Guia de vins de catalunya

Vi D’Altura Les Manyes, millor vi català segons la Guia de Vins de Catalunya 2018

La 10a edició de La Guia de Vins de Catalunya, la 2018, s'ha presentat en societat a La Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona

114 cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes han ofert tastos de 200 referències del total de gairebé 1.500 vins tastats

Dos Déus Reserva, el millor vermut de Catalunya

| 13/11/2017 a les 16:54h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
El vi d’Altura Les Manyes 2014, elaborat pel celler Terroir al Límit (DOQ Priorat), ha estat escollit com a Millor Vi Català i Millor Vi Negre de la 10a edició de La Guia de Vins de Catalunya.

Així s’ha proclamat avui en la festa de presentació de la nova edició de La Guia on 114 cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes han ofert tastos de 200 referències -del total de gairebé 1.500 vins tastats- puntuades per sobre dels 9,50 punts.

La cerimònia de lliurament de premis de La Guia ha arrencat a les 11 del matí a La Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona amb l’entrega de Premis als Millors Vins 2018 en un acte conduït pel periodista i actor Jaume Garcia i acompanyat pels creadors i autors de la Guia de Vins de Catalunya, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover.

Guardonats:

- Premi La Guia 2018 al Millor Vi Negre i Millor Vi de l’edició: Vi D’Altura Les Manyes 2014, Terroir al Límit, DOQ Priorat amb 9,81 punts.

- Premi La Guia 1018 al Millor Vi Blanc: Ex aequo amb 9,80 punts, De Calpino 2016, Mas de l’Abundància, DO Montsant; Tiques 2016, Joan Rubió, vi sense DO.

- Premi La Guia 2018 al Millor Vi Escumós: Gramona Enoteca Brut Nature Gran Reserva 2002, DO Cava, Gramona amb 9,80 punts.

- Premi La Guia 2018 Millor Vi Dolç: Mistela Molt Vella del Masroig, sense anyada, Celler Masroig, DO Montsant. amb 9,74 punts.

- Premi La Guia 2018 Millor Vi Rosat: Fins Als Kullons, Celler Finca Parera, vi sense DO. amb 9,67 punts.

Guardonats dels premis honorífics:

- Premi La Guia 2018 Territori: Heretat Mont Rubí.

- Premi La Guia 2018 Trajectòria: Carles Esteva, Celler Can Ràfols dels Caus.

- Premi La Guia 2018 Futur: Celler Abadal i Celler At Roca.

Novetats d’enguany

Coincidint amb el seu 10è aniversari, la Guia de Vins ha presentat dues novetats a tots els assistents. La primera, el llançament d’una pàgina web que oferirà continguts interactius sobre el sector vitivinícola català. I, finalment, l’estrena de La Guia en la seva versió digital, tant en català com en anglès, que estarà disponible per als primers mesos del 2018.
 
La Guia de Vins de Catalunya d’enguany ha comptat també amb la presència de representants destacats del sector com Salvador Puig, Director de l’INCAVI, així com un volum important de professionals del sector del món del vi, des de elaboradors, sommeliers i prescriptors, fins a restauradors catalans, en aquesta jornada que ja suma 10 edicions amb més de 14.000 vins tastats de la meitat dels cellers de Catalunya.

També us pot interessar

Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Acord en el ple del consell regulador per una nova zonificació i per una segmentació qualitativa de la DO Cava | El cava tindrà 4 noms per diferenciar-se de la zona d'Espanya on està elaborat; a Catalunya, Comtats de Barcelona, a l'Aragó, Valle del Ebro, a Extremadura, Viñedos de Almendralejo, i a València, Altos de Levante.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 2 comentaris
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat
Imatge il·lustrativa
La denominació d’origen continua donant a conèixer la personalitat i el nivell dels seus vins a partir de diverses activitats que es desenvoluparan durant les properes setmanes d'estiu.
Imatge il·lustrativa
Cristina Fernandez
Recepta de galetes de mantega amb un cava de Vilarnau | Autora de la recepta: Cristina Fernández