena dedicada a narrar el procés d’elaboració del vi. En duet o solo, les coreografies van explicar els diferents processos vitivinícoles, des del naixement del cep fins a la degustació del vi a la copa.
 
Les espelmes que inundaven el Palau Baltà, juntament amb la llum tènue de l’espai, mostraven el camí als assistents per descobrir els tretze cellers participants a l’acte: Albet i Noya, Finca Viladellops, Avgvstvs Fòrvm, Can Descregut, Oriol Rossell, Juvé & Camps, Parató, Ca N’Estella, Jean Leon, Eduald Massana Noya, Parés Baltà, Cellers Torres i Can Feixes. Un recorregut pels vins negres Penedès d’alta gamma, amb monovarietals o cupatges de varietats pròpies del territori com el samsó o el sumoll, o foranes com el cabernet, el sirà o el merlot. Per maridar les 19 referències vinícoles, el restaurant El Gat Blau va elaborar diverses propostes gastronòmiques amb productes locals dins de l’anomenada Cuina del Vi. La formatgeria Xerigots també hi va presentar una selecció de formatges.

Reconeixement de l’alt nivell dels vins negres Penedès

Segons els organitzadors, les expectatives d’assistència es van complir totalment. “La bona acollida de la primera edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès” demostra que el públic està obert a descobrir la gran qualitat dels vins negres de la nostra denominació d’origen” va afirmar el director de la DO Penedès, Francesc Olivella. Una de les singularitats de l’acte que més van destacar els organitzadors, va ser el fet de que els assistents poguessin conèixer de la mà dels mateixos elaboradors, els vins que tastaven. 
 
L’èxit de l’esdeveniment reafirma el Penedès com a terra de vins negres i trenca amb el tòpic de vincular-la íntegrament amb els vins blancs. En aquest sentit, Olivella va concloure que “tant els professionals com el públic final, reconeixen l’alta qualitat d’aquests vins”. Actualment, la DO Penedès és la denominació d’origen territorial de Catalunya que més vi negra elabora.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Un total de 35 cellers a Girona i 40 a Barcelona donaran a conèixer de manera directa i personalitzada els seus vins a professionals del món de la restauració, l’hostaleria, les botigues especialitzades i a la premsa
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment