Advertisement

Guia de vins de catalunya

Vi D’Altura Les Manyes, millor vi català segons la Guia de Vins de Catalunya 2018

La 10a edició de La Guia de Vins de Catalunya, la 2018, s'ha presentat en societat a La Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona

114 cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes han ofert tastos de 200 referències del total de gairebé 1.500 vins tastats

Dos Déus Reserva, el millor vermut de Catalunya

| 13/11/2017 a les 16:54h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
El vi d’Altura Les Manyes 2014, elaborat pel celler Terroir al Límit (DOQ Priorat), ha estat escollit com a Millor Vi Català i Millor Vi Negre de la 10a edició de La Guia de Vins de Catalunya.

Així s’ha proclamat avui en la festa de presentació de la nova edició de La Guia on 114 cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes han ofert tastos de 200 referències -del total de gairebé 1.500 vins tastats- puntuades per sobre dels 9,50 punts.

La cerimònia de lliurament de premis de La Guia ha arrencat a les 11 del matí a La Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona amb l’entrega de Premis als Millors Vins 2018 en un acte conduït pel periodista i actor Jaume Garcia i acompanyat pels creadors i autors de la Guia de Vins de Catalunya, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover.

Guardonats:

- Premi La Guia 2018 al Millor Vi Negre i Millor Vi de l’edició: Vi D’Altura Les Manyes 2014, Terroir al Límit, DOQ Priorat amb 9,81 punts.

- Premi La Guia 1018 al Millor Vi Blanc: Ex aequo amb 9,80 punts, De Calpino 2016, Mas de l’Abundància, DO Montsant; Tiques 2016, Joan Rubió, vi sense DO.

- Premi La Guia 2018 al Millor Vi Escumós: Gramona Enoteca Brut Nature Gran Reserva 2002, DO Cava, Gramona amb 9,80 punts.

- Premi La Guia 2018 Millor Vi Dolç: Mistela Molt Vella del Masroig, sense anyada, Celler Masroig, DO Montsant. amb 9,74 punts.

- Premi La Guia 2018 Millor Vi Rosat: Fins Als Kullons, Celler Finca Parera, vi sense DO. amb 9,67 punts.

Guardonats dels premis honorífics:

- Premi La Guia 2018 Territori: Heretat Mont Rubí.

- Premi La Guia 2018 Trajectòria: Carles Esteva, Celler Can Ràfols dels Caus.

- Premi La Guia 2018 Futur: Celler Abadal i Celler At Roca.

Novetats d’enguany

Coincidint amb el seu 10è aniversari, la Guia de Vins ha presentat dues novetats a tots els assistents. La primera, el llançament d’una pàgina web que oferirà continguts interactius sobre el sector vitivinícola català. I, finalment, l’estrena de La Guia en la seva versió digital, tant en català com en anglès, que estarà disponible per als primers mesos del 2018.
 
La Guia de Vins de Catalunya d’enguany ha comptat també amb la presència de representants destacats del sector com Salvador Puig, Director de l’INCAVI, així com un volum important de professionals del sector del món del vi, des de elaboradors, sommeliers i prescriptors, fins a restauradors catalans, en aquesta jornada que ja suma 10 edicions amb més de 14.000 vins tastats de la meitat dels cellers de Catalunya.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Descobrir o redescobrir l'Empordà vinícola és una experiència que va molt més enllà d'una visita i un tast | T'ajudem a triar algunes de les millors experiències
Imatge il·lustrativa
La vinya a Catalunya s'encamina cap a ser majoritàriament ecològica | Les dades del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) mostren que més d'un terç de les vinyes catalanes ja són ecològiques
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi